Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Installatie van Gmail
Geplaatst op 2 augustus 2016 om 22:19 door henk0605

Graag verwijs ik naar de bijlage.

16 reacties
Niekie zegt:

Als je via de webbrouwser naar gmail gaat, kan je filters aanmaken. Zelf nog nooit gedaan in gmail, maar wel in Windows Live Mail.

Je zal eerst een aparte map aan moeten maken in Gmail en dan een filter instellen dan alle mail met bepaalde eigenschappen (onderwerp of afzender/ of geadresseerde) in die map terecht komt.

Zo komt bij mij alle mail van bijvoorbeeld Seniorweb in een aparte map terecht.

Misschien is dat een idee om zaken te scheiden.

Niek

2 augustus 2016 om 22:30.
henk0605 zegt:

Daar loop ik al vast. In Gmail aangekomen zie ik niet waar ik een aparte map kan aanmaken. Wel zie ik iets over tabbladen en heb gekozen voor Updates (beantwoordt het meest aan de situatie). Is dat wat jij bedoelt als je hebt over een "map"? En hoe dan verder met filters? Ik zou opteren voor "geadresseerde" omdat de andere door jou genoemde mogelijkheden tekortschieten.
Ik streef naar zoals jij het voor elkaar hebt t.a.v. Seniorweb.
Henk

2 augustus 2016 om 22:53.
Niekie zegt:

Ik log in op mijn Gmail account en kom in de inbox.
Daar zie links een lijstje staan onder "Opstellen" daar onder vindt je "meer" en daar klik ik op.
Dan kies ik "Labelsbeheren"
En boven de kolommen zie je staan "Filters en geblokkeerde adressen"
Die klikte ik aan en daar zag ik dat je filters kon aanmaken.

En volgens mij doen ze het bij gmail met Labels (nieuwe map)

Wat ik zelf voor elkaar heb staat in WLM, dus verder ben ik in Gmail niet gegaan.

Niek

2 augustus 2016 om 23:16.
henk0605 zegt:

Nog snel even geprobeerd. De plek van de filters gevonden. Maar nog niet het gewenste resultaat. Eerst er maar een nachtje over slapen.

2 augustus 2016 om 23:46.
Niekie zegt:

Ik maakte net even een testlabel aan en dat blijkt gewoon een extra mapje te worden, waar je mail in kunt plaatsen via bijvoorbeeld een filter. Maar het was wel even zoeken voor ik het "testlabel" terug vond.

Niek

3 augustus 2016 om 00:00.
henk0605 zegt:

Ik heb nu een extra map gemaakt met de door mij gewenste naam en die map staat netjes links in het rijtje onder "opstellen". Dat is 1 probleem opgelost, zo lijkt het.
De andere belangrijke kwestie is: welk mailadres moet men gebruiken?
Als ik mijn "gewone" gmailadres gebruik komt de mail vanaf mijn wlm goed aan in de standaard INbox van Gmail.
In de info die ik kan vinden wordt gesproken over het toevoegen van een extra aanduiding: na mijn standaard nauta.h moet er een punt of + worden gezet gevolgd door de aanduiding. Dus stel dat ik, net als jij, mail voor Seniorweb in een aparte map wil hebben zou dat nauta.h+seniorweb@gmail.com worden (of nauta.h.seniorweb@gmail.com).... als ik het tenminste goed begrijp. Maar als ik naar zo'n adres mail verstuur vanaf mijn huidige wlm komt er direct een foutmelding dat het adres niet goed is. Ik hoop dat je me kunt volgen?

3 augustus 2016 om 15:02.
henk0605 zegt:

Vooruitlopend op verdere reacties heb ik nog gezocht op het internet en Google info gevonden (zie bijlage) die aanknopingspunten lijkt te bieden. Tegelijkertijd vraag ik me af of die info op particulieren is gericht of meer voor bedrijven is bedoeld. Zijn er leden die hiermee bekend zijn?

4 augustus 2016 om 11:28.
Niekie zegt:

Je denkt volgens mij nog te veel in Aliassen, waar ik dan nie geen voorstander van ben. (het ontrafelen later lijkt me een klus).
Als je in een filter kunt vertellen dat elk mailtje met in het adres "Seniorweb" bevat naar de nieuwe map moet worden verplaatst ben je toch klaar?

