Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Van WLM naar Outlook.com
Geplaatst op 6 augustus 2016 om 00:02 door henk0605

Terugkijkend in de historie van deze club zie ik vaak de naam van Dirk Boom in relatie tot mailproblemen. Wellicht bij uitstek de man voor mijn probleem.
Thans ben ik gebruiker van Windows Live Mail met een KPN-mailadres. Ik wil naar een mailprogramma dat niet is gekoppeld aan een provider. Dan denk ik nu aan Outlook.com.
Ik loop echter tegen een paar problemen aan en heb geprobeerd die in een bijlage duidelijk te maken.
Ben benieuwd,
Henk

33 reacties
DirkB zegt:

Ik doe mijn best om te vertellen wat ik weet. Betr. deze vraag:
Eerst even onderscheid maken naar een e-mailprogramma en naar een e-mailadres.
Een e-mailprogramma is bijv. WLM. Een ander e-mailprogramma is de mailapp van W8.1. of van W10, of Thunderbird, of Outlook (onderdeel van Office). Zo'n programma maakt het mogelijk om e-mail te lezen, beantwoorden, enz.
In zo'n e-malprogramma kunnen één of meerdere e-mailadressen worden ondergebracht. Dat kan een e-mailadres zijn bij KPN, of Ziggo, of gmail, of Outlook.com, enz.
Ik denk nu dat de situatie is:
- Er is een kpn-mailadres en dat is ondergebracht in WLM (Windows Live Mail). Het zou ook in een ander e-mailprogramma ondergebracht kunnen worden maar dat is volgens mij niet de vraag.
- Het kpn-mailadres dient als microsoft account. Een microsoft account is een combinatie van mailadres en wachtwoord waarmee je je identificeert bij microsoft die daar services voor teruglevert. Dat mailadres kan elk mailadres zijn maar het handigste is toch een provider-onafhankelijk mailadres.
Ik denk dat de wens is om het microsoft account te voorzien van een ander mailadres, dus om het kpn-mailadres te vervangen door een outlook-mailadres.
Welnu dat kan (maar het kpn-mailadres kan voor mail gewoon in gebruik blijven).
De actie wordt dan:
1. Een mailadres aanmaken bij outlook.com
2. Bij de microsoft-account het kpn-mailadres vervangen door het outlook-mailadres.
3. Het nieuwe mailadres opnemen in een mailprogramma.
Dan nu mijn vraag: geef ik de wens goed weer? Zo ja dan probeer ik te helpen bij de acties.
 

6 augustus 2016 om 01:35.
henk0605 zegt:

Goedemorgen Dirk,
Je geeft het uitstekend weer.
Voor mijn begrip t.a.v. punt 3: het nieuwe mailadres kan dus in WLM worden opgenomen of in
Outlook.com?

6 augustus 2016 om 10:05.
DirkB zegt:

OK Henk, dan ga ik het verder uitleggen.
Betr. je vraag: ja, als er een nieuw mailadres komt bij outlook.com, dan kan dat worden opgenomen in WLM. En je kunt er ook bij via de site www.outlook.com (dat heet webmail). Dus beide is mogelijk, het één sluit het ander niet uit. Bovendien kun je het mailadres op meerdere apparaten gebruiken, dat wordt op deze pagina kort toegelicht. Overgaan naar stap 1?

1. Een mailadres aanmaken bij outlook.com:
Ga naar deze site.

Maak hier een nieuw Outlook.com e-mailadres (dus niet inloggen met het kpn-mailadres). Vul de gegevens in en verzin zelf een e-mailadres in het veld 'gebruikersnaam'. De site geeft wel aan of het gewenste mailadres al bestaat of niet, en je vult alleen de gewenste e-mailnaam in (bijv. henk, want de toevoeging @outlook.com staat er al). Het wachtwoord verzin je ook zelf. Als tel.nr zou ik een 06-nummer nemen als dat er is.
Er wordt gevraagd om een (reserve) alternatief e-mailadres, daar zou je het kpn-mailadres kunnen zetten.
Het kan zijn dat je het nieuwe mailadres moet bevestigen via mail, dat weet ik niet zeker.

