Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Kolombreedtes Thunderbird
Geplaatst op 13 juli 2016 om 14:41 door LouiseH

Ik gebruik naar (bijna) volle tevredenheid Thunderbird op m'n iMac, maar krijg niet voor elkaar om de kolombreedtes naar wens te verdelen qua breedte.
Van links naar rechts heb ik:
Bijlage - Van - Onderwerp - Datum - Grootte
Bij de eerste vier kan ik de breedte bepalen door de verticale deelstreep rechts van iedere kolom naar links te schuiven zodat de breedte voor mij goed is. Maar bij de laatste (Grootte) gaat het helemaal mis. Die is echt abnormaal breed en als ik de verticale lijn rechts ervan naar links schuif blijft hij net zo breed en drukt de eerste vier kolommen in elkaar. Dat gebeurt ook als ik de buitenste rand van het scherm naar links verschuif (het scherm dus in feite in z'n geheel verklein).
Ik heb alle opties nagelopen en zie nergens een mogelijkheid om hier van af te komen.
Was er maar een optie vaste breedtes per kolom in te stellen, maar dat zie ik ook nergens.
Herkent iemand dit? Of weet iemand een mogelijke oplossing?

11 reacties
HenkW zegt:

Pounamu, ik heb W10 en Xubuntu en heb ik precies het zelfde. Bij Xubuntu is de afstand iets kleiner als in W10 maar als ik hem te veel verschuift verdwijnt de grootte. Ik denk dat je daar niets aan kunt doen.
Henk

13 juli 2016 om 15:23.
fred612 zegt:

Ik heb th op mijn laptop W10 en kan grootte zo smal maken als ik wil ik zie alleen ..,. KB Ik zal eens zoeken naar de knop of

13 juli 2016 om 18:20.
HenkW zegt:

Volgens mij heb ik het gevonden. Schuif de scheidingslijn tussen datum en grootte zo dicht mogelijk tegen de datum aan. Schijf dan de lijn tussen druppel (ongewenst) en datum zo vermogelijk naar rechts en dan heb je de ruimte tussen datum en grootte zo klein mogelijk.
Henk

13 juli 2016 om 19:39.
HenkW zegt:

Duidelijker plaatje.
Henk

13 juli 2016 om 20:06.
LouiseH zegt:

Henk, ik had de kolom Ongewenst niet opgenomen, maar heb hem toegevoegd en precies gedaan wat jij beschrijft. Dat lijkt inderdaad de oplossing!
Dat invoegen van die "Druppel" dat kan veroorzaken... maf hoor.
Maar... bedankt!! Voor mij mag die druppel blijven.

13 juli 2016 om 21:10.
HenkW zegt:

Die druppel is een leerproces van Thunderbird. Je kun namelijk ook de ongeweste mail met druppel laten staan in je postvak 'in' en daarna handmatig naar 'ongewenste map' verplaatsen. Dat ligt helemaal hoe je instellingen gedaan hebt in de 'áccountinstellingen'.
Je ziet dat we allemaal van elkaar leren. Toen Fred12 er over begon dacht ik Aj dat is 'm.
Henk

13 juli 2016 om 21:25.
fred612 zegt:

Ik heb geen druppel en het werkt ook? Het heeft te maken met de breedte van de andere kolomkoppen links van en datum. Mogelijk ook met welke kolom selectie van boven naar beneden is ingesteld met pijltje en mogelijk ook onder de meest rechtse knop ''standaard.. aanvinken?

14 juli 2016 om 09:50.
LouiseH zegt:

@Fred: Het kan toeval zijn maar bij mij werkt het zoals Henk beschrijft. Ik heb alle andere opties (inclusief Standaard aanvinken) al geprobeerd.
Terzijde;
Soms verlang ik zoooo terug naar de voor mij enige echte standaard voor email, namelijk good old Outlook Express!! En dan ook voor Mac natuurlijk..!
Ik heb zo ongeveer alle mailprogramma's al geprobeerd incl. MS Outlook en kom uiteindelijk steeds weer terug bij Thunderbird.
Ik stel voor dit onderwerp te sluiten, ieder heeft zo z'n ongemakken met het hanteren van mailprogramma's.

14 juli 2016 om 10:43.
fred612 zegt:

Het werkt zo ook.
Geleerd in outlook express 1990 ? daardoor ken je dat door en door. Office outlook € ??? ook. en free open en libre office?
Wat zoek je precies, veel opmaak of verzend lijsten?

14 juli 2016 om 10:55.
LouiseH zegt:

Fred, ik begrijp je reactie niet goed.
In 1990 deed ik nog niet aan internet, dat begon pas schoorvoetend eind 1997.
Tekstverwerking heb ik zo lang mogelijk gedaan met WordPerfect, dat van de markt is verdrongen door Microsoft, die in die periode mensen Word door de strot ging duwen omdat ze het toen nog gratis leverden bij iedere nieuwe computer. Mailen met Outlook Express heb ik gedaan en daarna ook nog een tijdje Windows Live Mail gebruikt (enigszins noodgedwongen).
Voor wat betreft dit onderwerp heb ik mijn kruistocht opgegeven, ik wil er echt niet meer over discussiëren. Ooit me laten verleiden MS Office Home and Student 2007 te kopen maar al snel overgestapt naar Open Office.
Sinds half 2015 is mijn hoofdcomputer een iMac.
Ik neem het ongemak van de kolommen maar op de koop toe, want Thunderbird lijkt voor mij persoonlijk nog steeds de beste optie.
Topic gesloten wat mij betreft.

14 juli 2016 om 11:10.
fred612 zegt:

Prima, het was voor mij geen discussie maar meedenken naar een betere oplossing van de vraag. er zijn heel veel verschillende goede mail programma's, het is maar wat je zoekt en waar je jezelf daardoor aan gewent en steeds beter kent. volgens mij moet je datum smal maken en dan naar rechts schiuven om het ongemak te verwijderen maar misschien is het op iMac anders

14 juli 2016 om 11:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club