Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
E-mail via IMAP
Geplaatst op 1 maart 2016 om 12:56 door Herman99

Hallo,allemaal....Op advies van Dirk Boom zit ik wat rond te kijken naar IMAP voor mijn e-mail. Ik heb momenteel 2 adressen,te weten bij concepts.nl (telfort),en bij outlook.com. Ik begrijp dat mijn e-mail bij IMAP word opgeslagen op de server. Is het dan geen probleem dat die gauw vol raakt,zodat ik thuis ook geen mails meer krijg? Ook las ik ergens dat de pc constant verbinding met internet moet hebben. Bij mij gaat maar een paar keer per dag de pc aan. Iemand info?
m.v.g.
Herman

5 reacties
Niekie zegt:

Ik weet niet hoe groot de server ruimte bij Telford is, maar dat is een zaak van goed instellen en op tijd een beetje opruimen. Bij Outlook.com heb je dat probleem niet.
En nee de pc hoeft niet constant met internet verbonden te zijn.
Als je de pc aanzet en je start je e-mail programma, gaat dat kijken of er mail is op de server van Telfort en de server van Outlook.com.
Bij Imap haalt de berichten binnen en blijven ze (tot verwijdering) ook achter op de server van de provider cq outlook.com.

Ik vond hier de instellingen voor Imap bij Telfort.

Niek

1 maart 2016 om 14:02.
Groetend zegt:

Bij Outlook is er geen grens aan het aantal e-mails althans ik heb er duizenden staan, ook met bijlagen. Gmail kan ook zeer veel hebben. Bij Telfort weet ik het niet maar de tijd van geringe opslag is wel voorbij omdat zeer velen meerdere apparaten gebruiken en dit nodig hebben.
De PC hoeft niet constant verbinding met internet te hebben, hij kan gewoon uit als hij niet wordt gebruikt en ook het e-mailprogramma hoeft niet constant in verbinding te staan (bijv. het Outlook e-mailprogr. kijkt niet continue op internet). Uiteraard wordt er pas mail verstuurd/ontvangen en gesynchroniseerd als er een internetverbinding is.
Synchroniseren = wat op de PC staat, staat ook op de server van de provider. Niet meer en niet minder, ook bijv. e-mail mappen. Wat weggehaald wordt op de PC, wordt ook weggehaald op de server. Een nieuw aangemaakte map bijv. komt overal terecht. Dus wie meerdere apparaten heeft, ziet op elk apparaat hetzelfde en kan alles doen via elk apparaat.
Het is een perfecte back up omdat alle informatie altijd op meerdere plekken staat (minimaal 2).
Voor het e-mailen: daar verandert niets aan, je blijft hetzelfde doen als altijd. Het is een technische, maar erg handige, instelling die op de achtergrond zijn werk doet.

Hmm Niekie was een paar minuten eerder, nou ja zo hoor je 't van twee mensen.

1 maart 2016 om 14:06.
Herman99 zegt:

Dank jullie wel voor de info. Het is zover wel duidelijk. Eén vraag nog: Wat is eigenlijk Webmail? Of is dat hetzelfde als IMAP ?
groet,
Herman

1 maart 2016 om 18:02.
Niekie zegt:

Webmail dat gaat altijd via een te openen browser. Daarbij log je eigenlijk gelijk in op je postvak op de server bij je provider.
De mail blijft daar ook staan (tenzij je het daar verwijdert) , je kunt het dan ook niet ophalen om het ook op je pc te "parkeren".
Het hangt een beetje van de provider af, wat precies de mogelijkheden daarmee zijn.
Normaal kan je er e-mail lezen en beantwoorden en zelf een nieuw mailtje verzenden. Maar bijvoorbeeld een lijst met contact personen ontbreekt daar vaak.

Niek

1 maart 2016 om 18:50.
Herman99 zegt:

Bedankt Niek en Dirk voor alle informatie.
Herman

1 maart 2016 om 20:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club