Als dit is gelukt, dan komt stap 2.

6 augustus 2016 om 11:25.
henk0605 zegt:

Stap 1 is gelukt
(het blijkt dat ik bij mijn exercities gisteravond ook al een adres heb aangemaakt, want ik wilde die naam nu gebruiken en dat wordt dus afgekeurd, dus heb ik nu een andere naam bedacht)

6 augustus 2016 om 12:44.
Niekie zegt:

Ik reageer hier even op, omdat ik graag even mee lees, want dit probleem wil ik ook leren oplossen.

Niek

6 augustus 2016 om 15:11.
DirkB zegt:

Stap 2.
- Ga naar deze site. (je gaat naar login.live.com)

- Log in met het oude microsoft account dus met het kpn-mailadres
- Voeg het nieuwe e-mailadres toe, dus van @outlook.com
- Stel het nieuwe e-mailadres (van @outlook.com) in als primaire alias
Dat moet het zijn.
Het kpn-mailadres kan blijven staan maar mag ook verwijderd worden. Echter het is wel veilig om hier twee mailadressen te hebben staan, want stel dat er iets gebeurt met het primaire mailadres, dan is er altijd nog een escape.
Kijk ook eens bij de aanmeldingsvoorkeuren en wat er staat onder de andere tabs op deze website want dit is het centrale scherm voor het instellen van alles rond het microsoft account.

Als dit is gelukt, dan is even de vraag of je het nieuwe mailadres in WLM wilt inbrengen. Niekie heeft daarvoor de aanwijzingen.

6 augustus 2016 om 15:33.
henk0605 zegt:

Was even aan het hannesen: bij login.live.com komt het kpn-adres in beeld en moet daaronder een password worden ingevuld. Ik twijfelde toch even of dit het password moet zijn dat bij kpn aan het mailadres is toegekend of het password van mijn MS-account. Met proberen kom je het aan de weet: MS-account (natuurlijk, dat kpn-password wordt ook niet herkend).
Vervolgens komt er een scherm waarop om een veiligheidscode wordt gevraagd. Degene die ik had werd niet meer geaccepteerd dus een nieuwe aangevraagd. Vervolgens het nieuw bedachte mailadres invoeren...... maar dat gaf ook problemen:
het adres dat ik om 12.00 u vandaag heb gemaakt wordt nu afgekeurd: bestaat al. Dus ik heb nu dat adres nog iets aangepast en dat is geaccepteerd. Maar ik vraag me nu wel af hoe het zit met een password voor dat adres van 17.00 u. Kan je me nog volgen?
In mijn MS-account staat nu in ieder geval als alias een outlook.com adres

Er zijn bij dat KPN-adres nog enkele aliassen en die moeten nog een tijdje in gebruik blijven. Die moeten nog wel worden overgezet naar outlook.com. Dat gaat zeker ook een probleem worden met de tenaamstelling? Een melding als: bestaat al?

Daarna wil ik KPNplanet.nl in z'n geheel verwijderen: zoals eerder gezegd wil ik de mail los van een provider.
(Vanwege dat opruimen van KPN straks heb ik bij stap 1 als secundair adres het mailadres van mijn dochter ingevoerd zodat ik wel bereikbaar blijf. Of heb je daar nog een andere tip voor?)

6 augustus 2016 om 17:25.
DirkB zegt:

Het is allemaal goed gelukt, een beetje gehannes daarbij is begrijpelijk.
Het wachtwoord van 17 uur zou ik gewoon even uitproberen, alsmede de gewenste nieuwe aliassen.
Het @outlook mailadres is nu het primaire alias?
 

