Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Adresboek importeren in Thunderbird
Geplaatst op 3 maart 2017 om 22:04 door henk0605

Omdat ik nog steeds niet blij ben met Outlook.com heb ik nu Thunderbird geïnstalleerd. Dit lijkt op WLM dat ik vroeger gebruikte. De vraag bij dit alles is:
hoe kan ik het adresboek in Thunderbird importeren?
(Op internet heb ik op www.computerzorg.nl een stappenplan gevonden dat echter niet het gewenste resultaat oplevert.)
Ben benieuwd....
Henk

11 reacties
Niekie zegt:

Hier een link naar de uitleg van Seniorweb
En hier een van de vele vragen in de e-mail club over Thunderbird.

Niek

3 maart 2017 om 22:12.
DirkB zegt:

Het beste is het installeren van een plugin/add-on.
Importeren van het adresboek heeft als nadeel dat het uit de pas gaat lopen.
In de link van Niek naar de e-mailclub is dat allemaal te vinden.

4 maart 2017 om 11:15.
henk0605 zegt:

De "uitleg" die Niek bedoelt gaat over de conversie van WLM naar Thunderbird. In de "vele vragen" heb ik vlgs mij niets gezien over "plugin/add-on" zoals Dirk aangeeft.
Wat is mijn situatie: in augustus 2016 ben ik overgegaan van WLM naar Outlook.com (IMAP) en heb mijn adresboek toen zonder probleem overgezet. Daarna is WLM verwijderd.
Nu heb ik Thunderbird geïnstalleerd waarbij het systeem zelf de mail van Outlook.com heeft gekopieerd naar Thunderbird. Het adresboek echter niet.
De stappen in de "uitleg" gaan over: van WLM naar Th. Van Outlook naar WLM is op sommige punten net ff anders. Pogingen al dan niet via kladblok, vervangen van ; door ,..... het maakt allemaal niet uit.
Dirk: Wat is plugin/add-on en hoe werkt het? Op internet Engelse teksten hierover gezien maar daar schiet mijn kennis tekort. In de link van Niek heb ik daarover niets gevonden (of ik heb er compleet overheen gekeken....)
Henk
 

4 maart 2017 om 22:36.
Niekie zegt:

In de 2e link die ik geef, lees daar de laatste 5 of 6 posts even door. Daar wordt gesproken over een Add-on Addressbooks Synchronizer 1.1.4. Die zit standaard bij Thundebird.
Lees ook het bericht van HenkW van 9 februari 2017 om 10:19.
Mocht het niet lukken hier de rechtsreekse link naar de add-on.

Niek

4 maart 2017 om 23:36.
henk0605 zegt:

Niek, Ik heb de bedoelde post gelezen. Daar zit ook het bericht van HenkW bij. Ik heb zijn aanwijzingen gevolgd t/m "toevoegen" (?). Als ik dan in het menu van Thunderbird kijk (ik neem aan dat wordt bedoeld: bij het adresboek) zie ik de lijst met namen. Meer niet. Henk doet verder de suggestie om "het uit te laten zoeken door SW". Dat lijkt me geen slecht voorstel.
De rechtstreekse link geeft de mogelijkheid tot het downloaden van een add-on waarvan ik me afvraag of die past bij mijn Thunderbird versie (45.1.1). Ik heg 'm gedownload en de pc herstart. Maar ik zie de add-on nergens terug en heb ook geen idee hoe verder.

5 maart 2017 om 19:00.
Niekie zegt:
Henkw meldt daar: "" Die zit in Thunderbird onder add-on. Je gaat op het blokje met horizontale streepjes staan en druk daar op > kiezen 'add-on'en dan zoeken op Addresbooks synchronizer.""

Ik gebruik zelf (nog geen) Thunderbird.

Niek
5 maart 2017 om 23:30.
DirkB zegt:

Thunderbird heeft als gemak dat het lijkt op WLM maar het is niet helemaal cloud-klaar, daar is de add-on voor nodig. Ik houd het op de simpele mailapp, en heb daar 7 mailadressen in zitten van verschillende 'signatuur' die alle prima werken. Ik stel geen eisen aan mail, het is slechts gereedschap.

5 maart 2017 om 23:55.
henk0605 zegt:

Zeker, het is gereedschap, maar wat vind ik het prettigste werken? Vandaar mijn actie.
De add-on heb ik dus wel gevonden, maar "hoe daarna" heb ik nog niet kunnen vinden.
Ik hoop dat er gebruikers zijn die mij verder kunnen informeren.
Dank Dirk en Niek voor het meedenken en info tot zover.

6 maart 2017 om 12:38.
henk0605 zegt:

Zie bericht hierboven.

6 maart 2017 om 12:41.
henk0605 zegt:

Het is me gelukt om het adresboek over te zetten naar Thunderbird. Ik heb gebruik gemaakt van info die ik vond op Seniorweb, maar ook op internet. Ben aan het zoeken en proberen geweest en kan nu niet meer aangeven hoe ik het precies heb gedaan. Ik koos op een moment boven in de adresbalk van Th. voor alle adresboeken. Waarna tot mijn verbazing de gegevens verschenen. Mijn vraag kan hiermee als afgehandeld worden beschouwd.
Groet,
Henk

7 maart 2017 om 20:32.
Niekie zegt:

Heel mooi dat het gelukt is Henk. En bedankt voor het terug melden.

Niek

7 maart 2017 om 21:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club