Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Wijzigen van e-mailprogramma
Geplaatst op 4 maart 2017 om 19:25 door cnhvandijck
Windows live mail wordt sinds Juni 2016 niet meer ondersteunt door Microsoft. Dat is een gegeven.
Geadviseerd wordt om een ander e-mailprogramma te gebruiken. Dat is prima voor mensen die gepokt en gemazeld zijn op PC gebied maar omdat ik keer op keer fouten maak en het niet de eerste keer zal zijn dat ik door een verkeerde manoeuvre al mijn e-mails kwijtraakte , durf ik botweg geen ander e-mailprogramma in te scheren.
Bovendien wil ik mijn huidige e-mailadres ...........@kpnplanet.nl NIET veranderen omdat dit e-mailadres bij veel te veel instanties en contacten bekend is. Om al die personen en instanties dan weer een wijziging te sturen is mij veel te moeilijk , buiten het feit of de ontvangers van de wijziging deze ook in hún systeem zullen wijzigen....
Mijn vraag is of er iemand is die mij eventueel stap voor stap door deze materie kan leiden of dat het misschien het beste is als ik mijn desktop PC loskoppel , deze meeneem naar onze plaatselijke seniorweb club en dáár door een hopelijk deskundig persoon het vervangende e-mailprogramma laat installeren waarbij het behoud van mijn 2017 e-mails gegarandeerd behouden zal blijven...
Ik zie adviezen graag tegemoet.
C.N.H. van Dijck.
11 reacties
Herman99 zegt:

Hallo, Ik zou hem gewoon loskoppelen en meenemen naar de pc-zaak waar je hem gekocht hebt, cq hulp aan huis aanvragen van Seniorweb.

groet,
Herman

4 maart 2017 om 20:03.
RuudM zegt:
Een ander emailprogramma betekent NIET dat er een ander emailadres gebruikt gaat worden.
Daar zit dus echt geen probleem.
Ook hebben sommige programma's (Thunderbird bijvoorbeeld) de mogelijkheid e-mails "mee te nemen"
Het is wel een wat gecompliceerde handeling, hulp van SW centrum of p.c. winkel is aan te bevelen wanneer men zich zelf niet zeker genoeg voelt. ( zoals Herman ook aanraadde)
Ruud
4 maart 2017 om 20:51.
DirkB zegt:

Geen paniek.
- De ondersteuning is niet in juni 2016 maar in januari 2017 gestopt.
- WLM (Windows Live Mail) blijft werken zolang de computer het doet maar .... het is niet meer te downloaden en op een andere computer te zetten, en er komen geen (veiligheids-)updates meer.
- Het is niet nodig om van e-mailadres te veranderen, KPNPlanet kan in gebruik blijven.
Om deze redenen kan het overstappen in eigen tempo gebeuren.
Wat moet er gebeuren:
- De mails uit WLM naar een ander mailprogramma overzetten. Maak er dan meteen IMAP van anders komen er in de toekomst weer problemen, met IMAP gebeurt dat niet.
- De contactpersonen overzetten. Die gaan het beste m.b.v. het microsoft account naar Outlook.com. Ook dat is toekomstvast.
- Uit WLM eigengemaakte mappen en archiefmappen overzetten. Ook deze gaan van POP naar IMAP vanwege de toekomstvastheid.
Gezien uw vragen en als u Windows 10 gebruikt is mijn advies:
Stap over naar de mailapp van Windows 10. Die is rechtoe rechtaan (maar 't is even wennen). Thunderbird lijkt meer op WLM maar is complexer bij het overzetten, ik raad dit af.
Bij overstappen zou mijn werkwijze zijn: eerst binnen WLM van POP naar IMAP, dan zelfgemaakte mappen en archiefmappen overzetten, e-mails uit de inbox overzetten, vervolgens contactpersonen overzetten. Ten slotte de W10 mailapp inrichten (dat laatste is zó gedaan).
Er is meer over te zeggen maar dit is de hoofzaak.
Gezien uw bericht is hulp wenselijk, begeleiden via deze club lijkt mij niet handig. Een Seniorweb Leercentrum is een alternatief, of zoals Herman zegt hulp aan huis of naar de winkel gaan kan ook. Geef in alle gevallen aan wat u wilt en hoe u het wilt (laten) doen, niet iedereen heeft dit goed in de vingers en doet het zoals het moet.
De grap is: het overzetten is niet moeilijk maar vraagt om wat kennis en geduld.
En verder: Seniorweb geeft er op de site ook advies over.
Waar woont u? ((i.v.m. leercentrum of persoonlijke hulp).