6 augustus 2016 om 18:49.
henk0605 zegt:

De nieuwe aliassen maak ik nu op dezelfde manier als het outlookadres van 17.00 u?

Bij dat adres heb ik dus geen wachtwoord ingevoerd, ik heb de naam van het adres iets aangepast en dat werd geaccepteerd, er werd niet om een wachtwoord gevraagd.
Hoe kan ik dat wachtwoord van 17 u proberen?

Het @outlookadres is nog niet primair. Ik denk dat het kpnadres dat voorlopig moet blijven omdat daar de komende tijd nog mee wordt gewerkt. Of heb ik daar een verkeerd beeld bij?

6 augustus 2016 om 19:12.
DirkB zegt:

Oh als de iets andere naam zonder meer werd geaccepteerd, dan zal het wachtwoord wel gelijk gebleven zijn. Want dat hoort bij het microsoft account en dat is niet veranderd.
Prima om de primaire alias zo te laten, heeft geen haast.

Betr nieuwe aliassen begrijp ik nog niet goed wat de bedoeling is. Waarbij moeten ze gaan horen? (bij @outlook.com?)
Mag ik ook vragen wat er de bedoeling mee is, ik gebruik zulke dingen namelijk niet.

6 augustus 2016 om 23:31.
henk0605 zegt:

In de huidige situatie heb ik mijn kpn-adres enkele aliassen hangen: een voor mijn vrouw, en twee voor mijn vrijwilligersactiviteiten. De mail daarvoor komt binnen op het "hoofdadres" en wordt achter de schermen via een "regel" (heet dat, geloof ik) doorgeleid.
In de outlook-omgeving wil ik dat ook zo organiseren. Dat kan toch wel mag ik hopen? Of heb je daar, nu je dit leest, andere opties voor?

Een andere vraag is dit: als ik nu in mijn nieuwe outlook kijk zie ik daar mijn adresboek. Ik vermoed dat dit komt vanuit wlm cq mijn kpn-adres. Maar straks is kpn uitgeserveerd.
Moet ik mijn adresboek importeren in outlook? (ik heb daarvan een excelbestand dat is opgeslagen als csv als het goed is)
In mijn "kpn-adresboek" heb ik groepen geformeerd. Het zou handig zijn als die indeling overgezet kan worden. Kan dat en zo ja is jou bekend hoe?
 

6 augustus 2016 om 23:58.
Marixius zegt:

Als je voorheen in Windows Live Mail met je KPN-account als MS-account was aangemeld (in WLM zie je dat rechtsboven bij aanmelden), dan wordt je contactenlijst online gesynchroniseerd met je MS-account. Er wordt dus een kopie van je adresboek in de cloud bijgehouden. Bij het omzetten van je MS-account blijft je adresboek in tact.
Indien je WLM als mailprogramma wilt blijven gebruiken met je nieuwe Outlook.com e-mailadres, dan is van belang dat je dit Outlook.com account ook de mail laat ophalen van je KPN-account en diverse aliassen. Tevens is het noodzakelijk dat je het Outlook.com e-mailadres in WLM instelt als IMAP-account.

7 augustus 2016 om 10:10.
DirkB zegt:

- De 1e vraag van Henk betr. toevoegen aliassen: dat kan via de Microsoft-account gegevens: als je klikt op 'alias toevoegen', dan krijg je de keuze om een nieuw alias mailadres te maken of daarvoor een bestaand mailadres te gebruiken. Dat zie je in het bijgevoegde plaatje. Er ontstaan dus meerdere aliassen en 1 daarvan is de primaire.
- De 2e vraag van Henk is beantwoord: je microsoft account is het transportmiddel voor de contacten (en agenda) tussen PC's en cloud. De groepen blijven intact. Echter maak het @outlook mailadres wél primair alvorens je het @kpn mailadres verwijdert (wordt t.z.t. gedaan naar ik begreep).
- De 2e opmerking van Marixius begrijp ik niet helemaal dus vergeef mij als het niet klopt wat ik nu zeg: in mijn idee voeg je het @outlook.com mailadres toe in WLM als je dat wilt (moet niet mag wel). Het @kpn mailadres staat daar al. Dit gaat een keer verdwijnen en dat kan ook zodra het @outlook mailadres het primaire alias is.

