Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Goede berichten komen in ongewenst
Geplaatst op 7 juni 2016 om 13:46 door henk0605

Sinds ik mijn "@kpnplanet.nl" in WLM heb omgezet naar imap komen sommige berichten terecht in unwantend of trash. Het zijn heel gewone berichten van voor mij bekende afzenders. Wat opmerkelijk is: de betreffende afzenders hebben allemaal een @gmailadres.
Komt dit iemand bekend voor of weet zelfs of er wat aan te doen is? Ik heb in WLM de gmailafzenders al als "veilige afzenders" opgevoerd.
(ook in mijn POP3-tijd heb ik problemen gehad met wel/niet ontvangen van gmailberichten)

7 reacties
asteri zegt:

Hoi Henk,
ik heb hetzelfde verschijnsel in mijn outlook mail. Emails die vroeger gewoon in inbox kwamen, komen nu binnen in de ongewenste mail. Terwijl ik niks heb veranderd aan de instellingen.
Ik moet ze handmatig verplaatsen naar inbox, lastig hoor.
Asteri

7 juni 2016 om 15:12.
henk0605 zegt:

Gedeelde smart is halve smart zullen we maar denken :-). Het is dus geen specifiek WLM-probleem lijkt het. Gaat het bij jou ook om mail afkomstig van gmailaccounts? Of ook andere?
Mail die in unwanted of trash worden geplaatst wordt niet aangegeven zodat ik die mappen moet langslopen om te zien of er wat inzit. En dan idd handmatig verplaatsen.
Henk

7 juni 2016 om 15:25.
asteri zegt:

Henk,
Bij mij zijn het vooral emails van van offline facebook berichten, maar die kwamen vroeger gewoon in gewenste mail.
In de map ongewenste mail, daar staat wel een getal voor, hoeveel emails er in staan, en die verplaats ik dan handmatig naar de inbox.

7 juni 2016 om 15:42.
henk0605 zegt:

Komt bij jou dus uit een heel andere hoek. Waarom bij mij die teller niet werkt.... Maar eens afwachten of er verder nog reacties komen.... Dank tot zo ver.
Henk

7 juni 2016 om 16:00.
Niekie zegt:

Henk: Log eens in op de KPN webmail en kijk of die mailtjes daar ook in de spam box staan. Dan ligt het probleem bij KPN.

Niek

7 juni 2016 om 18:33.
henk0605 zegt:

Het beeld is nog niet helder voor mij. In de bijlage zie je het laatste deel van de map-indeling zoals die is geworden na de omzetting naar imap.
Verzonden items is de map zoals ik die ook in POP3 gebruikte. En dat kan w.m.b. zo blijven.
Sent messages lijkt te slaan op berichten die ik via een ipad verstuur, althans ik zie daar nu een bericht staan dat via de ipad is verstuurd.
De mappen in KPNwebmail zijn weer anders. Dus het is allemaal knap wennen.
De komende tijd maar eens bewust(er) kijken wat er gebeurt. Dus wacht ik met verdere reacties.

8 juni 2016 om 11:31.
DirkB zegt:

Ik heb ook gezien dat apparaten/e-mailprogramma's hun eigen basismappen maken op het moment dat je er een e-mailadres in opneemt. Dat zou uniformer mogen zijn.
Het gebeurde ook met POP maar dan merk je het niet omdat de e-mailprogramma's op de apparaten en met de cloud niet synchroniseren. Bij IMAP worden ALLE mappen gesynchroniseerd op elk apparaat, in elk mailprogramma, én in de cloud, dus dan merk je het.
Er gaat niets verloren maar je komt dan meerdere sets mappen tegen. Gelukkig is de inbox universeel.
Niets aan te doen, je doet ook niets verkeerd.
Het lijkt mij niet verstandig om dergelijke mappen te verwijderen.
Ik maak zelf trouwens submappen aan onder de inbox, om bepaalde mails te bewaren. Deze mappen plus inhoud worden altijd keurig gesynchroniseerd. En omdat het ook in de cloud staat, is het overbodig om van de mails nog een backup te maken.

8 juni 2016 om 18:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club