Niek

4 augustus 2016 om 12:39.
henk0605 zegt:

Niek, wellicht begrijp ik de systematiek niet.
Het gmailadres dat ik heb aangemaakt luidt: prive@gmail.com. Dat werkt, ik kan mail ontvangen en verzenden.
De mail die ik apart wil hebben moet in gmail terechtkomen in een aparte map: vrijwilliger. Die map staat inmiddels ook in gmail in het lijstje aan de linkerkant onder "opstellen", zoals je me hebt aangegeven op 03-08.
Zoals het nu met WLM gaat wordt de mail geadresseerd aan vrijwilliger@kpnplanet.nl, (is in de instellingen geconfigureerd en hangt onder mijn standaard kpn-adres, komt daar binnen en wordt achter de schermen doorgestuurd naar de juiste map).
Als er mail naar mij wordt gestuurd vanwege mijn "vrijwilliger" kan toch niet mijn standaard prive@gmail.com worden gebruikt? Er moet iets zijn waardoor gmail weet dat het naar die ene map moet. En dan kom ik op hetgeen ik hierboven op 03-08 om 15.02 u schreef. Daar kom ik niet uit. Dus zoek ik mee. Maar zoek ik in de verkeerde hoek, is het veel simpeler?
Ik hoor het graag.

4 augustus 2016 om 16:09.
Niekie zegt:

Nee zoals je het nu vertelt, begreep ik je helemaal verkeerd.
Nou weet ik niet of je bij kpn automatisch doorsturen kunt doen, maar dat zou dus eigenlijk moeten, want daar komt de mail binnen.
Dus daar regelen dat mail met "vrijwilliger" wordt doorgestuurd naar je gmail account. In dat gmail account kan je dan de mail met een label laten terecht komen in de al daar aangemaakte map.

Niek

4 augustus 2016 om 18:05.
henk0605 zegt:

Als het lukt om gmail te laten werken zoals ik me dat voorstel, wil ik kpnplanet buiten de deur zetten en daarmee mijn mail loskoppelen van provider kpn.
Doorsturen zou in die situatie niet kunnen. (Overigens: in gmail importeren vanuit kpnplanet is niet mogelijk heb ik gemerkt.)

 

4 augustus 2016 om 18:56.
Niekie zegt:

Zolang relaties daarheen blijven mailen: "aan vrijwilliger@kpnplanet.nl " kan je KPN niet buiten de deur zetten.
Dus eerst je relaties in kennis stellen dat het KPN adres gaat vervallen (en vraag hen ook dit uit hun contacten te verwijderen) en dat je voortaan te bereiken bent via het @gmail.com adres.
Je houdt KPN nog een maandje aan voor de hardleerse relaties en dan zet je dat buiten de deur.

@gmail of @outlook is wel zo handig, want dat werkt altijd en is provider onafhankelijk. Dus kan je gemakkelijker van provider wisselen.

Niek

4 augustus 2016 om 21:54.
henk0605 zegt:

Precies dat is de gedachte erachter. Maar dan moet het wel eerst werken zoals ik dat wil.
Vanavond dacht ik nog even: voor vrijwilliger gewoon een 2e mailadres aanmaken in gmail. Maar
dat lijkt niet te kunnen.

4 augustus 2016 om 22:41.
Niekie zegt:

Tuurlijk kan dat. Ik heb er ook 2. Je moet het alleen even via de browser doen.
Je logt in met je huidige account en klikt rechtsboven op de (bij mij) blauwe bal.
Daar kan je al gelijk kiezen voor "Account toevoegen".

Niek

4 augustus 2016 om 22:59.
henk0605 zegt:

Daar had ik al gekeken en geprobeerd...... maar natuurlijk moet ik dan wel de juiste link gebruiken: account aanmaken (die er onder staat). Dus alsnog gelukt. Morgen verder kijken of dit prettig werkt. Bedankt zover.

4 augustus 2016 om 23:13.
Niekie zegt:

Oke graag gedaan!
Niek

4 augustus 2016 om 23:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club