7 augustus 2016 om 12:29.
Marixius zegt:

Als je het Outlook.com-adres aan WLM gaat toevoegen, dan moet dit ingesteld worden als IMAP account, dus zelf handmatig de inkomende en uitgaande serveradressen invullen (de automatische invulling werkt niet meer voor Hotmail, Live en Outlook-accounts omdat de http-server afhandeling in WLM niet meer wordt ondersteund en Microsft graag wil dat je overstapt naar Outlook). Daarnaast moet je via de webbrowser bij je Outlook-instellingen aangeven dat pop3 moet worden ondersteund om ook gebruik te kunnen maken van IMAP.
Met je Outlook-account kun je - net als bij Gmail- instellen dat mail van andere providers voor je wordt opgehaald. Dus heb je meerdere e-mail adressen, dan kun je dat door je Outlook-account laten ophalen. Voordeel hiervan is dat bij het beantwoorden van mail, je nieuwe (outlook.com emailadres) wordt gebruikt.
Zelf gebruik ik liever Gmail dan Outlook, omdat de opslag bij Gmail vele malen groter is dan bij Outlook. Ook een Gmail-adres kun je gebruiken om een MS-account aan te maken.
Ik wil het overigens niet ingewikkelder maken dan het al is, maar uit de vraagstelling begreep ik dat er gebruik gemaakt wordt van WLM als e-mailprogramma, maar juist dit programma vereist de nodige voorzorgsmaatregelen bij gebruik van Hotmail-, Live en Outlook-mailadressen als gevolg van de recente veranderingen door Microsoft.

7 augustus 2016 om 13:01.
DirkB zegt:

Marixius, dank voor je toelichting. In www.outlook.com POP3 aanzetten bij IMAP voor @Outlook.com snap ik niet (standaard staat dit uit). Gmail heeft ook zoiets, moet op IMAP staan. De WLM-instelllingen komen nog.
Betr opslag: ik bewaar in www.Outlook.com inmiddels duizenden mails, ook bijlagen.
Wat ik erover vind is dit bericht. Dit staat los van Onedrive.

7 augustus 2016 om 13:48.
Marixius zegt:
Het is mij bij diverse gebruikers van Windows Live Mail gebleken dat als het Hotmail, Live- of Outlook.com emailaccount handmatig moest worden omgezet naar IMAP dat bij het downloaden van de IMAP-mappen geen verbinding met de betreffende server gemaakt kon worden, ondanks het feit dat de inkomende en uitgaande mailservers goed waren ingesteld op de juiste poortnummers (993, 587) etc. Pas nadat ik bij de instellingen pop had ingeschakeld werkte in WLM de boel naar behoren. Een soortgelijk probleem komt ook voor als je een Gmail-account in WLM wilt instellen. Dan moet je bij de beveiligingsinstellingen van Gmail aangeven dat apps met een lagere beveiliging zijn toegestaan. Dus niet alleen de IMAP inschakelen, maar ook de beveiliging een tandje lager bij gebruik van WLM.
7 augustus 2016 om 14:01.
henk0605 zegt:

Heren, veel waardering voor uw reactie. Zie bijgaand document.
Eerlijk gezegd duizelt het mij nu een beetje. Ik ben een (beetje) digibeet en moet het hebben van een eenduidige aanpak, stap voor stap en wat er moet gebeuren bij de aan de orde zijnde stap.
Ik heb in een ander bijgaand document nog eens de situatie op een rijtje gezet.
Kan dat: 2 documenten meesturen? Zo niet hoor ik graag welk document wel gelukt is.

