Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
eM Client - Lokale mappen
Geplaatst op 1 februari 2017 om 11:44 door Ex-lid
Goedemorgen,
Een vraag die niet echt heel belangrijk is maar ik toch heel graag uitleg over heb. Heb eM Client nu gebruiksklaar op m'n pc. Werk nog steeds met WLM en alle mail ontvang ik ook in eM...NU staat hier helemaal onderaan LOKALE MAPPEN, volgens een vriend betekent dit dat je dan de email op jouw pc bewaart en als je ze in de bovenstaande mappen onderverdeelt worden ze ergens anders bewaard (net als bij Gmail) Ik dacht dat eM..... alleen op jouw pc staat. Misschien is mijn verhaal erg warrig, maar weet het niet beter te verwoorden :(.
Bvd en vriendelijke groet van Gerlien
5 reacties
Groetend zegt:

eM Client is een programma waarin 1 of meerdere e-mailadressen zijn onder te brengen. Zo'n programma heet een e-mail client. Het programma eM Client staat op 1 computer, maar de e-mails, mits ingesteld als IMAP, staan tevens op internet. En dat is nodig voor het gebruik op meerdere apparaten en voor de backup.
Dat kan in het verlengde hiervan ook zo zijn voor de contacten.
Als e-mail niet is ingesteld als IMAP, maar als POP, dan worden de mails lokaal bewaard, dus op de computer. Ik vind dat geen aanrader maar het kan.
Als vervolgens mail wordt bewaard in submappen, dan staan deze bij IMAP tevens op internet. Bij POP staan ze alleen lokaal.

1 februari 2017 om 13:52.
avatar
Ex-lid zegt:

Hartelijk dank voor uw reactie, niet dat ik (de aap die kunstjes heeft geleerd) het helemaal snap, maar zoals ik het begrijp is het dus niet hetzelfde als WLM.

Vriendelijke groet, Gerlien Lodewijk

1 februari 2017 om 14:35.
Marixius zegt:

Er is denk ik een kleine toevoeging op zijn plaats bij de uitleg van Dirk.

Indien je e-mails verplaatst naar "lokale mappen", dan worden die e-mails op je PC bewaard. Hierbij maakt het niet uit of de e-mail van een IMAP-account of POP-account afkomstig was. Zoals de naam "lokaal" aanduidt, betreft het opslag op je eigen PC.

Echter bij een IMAP-account kun je ook extra mappen aanmaken binnen je IMAP-account. Verplaats je dan een e-mail binnen dat account naar een andere map, dan wordt deze mail op de server van de betreffende provider naar die andere map verplaatst.

1 februari 2017 om 15:07.
Niekie zegt:

Als het email adres hetzelfde is ingesteld, werkt het net zo als WLM.
Maar u zou even bij de instellingen van de accounts kunnen kijken in eM-client hoe die staan ingesteld.

Niek

1 februari 2017 om 15:07.
avatar
Ex-lid zegt:

Allemaal heel hartelijk bedankt!!

Gerlien

1 februari 2017 om 18:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club