Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Berichten verdwijnen van Windows Mail App naar WLM.
Geplaatst op 24 januari 2017 om 00:41 door alphe301

Op verzoek van Dirk stel ik mijn vraag apart even hier, ik heb WLM gebruikt en omdat op 10 Januari de ondersteuning van WLM ophield ben ik overgestapt naar Windows Mail App.
Als ik nu de mail binnen haal van Gmail in de Windows App en ook mail verstuur duurt dat langer als bij WLM .
Ik wilde dat controleren en heb even WLM gestart en toen gingen alle mail die in de Windows App stonden , allemaal naar WLM.
En deze krijg je dan niet meer terug in Windows App , je kan ze dus alleen weer Archiveren in de Mailstore.
Gaat er iets fout Dirk of heb ik iets verkeerd staan , of moet ik gewoon de WLM verwijderen.

5 reacties
Groetend zegt:

Ik denk dat het mailadres in WLM als POP3 is ingesteld (merkwaardig voor gmail maar het kan). POP3 haalt mail naar de computer en verwijdert het bij de provider. En aangezien IMAP de inbox bij de provider synchroniseert met de inbox van het mailprogramma, raakt de inbox van de mailapp leeg.
Laat WLM dus geen mail meer ophalen, of verwijder daarin het mailadres, of haal WLM weg, of wijzig de POP-instelling in IMAP (hier heb ik een beschrijving van gemaakt).
IMAP is tegenwoordig standaard omdat veel mensen meerdere apparaten gebruiken en daarop hetzelfde willen zien.
PS Als de synchronisatiesnelheid van de mailapp als traag wordt ervaren, synchroniseer dan even handmatig. Mails worden wel snel verstuurd en je ziet hem even in de map 'verzonden' voorbij komen, maar het synchroniseren van die map gaat via de provider en dat gebeurt iets later.

24 januari 2017 om 08:13.
Niekie zegt:

Dirk heeft helemaal gelijk over Imap maar je kunt (voor zolang je nog WLM gebruikt in het huidige pop account ook even op het tabblad geavanceerd klikken en daar instellen dat de mail bijv. 30 dagen bewaard blijft op de server van de provider.

Niek

24 januari 2017 om 11:59.
Groetend zegt:

Dat bewaren kan goed maar geeft verwarring bij imap. Ik zie nogal eens gebeuren dat een grote hoeveelheid mails die op de server bewaard is, tevoorschijn komt zodra een imap-account wordt ingericht. Dit tot verrassing van de gebruiker, die dat bewaren ooit zo heeft ingesteld maar nooit heeft opgeruimd.
Wees er ook attent op dat, als de 30 ingestelde dagen verstreken zijn, de mails op de server door WLM geschoond worden en dus alsnog verdwijnen uit de inbox van het imap-account.

24 januari 2017 om 12:25.
alphe301 zegt:

Hallo Dirk omdat je erover begint dat Pop staat ingesteld ben ik even gaan kijken bij de instellingen van Gmail .
Je gelooft het niet maar ik heb lang geleden bij Gmail ingesteld dat Imap ingesteld moest staan ,maar ik heb niet bij Pop in of uitgeschakeld moest worden er staan 3 vakjes waar je dat bij moest doen ( nooit gedaan ) .
Dus bij je eerste regel was je gedachte al goed , ik heb de pop vakje aangeklikt om pop uit te schakelen en nu blijft de mail in mijn Windows mail staan , maar ik gebruikte sinds begin Januari de WLM al niet meer , maar omdat ik even wilde kijken of een bepaalde mail wel verstuurt werd zag ik dat van de mail gebeuren.
Het is nu helemaal in orde zo , het is allemaal een beetje wennen maar als je jaren achtereen WLM hebt gebruikt zal het nog wel even duren , bedankt voor de tips.

24 januari 2017 om 13:13.
Groetend zegt:

Dank voor de terugmelding, succes met wennen. Gaat lukken, en anders zien we de vragen wel.

24 januari 2017 om 13:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club