7 augustus 2016 om 16:45.
henk0605 zegt:

Ik denk dat ik al kan zien welk bestand niet is meegegaan, daarom dit bericht met de bedoelde bijlage.

7 augustus 2016 om 16:47.
DirkB zegt:

Henk,
Helemaal gelijk. Laten we dus even blijven waar we gebleven zijn.
Ik denk dat dat mijn beantwoording was van 12:29 uur. Dan zie ik in je 2e document 3 vragen. Dit is mijn reactie op 3 vragen:
- Adresboek en -groepen: antwoord is 'ja'.
- Toevoegen aliassen: heb je de aliassen toegevoegd zoals ik aangaf (zie plaatje), en komt er dan niets binnen? Zo ja, dan bekijk ik dit even apart.
- POP3 of IMAP: @Outlook.com is IMAP. Vraag: werkt het importeren niet in WLM? Of ergens anders?

7 augustus 2016 om 18:08.
DirkB zegt:

Extra reactie betr. groepen: zitten die in WLM of zitten die in www.outlook.com bij het microsoft account? Hoe weet je dat:
- als je in WLM een bericht naar een groep kunt sturen, dan zit de groep in WLM.
- als je naar het web moet om een bericht naar een groep te sturen, dan staat de groep dáár.
Een groep zit niet op twee plekken.

7 augustus 2016 om 23:58.
henk0605 zegt:

Dirk, zojuist (08-08 18.30 u) pas jouw bericht van 7 aug. 18.08 u gezien. Ik heb gisteravond nog in mijn mail gekeken maar geen melding gezien dat er nieuwe mail was. Ook vandaag niet. Maar op de site van Seniorweb zag ik dat je wel had gereageerd. Dank daarvoor.
Om op deze plaats niet weer een hele lap tekst te schrijven heb ik in bijgaand bestand aangegeven wat de huidige stand van zaken is. Zie je reactie met belangstelling tegemoet.

8 augustus 2016 om 19:31.
DirkB zegt:

Omdat ik deze dingen niet zelf heb gedaan, moet ik even goed logisch nadenken.
1. Groepen: Van de Office-toepassing Outlook weet ik dat er een verschil is tussen lokale bestanden met groepen en bestanden met groepen in de cloud. Voor WLM weet ik dat niet en ik gebruik het niet. Je meldt gelijkheid tussen Outlook.com (toch niet de Office toepassing Outlook?) en WLM, dat geloof ik maar ik heb niet de kennis om het te verklaren.
2. Aliassen: ik lees dat het werkt, welnu dan is het OK.
3. Vermoedelijk heeft WLM meer mappen dan Outlook.com, en betreft het zelf gemaakte mappen. Klopt dat? Zo ja dan zou ik in Outlook.com de gewenste mappen maken en opgeslagen mails van WLM verplaatsen, eventueel via de inbox. Hopelijk zeg ik het duidelijk genoeg.
4. Als het als IMAP in WLM zit én als dezelfde mailadressen in Outlook.com zitten, dan zou het moeten synchroniseren. Als WLM-mail niet in Outlook.com terecht komt, dan denk ik aan een POP-instellingen.

Het gaat best goed zo, je vindt zelf ook dingen uit.

8 augustus 2016 om 22:18.
henk0605 zegt:

Ik heb vroeger Office 2003 prof gebruikt met daarin een versie van Outlook. Die zit vlgs mij nu in Office 365 (jaarlijkse betaling). Nu gaat het om een "losse" Outlook. Wat jij aangeeft over de groep (of in WLM of in Outlook) heb ik niet gezien: in beide programma's kan ik vooralsnog een bericht naar een groep sturen.
Aliassen: klopt het dat daar geen password bij nodig is? Je zou kunnen zeggen dat ze zijn opgenomen in het MS-account waarvoor een password nodig is. Ot verzin ik nou maar iets?
IMAP zit in beide programma's. Het importeren van 1 account (als test) is goed verlopen. Dus ik verwacht geen problemen met de andere accounts. ​
Mail herschikken: je bedoelt binnen WLM naar de mappen verplaatsen die overeenkomen met wat ik in Outlook heb.
Ook mijn Ipad en smartphone werken met IMAP en hebben hun eigen mappenstructuur. Ik heb het idee dat daarom in WLM een uitgebreide mappenreeks is ontstaan, die ik ook op de Ipad terugzie met bv. reclame, junk e-mail, spam, trash, unwanted. Allemaal meer van hetzelfde.
Vermoedelijk zal dat ook binnen outlook gaan ontstaan?

9 augustus 2016 om 11:35.
henk0605 zegt:

Op zoek hoe ik een leesbevestiging kan meegeven (wat niet kan heb ik inmiddels gezien) kwam
ik nog een scherm tegen voor gratis Outlook mail dat er heel anders uitziet als hetgeen ik nu heb geinstalleerd. Het lijkt wat toegankelijker, zie bijlage.
Ik kan echter niet achterhalen wat het precies voorstelt. Als ik kies voor aanmelden krijg ik een scherm voor de aanmaak van een account (met wachtwoord !). Heb ik nu maar niet gedaan. Is e.e.a. jou bekend en zo ja hoe gaat dat verder?

9 augustus 2016 om 15:33.
henk0605 zegt:

Vergeef me mijn ongeduld.... ik heb alsnog dat onbekende pad van Outlook gevolgd en zo'n aanmeldingsscherm ingevuld compleet met wachtwoord. Moest wel een andere accountnaam bedenken. Alles geaccepteerd en kom vervolgens terecht in net zo'n omgeving als de outlookmail die inmiddels werkend is . Oftewel, het lijkt allemaal hetzelfde.
Het adres wat ik net heb bedacht kan wat mij betreft wel weer vervallen. Alleen..... ik kan het niet terugvinden, het staat niet bij de adressen in het MS-account. Weet jij toevallig waar ik het kan vinden?

9 augustus 2016 om 22:19.
DirkB zegt:

Ik was er even niet ... pc-hulp geven -> uitje zonnebloem -> vrijwilligersavond dus gevulde dag.
1. 'Het 'nieuwe Outlook' is inderdaad hetzelfde als wat je al gebruikte. Het plaatje daarvan in je document is de reclame. Je krijgt zo'n fraai dubbel scherm voor elkaar door vanuit mail via de puntjes links boven bijv. Word te openen in een nieuw scherm. Dat leidt tot 2 schermen naast elkaar (split screen), zie mijn plaatje (het had ook Word naast de agenda kunnen zijn).
2. Ik denk dat je bij het 'nieuwe Outlook' niet op 'aanmelden' hebt geklikt maar op 'registreren'. Je hebt dan een nieuw Microsoft Account aangemaakt. Dat zou ik maar weer verwijderen/opheffen. Het is een nieuw Microsoft Account dus dat staat niet vermeld bij het andere. Verwar een Microsoft Account (hoeveel heb je er inmiddels denk ik nu) niet met een e-mailadres.
3. Mappen: inderdaad maken sommige mailprogramma's naast de standaard mappen ook wel eigen mappen aan. Helaas want het is meer van hetzelfde, niets aan te doen. Ze gaan volgens mij ook mee in de synchronisatie van IMAP. De eigengemaakte mappen toch ook?? (want dat bedoelde ik eigenlijk betr. WLM, die moet je overal zien anders is het geen IMAP).
4. De vraag betr. (geen) password bij aliassen: ik omzeil die want als het werkt is het goed :-) en bovendien of vooral weet ik het niet :-(
5. Betr de opm. over Office 2003 (betaald) waar Outlook (betaald) bij kon zijn: dit is bureaublad software. Het is momenteel Office 2016 (betaald) en wie zich op Office 365 abonneert, krijgt de nieuwste en meest uitgebreide versie van Office die bovendien voortdurend wordt bijgewerkt. Deze bureaubladtoepassing is iets anders dan het gratis www.Outlook.com want dát is geen bureaubladtoepassing maar een webpagina op internet.

