Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Grote hoeveelheid foto's
Geplaatst op 16 maart 2016 om 11:40 door HenkW

Ik heb WLM en wil een grote hoeveelheid aan foto's versturen zonder dat ik gebruik maak van aanmelden via accound. Met welk programma ka ik dit het beste doen?
Henk

9 reacties
hette zegt:

Het programma "we transfer" vind ik heel prettig en eenvoudig werken.
Hette

16 maart 2016 om 13:29.
HenkW zegt:

Hette, heb wel eens van dat programma gehoord en ik zal dat ook gaan proberen. Anderen zeggen dat dit ook in Picasa kan maar die wordt niet meer geupdate. Gaat dit ook met Irfanview of ken je dit programma niet?
Henk

16 maart 2016 om 14:01.
Marixius zegt:

Waarom wil je je in WLM niet aanmelden met een Microsoft account?
Dit is juist voor het verzenden van fotoberichten via de cloud (OneDrive) de meest simpele oplossing. De ontvanger krijgt 3 maanden de tijd om via de webbrowser een diavoorstelling af te spelen of de foto's als zip- bestand te downloaden op een tijdstip dat hem/haar het beste uitkomt.

16 maart 2016 om 14:27.
HenkW zegt:

Marixius, via One Drive lukt wel maar als ik het in WLM in het album wil plaatsen moet ik foto voor foto aankiezen. Met Shift en muis om ze allemaal in een keer aan kiezen lukt niet. En dat had ik juist gewild. In Outlook lukte dit wel en dan werd je wel gevraagt in een kleine weergave en dan kon je wel 20 fotos versturen zonder ingelogd te zijn en dan nog dik onder de 15 MB te blijven (provider).
Henk

16 maart 2016 om 14:53.
hette zegt:

Ja Henk, ik denk dat er wel meer programma's zullen zijn voor het verzenden van foto's, maar omdat ik nooit veel verstuur ben ik niet goed met de verschillende mogelijkheden op de hoogte. Van Iranview heb ik wel gehoord, maar ken het verder niet. Uit een zekere gemakzucht blijf ik meestal bij een programma dat ik ken.
groeten Hette.

16 maart 2016 om 16:56.
Marixius zegt:

@HenkW
Met ctrl-A kun je ook alles in de betreffende map selecteren.
Ook met het aanklikken van de eerste foto en vervolgens de shift-knop indrukken en gelijktijdig op de laatste foto van een reeks klikken zou moeten werken in WLM. Het is dus niet nodig om een voor een te selecteren. Je moet uiteraard in WLM voor het maken van een Fotobericht kiezen en aangemeld zijn met een MS-account.
Het grote voordeel van verzenden van fotoberichten via OneDrive is dat je geen foto's hoeft te verkeinen, je geen zorgen hoeft te maken over de grootte van jouw mail en je ook niet bang hoeft te zijn dat je de mailbox van je ontvanger(s) volgooit. Daarnaast is het voor de ontvanger prettig om de foto's in het originele formaat te kunnen downloaden om eventuele afdrukken en uitvergrotingen te kunnen maken.

16 maart 2016 om 17:07.
HenkW zegt:

Marixius, het werkt. Dit heb ik nooit geweten maar je bent nooit te oud om te leren. Ik werk eigenlijk pas 3/4 jaar met WML dus zo zie je maar weer. effe vragen.
Bedankt voor de goede uitleg.
gr. Henk

16 maart 2016 om 18:31.
DirkB zegt:

Met WLM zelf kun je maar een beperkt aantal foto's als bijlage meesturen.
Maar je kunt wél van Onedrive een link in WLM meesturen. De geadresseerde kan dan downloaden.
Bij wetransfer ga je naar een site (wat Onedrive ook is). Je uploadt de foto's, en de geadresseerde ontvangt via e-mail een link waarmee de foto's gedownload kunnen worden.
Wetransfer is niet afgeschermd maar wie kent de link .... dus het risico is laag. Wetransfer schoont na twee weken automatisch de bestanden.
Onedrive is beter beschermd.

16 maart 2016 om 20:24.
HenkW zegt:

Bedankt Dirk voor de info. Ik heb One Drive al uitgeprobeerd en met de gegevens van Marixius werkt het perfect.
Henk

16 maart 2016 om 20:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club