Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Windows live mail
Geplaatst op 19 december 2016 om 19:46 door 7256AD

Ik heb windows live mail bevalt mij prima. nou krijg ik steeds het bericht als ik windows live opent :om uw online id account beter te beveiligen moet u zich opnieuw aanmelden . dan moet ik een Microsoft account aanmaken. Wat is een Microsoft account?
met vriendelijke groet
Marietje

19 reacties
DirkB zegt:

Een Micosoft Account is een soort lidmaatschap van Microsoft en wordt gebruikt om de computer bij hen bekend te maken. Hiermee wordt Onedrive toegankelijk, worden bepaalde instellingen bewaard, en is de Store te gebruiken. Ook worden via het account eventuele apps voor u bewaard en kan er bijv. Microsoft software opnieuw mee worden gedownload. Er zit meer aan maar dan wordt het verhaal te lang. Microsoft zegt er zelf dit over.

Mijn mening: het is geen verplichting, wel een aanrader. Het past gewoon beter bij het gebruiken van een computer met Microsoft Windows.
Het account bestaat uit een e-mailadres en een wachtwoord.
Het mailadres kan alles zijn maar ik raad aan een mailadres zoals @outlook.com of hotmail of @live.nl, anders gmail. Een mailadres bijv. bij Ziggo kan ook.

19 december 2016 om 21:42.
7256AD zegt:

Kan ik gewoon mijn windows live mail blijven gebruiken. ik heb ook Gmail maar die gebruik ik nooit. als ik daar een Microsoft account wil aanmaken lukt dat niet .Ik wil windows live mail blijven gebruiken. Wat moet ik dan met een nieuw mailadres? voor de beveiliging? veranderd er dan verder niks met mijn postvak e.d

22 december 2016 om 19:07.
DirkB zegt:

Ja hoor WLM kan in gebruik blijven, er verandert niets als er een Microsoft Account komt. WLM is namelijk een mailprogramma waarin e-mailadressen worden ondergebracht, en dat staat los van de functie die een mailadres kan hebben als Microsoft Account. Dus een e-mailadres kan voor e-mail worden gebruikt EN het kan als Microsoft Account fungeren. Dat staat los van elkaar.
Een Microsoft account kan daarom ook een afwijkend wachtwoord krijgen al is dat niet handig i.v.m. onthouden.
Het aanmaken van een Microsoft Account gebeurt niet IN gmail, het gebeurt bij Microsoft, al dan niet vanuit de computer. Gmail is wel een geschikt mailadres om er de functie van Microsoft Account aan toe te kennen, en er behoeft dan niet mee gemaild te worden. Mag wel moet niet.

22 december 2016 om 20:42.
Trebla zegt:

Is niet juist, WLM, onderdeel van Windows Essentials, gaat er uit, wordt vanaf 10 januari niet meer ondersteund met veiligheids updates en wordt dus onveilig. Zie de nieuwsbrief van SW.
Met ingang van 10 januari 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials. Een pakket met onder meer Windows Live Mail (WLM). Dat betekent dat u na die datum geen gebruik meer kunt maken van de programma's uit Windows Essentials. Stap daarom nu over. Met de Overstaphulp als gids.
Ik ben nu bezig met het overgaan naar Gmail. Voor Outlook.com moet je betalen.

23 december 2016 om 15:02.
Jako zegt:

Als je moet betalen voor outlook.com, waarom staat dan gratis bij de volgende link
Outlook.com: Microsofts gratis, persoonlijk e-mailprogramma?
Jako

23 december 2016 om 15:27.
DirkB zegt:

Het zijn eigenlijk twee onderwerpen:
1. Marietje wil graag WLM blijven gebruiken en vraagt hoe dat zit met een Microsoft Account. Daar ben ik op ingegaan, want ja, nieuwe mailaccounts zijn in WLM toe te voegen.
2. Of WLM blijft bestaan is een andere discussie. Ja het blijft werken zolang het niet beschadigd raakt, en op dezelfde computer in gebruik blijft. Wél is het binnenkort niet meer te downloaden en wordt het minder veilig (de vraag is hoe erg dat is).
NB Trebla: Outlook.com is net als gmail gratis. Zullen we dat op een andere plek bespreken? Het komt bijv. op deze plek aan de orde.