4 maart 2017 om 21:13.
Niekie zegt:

Mijn eerste handeling - als de email zo belangrijk is - eerst een backup maken, of de e-mail en contacten exporteren - en dan pas beginnen met iets.

Niek

4 maart 2017 om 21:45.
Cees-1946 zegt:

E/mail veranderen , kan veel onaangename situaties op leveren.. Zeker wanneer het om provider verandering gaat. G/mail en thunderbird zijn kosteloos in te stellen. .Om dit te gaan doen daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Wat niet aan te bevelen is, Om de pc mee te nemen naar de computer winkel. In de winkel, is de verbinding met de computer anders, dan. de aansluiting bij U thuis. Wel is het belangrijk, dat U iemand thuis laat komen om de mail verandering in te laten stellen.. Dan is dit rechtstreeks met U eigen verbindingssysteem., draadloos of met de kabel. Bij provider kpn kunt U om informatie vragen.?? Wij helpen U graag.( Een monteur aan huis.)
Alleen zal er wel een prijskaartje aan zitten. Pc/hulp aan huis via Senior/web is ook een optie
ook student aan huis. Ik heb een vervelende ervaring opgedaan om met de pc naar de winkel te gaan voor draadloos printen. Achteraf gezien verloren energie.. Het systeem in de winkel is niet zo als bij mij thuis. Wanneer U een beslissing genomen heeft voor de mail verandering, is het gemakkelijk om automatisch het nieuwe e/mal adres in een retour mail te plaatsen.. Hoe dit ingesteld moet worden dat weet de Uw hulpverlener wel. Alles zelf doen, nee beter van niet (deze kennis van instelling heb je of heb je niet, vandaar de hulpvraag)

5 maart 2017 om 10:00.
cnhvandijck zegt:

Wist niet dat mijn vraag zoveel reacties zou opleveren. Ik heb ze allemaal goed doorgelezen en ik bedank ook allen die gereageerd hebben.
Ben tot de slotsom gekomen dat ik hulp in zal roepen van onze plaatselijke afdeling van Seniorweb en e.e.a gewoon thuis zal laten plaatsvinden.
Nogmaals dank voor de geboden adviezen en suggesties.
Sluit hier mijn vraag mee af.
Met vriendelijke groeten.
C.N.H. van Dijck.

5 maart 2017 om 11:25.
DirkB zegt:

Goed plan, het hoeft echter niet thuis te gebeuren, ik heb de verandering vaak genoeg op een andere locatie gedaan.
Maar het komt voor dat mail wegsturen op een andere locatie dan thuis niet werkt. In dat geval zit er iets fout in het mailprogramma. Na het overgaan komt dat goed.

5 maart 2017 om 11:48.
Cees-1946 zegt:

Beste Hr. Boom @ Het lijkt mij moeilijk om bepaalde computer/problemen van mensen op te lossen op andere locaties dan bij hem thuis. IK neem mij zelf als voorbeeld. In de winkel een draadloze printer gekocht. Thuis werkte het niet met de laptop en printer (hp) terug naar de winkel , toen werkte het wel. Uiteindelijk hebben we thuis de printer met een kabel aangesloten.. Dus geen draadloos printen. Heel veel later leerde ik Jeffrey kennen, hij heeft geconstateerd dat mijn pc/veilig van provider kpn de oorzaak was van het niet draadloos printen. Deze beveiliging, van kpn blokkeerde . Dit werd opgezegd en draadloos/printen werkte zoals het moet. Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden op pc/problemen op andere locaties op te lossen.. Maar de thuissituatie met de aansluiting van de provider geeft toch meer zekerheid voor een oplossing. Dat is mijn ondervinding.

5 maart 2017 om 12:10.
Niekie zegt:

Een wifi printer kan je nooit op een andere locatie instellen, tenzij je het router/modem ook meeneemt en dezelfde provider hebt.
De verbinding loopt nl. altijd via de router van de thuis installatie.
Dus dom dat zo'n winkel die klus aanneemt bij hen in de winkel.

Niek

5 maart 2017 om 12:16.
Cees-1946 zegt:

Niekie @ Ondervinding is mijn beste leermeester. De winkel waar de hp/printer gekocht werd is inmiddels uit het straatbeeld verdwenen. Service verlening betekend ook klant/vriendelijkheid.

5 maart 2017 om 12:25.
DirkB zegt:

Eenhoorn, ik reageerde op de vraag, die gaat over overhevelen van het mailadres van WLM naar een ander mailprogramma. Normaliter kan dat locatie onafhankelijk. Maar verslepen van een desktop is natuurlijk nogal gedoe, met een laptop is dat anders.
Maar goed, dhr van Dijck geeft voorkeur aan thuishulp. Dat is uiteraard prima.

5 maart 2017 om 13:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club