Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Berichten in WLM weg na verkenning in www.outlook.com
Geplaatst op 31 mei 2016 om 19:12 door henk0605

Enkele dagen terug kon ik melden dat mijn WLM met succes is omgezet van pop3 naar imap. Inmiddels heb ik toch weer een situatie gecreëerd die de werking (tijdelijk?) wat verstoorde. Wat cryptisch natuurlijk, maar ik zal het proberen uit te leggen.
Bij mijn exercities in de afgelopen dagen ben ik ook op www.outlook.com geweest. Ik heb toen besloten daar niet naar over te stappen maar het WLM te houden. Vandaag wilde ik er toch wat meer van weten. Na het inloggen op de site en het intikken van mijn mailadres kwamen mijn mailadresgegevens uit 2014 tevoorschijn. (Ik ben daar toen ook mee bezig geweest, dat was ik nu vergeten.)
In Outlook staat bij mijn mailadres (= het huidige adres) “alleen voor verzenden”. In een ander veld kan ik een map account aanmaken voor verzenden en ontvangen.
Vlgs mij heb ik dat geprobeerd maar dat lukte niet. Nadere bestudering leerde mij dat in Outlook nog mijn (nu oude) pop3 gegevens staan.
Ik heb daarna nog mijn adresboek geïmporteerd, nog wat gebladerd tussen enkele schermen en besloten er verder niets mee te doen.
Vervolgens naar WLM gegaan om te zien of er nog mail is. Het blijkt dat postvak IN helemaal leeg is ! In alle andere mappen zie ik post staan, maar daar niet.
Na de eerste verbazing en schrik zie ik dat de berichten nog wel op mijn smartphone staan. Op de pc zijn de berichten in postvak IN dus verborgen (?). Of toch verwijderd? Wat ik ook probeer.... ik kan het niet terughalen. Wie heeft een idee wat er gebeurd is/kan zijn? En of ik nog iets moet of kan doen.

Ik heb de verdwenen berichten van het mobieltje naar mezelf toegestuurd zodat ik ze weer op de pc in postvak IN heb staan. Dus het lijkt weer op orde te zijn.

2 reacties
Groetend zegt:

IMAP moet ingesteld staan op elk apparaat. POP3 maakt berichten lokaal en schoont (in de standaard instelling) de cloud.

1 juni 2016 om 21:45.
henk0605 zegt:

Dirk, dank voor de reactie. Beschouw de vraag maar als afgehandeld.
Groet,
Henk

1 juni 2016 om 22:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club