Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Alternatief voor WML
Geplaatst op 21 november 2016 om 11:03 door Noor.W

Hallo. Ik ben nieuw in deze club en heb meteen een vraag.
Ik help een oude dame met haar laptop met Windows 7 erop. Nu verdwijnt over een goede maand WML, wat op haar laptop staat. Ik denk dat ze het gemakkelijkste kan overstappen op Outlook.com omdat dat, volgens mijn informatie, het meest lijkt op WML. Klopt dit? Het moet voor haar niet te moeilijk worden, want dan stopt ze met computeren, wat ik erg jammer zou vinden.
Met dank en groet, Noor

7 reacties
Debbieved zegt:

Thunderbird van Mozilla is zeker een optie. Ik heb dat laatst ook geinstalleerd bij iemand die niet zo goed is in computeren, maar die heeft er geen problemen mee.

21 november 2016 om 11:21.
Cees-1946 zegt:

IK heb nu ook Thunderbird van Mozilla, Voor mij zelf vind ik het een vervelend programma.
Mijn mails gaan nu via G/mail. Keer op keer is het oefenen om de juiste keuzes te maken met het verzenden van E/mail. Verandering van Een mail programma, dat is lastig vooral omdat het met al die programma's anders. In veel situaties kan een aangepast computerboek uitkomst bieden.

21 november 2016 om 13:04.
DirkB zegt:

In dit geval: als mw WLM gewend is, dan is de overstap naar Thunderbird gemakkelijk.
Wél hulp geven met instellen, en doe meteen IMAP.
Het gebruiken van Outlook.com dus via de webbrowser kan ook prima, maar het is even wennen. Echter 1x instellen en het blijft werken, wat dat betreft is het zekerder dan een bureaubladtoepassing. Wél is dan internet vereist.
Het gebruiken van gmail via de webbrowser komt ongeveer op hetzelfde neer als outlook.com. Het ene is Google en het andere is Microsoft, ze werken niet geheel gelijk trouwens.
Als het Windows 8 of 10 zou betreffen, dan raad ik Outlook Mail aan. Dit is een app die vanaf Windows 8 beschikbaar is. Wie van liflafjes houdt is er niet altijd gelukkig mee, echter het programma is heerlijk ongecompliceerd (ik gebruik het).

21 november 2016 om 14:19.
RuudM zegt:

Toch echt een misverstand!
WLM verdwijnt helemaal niet en blijft gewoon te gebruiken.
De ondersteuning door Microsoft van Live Essentials ( waarvan WLM een onderdeel is) stopt volgend jaar maar dat heeft GEEN ENKELE invloed op WLM.
Geen paniek, gewoon doorgaan met WLM !! Niet gaan veranderen !
Het is al moeilijk genoeg en als deze ( oude ) dame alleen computert zonder andere apparaten is verandering absoluut onnodig.
Ook SeniorWeb schrijft in een nieuwsbrief van enkele weken geleden dat gebruik gewoon mogelijk blijft. (het risico zit in wat men binnenhaalt, dat geldt ook voor Thunderbird, Outlook.com of welk ander emailprogramma of Webmail ! )
Ruud

21 november 2016 om 14:26.
Noor.W zegt:

Allen hartelijke dank voor jullie reacties. Ik had echt begrepen dat M Essentials verdwijnt en WLM ook en deze dus ook geen updates of ondersteuning meer geven. Ze heeft steeds problemen met foto's versturen; mails gaan dan niet weg. En bij openen mailprogramma komt er steeds een vervelend venster van WLM om in te loggen. Dat klikt ze gewoon weg en dan kan ze haar mails lezen. Vandaar dat ik deze verwijdering van WLM wilde aangrijpen om een ander mailprogramma te installeren. Deze dame gebruikt haar pc voor mail, foto's (waarmee ik haar altijd help om ze er op te zetten), haar bankzaken en om op internet dingen op te zoeken.
Voorlopig dus nog maar niets doen en dat vervelende WLM schermpje blijven wegklikken 🤔

21 november 2016 om 16:53.
DirkB zegt:

Er wordt duidelijk verschillend over gedacht. Toch even uitleggen wat 'verdwijnen' inhoudt:
WLM is binnenkort niet meer te downloaden en er komen geen updates meer. Zolang het op de computer staat zal het wel werken maar bij een beschadiging van het programma of bij een nieuwe computer is het einde verhaal (misschien is het dan nog buiten microsoft te halen, ik wantrouw dat altijd).
Daarom is mijn advies om te veranderen vóórdat een eventueel probleem zich voordoet.

De problemen met foto's wegsturen worden waarschijnlijk veroorzaakt doordat de bestanden te groot zijn. Zowel WLM als de provider hebben daar limieten voor, andere mailprogramma's ook.
De vraag om het wachtwoord zou eens nader bekeken moeten worden, dit lijkt op iets ouds.

21 november 2016 om 19:52.
Cees-1946 zegt:

Verandering, in het computer gebeuren is net zo iets als omgaan met een andere auto.
Daar moet je stap voor stap weer aan gaan wennen. Het vertrouwde systeem wat je kende is ineens geheel anders. Het gaat wel , maar het is moeilijk. Met het ouder worden, daar heb je dan wat begeleiding nodig. Mensen die dit begrijpen, en niet van even voordoen en dan weet je het wel. Iedereen kent het wel de klein zoon van opa/oma zal het wel even uit leggen Dit gaat zo en zo en weg zijn ze.!! DE belangrijkste factor in dergelijke situaties is geduld. Daar kom je verder mee. Zo nu en dan ervaar ik dit zo. Ook in gesprekken met de ouder wordende mede mens komt dit naar voren.. Gelukkig zijn er computer cursussen waarin mensen daar aan deel kunnen nemen. Heeft niks met leeftijd te maken . Er komen daar ook mensen van 75 jaar en ouder . Waarom ook niet. Belangrijk is om vooruit te komen en er ook van te genieten.

21 november 2016 om 20:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club