23 december 2016 om 15:29.
Trebla zegt:

Dit staat in de overstaphulp uitgegeven door SW:

Office Outlook
Ook het programma Outlook van Microsoft is een goed alternatief. Dit programma is niet gratis. Het is een onderdeel van het Office-pakket waar ook Word en Excel deel van uitmaken. Wat u nodig hebt om over te stappen, staat in het artikel.

23 december 2016 om 16:43.
DirkB zegt:

Trebla, het is dus niet Outlook.com maar Outlook (=onderdeel van Office). Dat scheelt nogal, al is het verwarrend. Zie aub deze post, deze hier gaat over iets anders.

23 december 2016 om 18:08.
7256AD zegt:

Ik geloof dat ik maar geen Microsoft account aanmaak, u mailt dat het niet verplicht is. Als ik een mail opent krijg ik steeds het bericht:om uw online account beter te beveiligen moet uw zich opnieuw aanmelden, dat moet ik dan iedere wegklikken verder geen probleem Is dat een goed idee?

Marietje

23 december 2016 om 19:46.
DirkB zegt:

Aha we zijn terug bij de oorspronkelijke vraag, prima.
Ik zou mij opnieuw aanmelden dus de vraag niet wegklikken, en het dan afmaken.
Maar ... wat precies gebeurt er dan? Hoe is de vraag?
Een Microsoft Account aanmaken is wél een goed idee maar hoeft dus niet. Gaat het misschien alleen om Onedrive?

23 december 2016 om 20:05.
Trebla zegt:

Dirk, je hebt gelijk, neem me niet kwalijk

23 december 2016 om 23:16.
7256AD zegt:

Dat weet ik dus allemaal niet. Ik zal er na de kerstdagen wel eens mee aan de gang gaan. Ik vind het allemaal wel moeilijk.
Marietje

24 december 2016 om 10:56.
DirkB zegt:

Marietje, als het lukt om een schermafdruk te laten zien, dan is het gemakkelijker om er iets over te zeggen. Fijne dagen gewenst!

24 december 2016 om 11:36.
RuudM zegt:

Echt lezen wat er staat blijft kennelijk moeilijk. ( en nog moeilijker het te interpreteren)
De Nieuwsbrief van SW van 19 oktober is toch duidelijk genoeg....
Ruud

p.s. S.W . raad verder gebruik niet aan, dat is iets anders dan afraden, de keus ligt dus geheel bij de gebruiker !

24 december 2016 om 15:03.
7256AD zegt:

ik heb mij aangemeld voor een Microsoft account. Ik heb verder geen bericht ontvangen ,klopt dit, of heb ik dan iets fout gedaan. Er komt nog steeds als ik Windows Live opent het bericht:
Om u online account beter te beveiligen moet u zich opnieuw aanmelden

 
Marietje

 

26 december 2016 om 16:50.
DirkB zegt:

Is dat opnieuw aanmelden dan ook uit te voeren? Daar ligt de vraag, denk ik.

27 december 2016 om 09:29.
RuudM zegt:

Die aanmeldvraag komt ook bij mij ( outlook.com, broertje/zusje van live.nl) soms op het scherm.
Soms wil zeggen niet elke keer, zit wel eens een week tussen.
Klikken op aanmelden is dan voldoende.
Het kan zijn dat het probleem zit in "wachtwoord opslaan" ?
Ruud

27 december 2016 om 10:26.
7256AD zegt:

Ik wacht het af. Dankjewel
Marietje

27 december 2016 om 10:58.
7256AD zegt:

nou heb ik gisterenavond alles ingevuld voor een Microsoft account ging allemaal goed . Toen moest ik een beveiligingscode aanvragen. ik kreeg een mail met het nummer. maar nu kan ik niet in order krijgen. Als ik mij dan weer aanmeld is het mailadres weer niet goed., terwijl alles goed was. dit kan ik niet terug vinden
marietje

28 december 2016 om 10:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club