Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
POP3 naar IMAP
Geplaatst op 3 januari 2017 om 17:58 door Marco

Ik gebruik 3 emailadressen , nml. @upcmail.nl + @live.nl op mijn laptop metW7 en @gmail.com + @live.nl op mijn Samsung Galaxy Tab3 met Android . De inkomende mail in @upcmail.nl is pop3 , deze wil ik omzetten naar imap . Ik heb vernomen dat de kans groot is dat ik mijn opgeslagen mails kwijt raak . Hoe los ik dit op ?

10 reacties
DirkB zegt:

Hoe zijn de mails opgeslagen? (welk mailprogramma, en dan op welke wijze)
Ik vermoed dat het wel is op te lossen.

PS: goed idee om naar IMAP te gaan, dan kan @upcmail ook op de tablet gebruikt worden net als @live.nl, is de backup geregeld, en is apart opslaan waarschijnlijk niet meer nodig. Gmail kan nu al op de laptop als dat gewenst is. Met een smartphone kan dan ook probleemloos alle mail gebruikt worden.

3 januari 2017 om 18:13.
Marco zegt:

Dik ,ten eerste nog een goed en gezond 2017 gewenst . Mijn mails zijn opgeslagen in mappen in @upcmail . Moet ik nu die mappen backuppen en hoe werkt dat ?

4 januari 2017 om 15:26.
DirkB zegt:

De vraag is in welk e-mailprogramma het mailadres @upcmail is ondergebracht. Dat programma zou WLM (Windows Live Mail) kunnen zijn, of Thunderbird, Outlook (onderdeel Office), .....

4 januari 2017 om 20:10.
Marco zegt:

Dirk , volgens mij is dat WLM .

 

4 januari 2017 om 22:20.
DirkB zegt:

OK prima, dan denk ik dat in WLM in de linker kolom, onder de mappen zoals inbox, verzonden mails enzo, ook mappen staan met opgeslagen mails. Als dat klopt, dan is het omzetten goed te doen. Ik heb het toevallig vandaag samen met iemand gedaan. Ervan uitgaande dat het klopt wat ik denk, kan het als volgt:
1. In WLM een 2e mailaccount aanmaken voor @upcmail, maar dan als IMAP. Maak van de nieuwe alvast de standaard account.
2. Stuur vanuit de IMAP-versie even een testmailtje of hij werkt.
3. Als er eigengemaakte mappen zijn in de POP-account, maak die dan ook bij de IMAP-versie. Maak ook mappen voor de opgeslagen mails.
4. Handmatig: laat WLM de mails verzenden/ontvangen. Een deel van de mappen (zoals 'verzonden') wordt dan in de IMAP-versie alvast gevuld.
5. Zet het verversen van WLM nu op 60 minuten (of langer) en doe in die tijd stap 6.
6. Kopieer de inhoud (de mails) van de inbox, submappen van de inbox, en van de mappen met opgeslagen mails, naar de net aangemaakte mappen in de IMAP-versie. Niet de mappen kopiëren, maar de inhoud (de mails): gewoon kopiëren/plakken, kan met meerdere tegelijk.
7. Nu alles ook in de IMAP-versie staat: zet internet even uit (dit is belangrijk).
8. Verwijder de POP-versie van de account.
9. Internet kan weer aan en de ververstermijn van WLM kan weer korter worden gezet (5 minuten bijv.).
Klaar.
- Er is 1 'maar': ik weet niet hoeveel opgeslagen mails er zijn maar het moet wel passen in de opslagcapaciteit die @upc beschikbaar stelt voor klanten want alle mappen met inhoud komen óók bij UPC te staan.
- Mochten de contactpersonen (of agenda) lokaal opgeslagen zijn, dan staan deze na weghalen van de POP-versie nog op de computer. Hier moet dan wel iets mee gebeuren (kan later).
- Deze zelfde IMAP-account kan nu (ook als IMAP) op de tablet of een ander apparaat worden gezet, en/of in een ander mailprogramma (de mailapp van W10, Thunderbird, Outlook ...), de inhoud loopt vanzelf binnen.

Het is niet moeilijk maar de kunst is om niet in verwarring te raken. Als dat lukt, dan is het in 30-45 minuten gedaan. Een definitief moment is het sluiten van de POP-versie.

4 januari 2017 om 23:01.
Marco zegt:

Sorry Dirk , maar naar achteraf blijkt is het bewuste programma dat ik gebruik met @upcmail.nl Microsoft Outlook . In 2006 bij UPC begonnen met @chello.nl , dat veranderde in @upcmail.nl . Inmiddels is UPC Ziggo geworden , gegeven ogenblik zie je door de bomen het bos niet meer . Ziggo voorziet in een overstap Van POP3 naar IMAP . Dirk alsnog mijn dank en ik zal zeker niet schromen om , indien nodig , van jouw zeer gewaardeerde kennis en hulp gebruik te maken .
Grt . Marco

5 januari 2017 om 18:14.
DirkB zegt:

Het was in ieder geval een goed moment om de hele WLM-procedure op te schrijven.
Ik kan het niet uitproberen maar misschien kan met Ms Outlook dezelfde truuk worden toegepast als bij WLM. In Outlook 2016 echter lukt het verplaatsen tussen accounts mij niet, maar ik meen mij te herinneren dat het in oude versies wél kon.
Anders werkt het bij Outlook wellicht d.m.v. het koppelen van de bestanden met mails (die staan op de computer). Ik heb mij hierin (nog) niet verdiept.
Het is altijd interessant hoe e.e.a. wordt opgepakt, velen lezen mee.

5 januari 2017 om 20:29.
fred612 zegt:

@upc .nl en dergelijken zijn adressen beide off. outlook en outlook.com gratis zijn microsoft programma's dus dit is mij niet duidelijk.
Alle adressen kun je automatisch in th of appW10 hangen en gebruiken waarbij ik th veel prettiger gebruik, meer mogelijkheden, nederlands

6 januari 2017 om 11:59.
Marco zegt:

Dirk nog even terugkomend op mijn overstap naar imap , het is gelukt . De uitleg op de site van Ziggo is zeer duidelijk . Ik ga nu nog kijken of ik mijn tablet met android moet aanpassen , maar volgens mij gebruik daar al imap op . Dirk nogmaals bedankt voor je support , een prettig weekend .
Groeten Marco .

6 januari 2017 om 21:03.
DirkB zegt:

Mooi dat het is gelukt en dank voor je terugkoppeling.
@live.nl en @gmail.com is altijd goed. Als @upc.nl op de tablet moet, dan kan dat nu ook (als IMAP), de apparaten zijn dan net als bij @gmail.com en @live.nl door elkaar te gebruiken.

6 januari 2017 om 22:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club