Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
WLM/W10
Geplaatst op 9 april 2016 om 16:48 door Daatje

Gisteravond kwam mijn man met verschrikte ogen naar mij toe: Mijn computer doet toch zó raar...... Ik kijk en zie dat hij W10 spontaan aan het binnenhalen is. We hebben hem maar rustig door laten gaan en tot slot leek het allemaal niet zo erg veranderd en werkte eigenlijk alles van het bureaublad dat ik aanklikte. Zoals Picasa, documenten, afb. enz. Maar het probleem begon bij het mailprogramma WLM. "Voor het account Outlook kunnen geen berichten verzonden of ontvangen worden".......... Daarnet heb ik e.e.a. geprobeerd maar het lukt mij niet. Gaan W10 en Outlook niet samen?? Zijn gmail adres werkt wel.
Zelf werk ik al een poos met W10, met volle tevredenheid, en er op gezet door een kennis.
Heeft iemand een advies? vr.gr....

11 reacties
Niekie zegt:

Ik zou dat ene account even verwijderen en opnieuw aanmaken in Windows Live Mail.
U gebruikt wel de laatste versie van WLM?

Niek

9 april 2016 om 17:08.
Daatje zegt:

Nee er staat WLM 11 bij hem. Als ik dat account verwijder en een nieuwe aanmaak gaat er dan wat verloren zoals contactadressen en oude mails?

9 april 2016 om 17:22.
Niekie zegt:

Dat zou goed kunnen, maar daar moet je dan een waarschuwing van krijgen. Maar als het een account is van @Outlook.com staat alles ook op de server van Microsoft.
U weet wel zeker, dat het wachtwoord goed is?
En welke foutmelding krijgt u precies?

Overigens: "Spontaan" W10 binnenhalen kan gelukkig niet, maar ze dringen het wel heel erg (onfatsoenlijk) op, zodat je met 1 verkeerde klik aan W10 vastzit.

Niek

9 april 2016 om 17:39.
Daatje zegt:

Ik weet niets zeker, snik. Wacht nu op antwoord van Microsoft op mijn vraag naar het wachtwoord. Kan 24 uur duren eer ze zijn gegevens, die ik doorstuurde gecontroleerd zijn.
Hij krijgt foutmelding 3204.
Tijdens een spelletje rummi-cub zou hij per ongeluk ergens op geklikt moeten hebben??????
Want hij wilde helemaal nog geen W10.
Moeilijk hoor iets doen op andermans computer.

9 april 2016 om 18:19.
Niekie zegt:

Nou ja eeeh met 3 of 4 klikken ben je terug bij Windows 7, als het er nog geen maand op staat.
Als je dat uitgelegd wilt hebben lezen we het wel.

Niek

9 april 2016 om 20:12.
Marixius zegt:

Outlook.com accounts geven in WLM problemen omdat deze accounts niet meer ingesteld staan op POP. Dit kun je zien als je via een weblogin de instellingen van de account bekijkt.
In Windows Live Mail kun je de instellingen van je Outlook.com account handmatig instellen en dan werkt het wel.
Stel de account in op IMAP.
De inkomende server stel je in op imap-mail.outlook.com en op het tabblad geavanceerd stel je het poortnummer in op 993 en encryptie op SSL.
De uitgaande server stel je in op smtp-mail.outlook.com en op het tabblad geavanceerd stel je het poortnummer in op 587 en encryptie op TLS

Aanvulling.
bovenstaande is van toepassing op serverfout 3219.

voor serverfout 3204 is er een fixit beschikbaar:
https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/2842520

10 april 2016 om 10:40.
Daatje zegt:

Dank voor jullie meedenken. Ik wacht op antwoord van Microsoft om de account te herstellen maar heb het nu voor de tweede keer allemaal ingevuld want ik kon niet goed genoeg aantonen dat het écht zijn account is. Grrrr....
Marixius, ik las jouw aanwijzing , de onderste maar die is voor W8 .Ik ben dus echt nog bezig hoor helpers! En Niek, als we hem terugzetten naar W7 zoals jij zei, zou de mail het dan wel doen.....??? Want dat is (voorlopig ?) het enige probleem nu in W10.

10 april 2016 om 11:39.
Marixius zegt:

Ga er maar vanuit dat de fixit voor Win8 ook werkt voor Win10.
Zo niet, dan kun je nog even controleren of je met de laatste versie van WLM werkt (2012). Is dit niet het geval, dan Windows essentials opnieuw installeren (kan gewoon over de oude versie).

10 april 2016 om 11:47.
DirkB zegt:

Als ik het goed begrijp: Windows 10 werkt goed maar van het outlook mailadres is het wachtwoord kwijt. Het wachtwoord is eventueel te controleren door rechtstreeks in te loggen op www.outlook.com (dat is webmail). Als het inloggen daar lukt, dan klopt dus het wachtwoord.
Daarna de mailaccount weer inbrengen in WLM. Gebruiken van de mailapp kan ook, dan gaat het instellen automatisch goed (mits je het wachtwoord weet).

10 april 2016 om 12:27.
Daatje zegt:

Na de tweede keer dat ik allerlei gegevens doorzond naar Microsoft hebben ze het goedgekeurd en toestemming gegeven om het wachtwoord te wijzigen.
Toevallig kwam mijn kleindochter langs met een heel handig vriendje die meteen graag achter de computer schoof en het e.e.a. in orde bracht. Pfffff.....Voorlopig weer gered! Jullie van harte bedankt voor het meedenken!

10 april 2016 om 15:29.
Niekie zegt:

Altijd handig die vriendjes van kleindochters.... :-)
Bedankt voor het terug melden en veel plezier!

Niek

10 april 2016 om 16:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club