Ben ik dan door de vragen heen?

9 augustus 2016 om 23:33.
henk0605 zegt:

Dirk, ik hoop dat je, behalve een drukke, ook een goede dag hebt gehad.
Dank voor je ondersteuning, meedenken met mijn vragen enz.
Er blijft nog op dit moment nog 2 vragen over:
-waar/hoe vind ik dat nieuw aangemaakt ms-account zodat ik het weer kan verwijderen?
-als ik straks echt met outlook aan het werk ben wil ik wellicht nog wat weten over de werking,
kan dat ook binnen deze club?

9 augustus 2016 om 23:51.
DirkB zegt:

1. Een Microsoft account verwijderen (het wordt 'sluiten' genoemd) gaat via https://account.live.com/proofs/Manage, dat is deze link. Inloggen met het microsoft account dat verwijderd moet worden, kijk bij 'Beveiliging en Privacy', onderaan in het scherm staat 'Je account sluiten'.
2. Betr werken met www.outlook.com: uiteraard zijn vragen hierover welkom, er is altijd wel iemand die een antwoord heeft.

10 augustus 2016 om 13:16.
henk0605 zegt:

Dank je wel Dirk voor deze informatie, ik ga er mee aan de gang.
Ik sprak eerder over die uitgebreide mappenreeks die ontstaat doordat ook ipad en smartphone hun mappen daarin zetten met hun benamingen...... ik hoop dat dat mee gaat vallen want ik loop iedere keer alle mappen af om te zien of er mail bij zit die ik wil blokkeren en daarna verwijderen.
Voordat je het in de gaten hebt gooi je verkeerde mail weg. Gebeurde me vanmiddag nog. Helaas.

10 augustus 2016 om 18:04.
DirkB zegt:

Henk,
Ik check nooit alles. Het enig belangrijke vind ik de Inbox, die overal gelijk is.
Een map als spam of junk check ik alleen als er een cijfertje bij staat ten teken dat er iets nieuws in staat, en dat slechts zo nu en dan.
Incidenteel schoon ik ook de prullenbak en de verzonden mails.

10 augustus 2016 om 18:27.
henk0605 zegt:

Via dit adres https://account.live.com/proofs/Manage kan ik 1 account benaderen en dat is het account dat ik moet houden en straks moet aanpassen omdat het primaire adres wijzigt.
Ik zie geen nieuw aangemaakt account met een outlook-adres. Ik ben geneigd te denken: laat maar zitten, het zal een keer duidelijk worden dat het adres slapend is, niet wordt gebruikt.
Waarna het bij een opschoning ooit zal worden gesloten. Of kan ik nog ergens een mailtje naar toesturen?

10 augustus 2016 om 18:50.
DirkB zegt:

Het kan inderdaad later wel, Henk. En hoe het werkt:
Bij mij laat dat inlogscherm het microsoft account zien en vraagt hij om het wachtwoord. Ik vul dat niet in en kijk iets lager op het scherm. Daar staat: 'Aanmelden met een andere Microsoft Account'. Er komt dan een scherm waarin je alles kunt invullen. Vul daar het te verwijderen account in en klik NIET op 'aangemeld blijven'. Dan na het inloggen het account verwijderen zoals aangegeven om 13:16 uur.

10 augustus 2016 om 20:45.
henk0605 zegt:

Op 26 augustus een nieuwe vraag gestart over het lettertype in outlook.com.

Deze vraag van 6 aug. kan als afgehandeld worden beschouwd met dank aan een ieder die heeft meegedacht, m.n. Dirk Boom !

26 augustus 2016 om 15:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club