Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
EML converter
Geplaatst op 15 april 2017 om 15:09 door Ton43
De opslagmappen met e-mails heb ik vanuit WLM geexporteerd naar een map in "mijn documenten" nu staan de e-mails in z.g. EML bestand. Ik heb twee vragen: is het mogelijk om de opslagmappen met e-mail in een ander formaat b.v. PDF te exporteren? Weet iemand een betrouwbaar programma of manier om de EML e-mails te converteren naar een leesbaar bestand b.v. PDF
b.v. dank
14 reacties
DirkB zegt:

Ik ben zo vrij een afwijkend advies te geven, daar WLM op zijn eind loopt en bewaren in 'documenten' een minder handige oplossing is.
Mijn advies is om over te gaan op IMAP, en zelf mappen te maken als submappen van de inbox. Eenmalig moet dan de inhoud van de WLM-bewaarmappen worden overgezet (dit neemt 1 a 2 uur geduld), daarna is toekomstvast het bewaren geregeld EN de backup, zonder dat daar voortaan nog actie voor nodig is en zonder dat er een afhankelijkheid bestaat van 1 computer (alles is te behandelen op elk apparaat en er raakt niets weg als een apparaat defect raakt).

15 april 2017 om 15:58.
Niekie zegt:

Lees hier eens.

Niek

15 april 2017 om 16:45.
Ton43 zegt:

Dank voor uw reactie Hr. Boom en Niekie, Hr. Boom uw advies is voor een eenvoudige gebruiker wat kort door de bocht, ik begrijp niet wat u met "over gaan op IMAP" bedoeld, is daar een artikel over? Het is mijn bedoeling om te stoppen met WLM omdat dit is geadviseerd, de opgeslagen e-mails wil ik bewaren.
Hr. Niekie, het programma pdfen heb ik gisteren gezien, bij de gratis versie mag je naar ik begrepen heb 10 e-mail tegelijk converteren, dat schiet niet op.

16 april 2017 om 14:55.
DirkB zegt:

Beste Ton43,
IMAP is een technische instelling en de opvolger van POP. Op de SeniorWebsite staat er goede uitleg van, zie deze link.
Op de website staat ook goede uitleg van het verlaten van WLM en overgaan naar (mijn advies) de mailapp van Windows 10. Er is een hulpprogramma om alles over te krijgen, en het inrichten van de mailapp is simpel bij IMAP. Het gebruiken van de mailapp is even wennen omdat het anders oogt dan WLM maar moeilijk is het niet.
Bij overzetten moeten over:
- mails (indien gewenst)
- eigengemaakte mappen (in WLM zijn dat de bewaarmappen)
- de contactpersonen.
Ik kan mij voorstellen dat u daar tegenop ziet, in dat geval zou ik even hulp inroepen. Voor een ervaren gebruiker is het omzetten niet moeilijk (wijs aub wel op IMAP, men vergeet dit wel eens).
Als e.e.a. is gebeurd, dan is het overgaan naar een andere computer of het toevoegen van een tablet en/of smartphone voortaan niet meer complex en kan mailgebruik en het gebruik van contacten vanaf elk apparaat.

16 april 2017 om 16:22.
Ton43 zegt:

Dank voor uw reactie Hr. Boom, mail in W10 en ook outlook.com had ik al ingesteld en dat werkt. ik zat alleen nog met het overzetten of bewaren van de opslagmappen voordat ik WLM verwijder. Ik ga het door u genoemde artikel lezen en proberen het uit te voeren. Nogmaals dank!

17 april 2017 om 11:22.
DirkB zegt:

Contactpersonen is al geregeld?
Mocht het m.b.v. de uitleg op de website niet lukken, dan heb ik een rechtoe rechtaan handmatige tussenoplossing. Die is: in WLM voor het mailadres een IMAP account aanmaken, daarin zelf mappen maken, en vervolgens vanuit de oude mappen in 'bewaarmappen' de inhoud verplaatsen naar de nieuwe mappen. Werkt perfect, het resultaat komt na verzenden/ontvangen/synchroniseren vanzelf in de mailapp terecht en in outlook.com.
Daarna kan in WLM het account weer verwijderd worden en kan WLM verwijderd worden.

18 april 2017 om 00:48.
Ton43 zegt:

Dank voor uw reactie hr. Boom, ja de contactpersonen zijn overgezet zowel in W.mail als in outlook.com. Ik ga aan de slag met uw adviezen Nogmaals dank!.

18 april 2017 om 10:17.
DirkB zegt:

Graag gedaan en zoals altijd: ik ben benieuwd naar de gekozen oplossing en of het is gelukt.

18 april 2017 om 16:38.
Ton43 zegt:

hr. Boom, nogmaals dank voor uw reactie, ik ben bang dat IMAP voor mij geen oplossing is, volgens mij kan bij mijn provider (caiway) alleen POP3 accounts gebruikt worden. Het is gelukkig geen halszaak dus ik laat het er maar bij.

21 april 2017 om 10:18.
DirkB zegt:

Klopt, Caiway is nog niet bij de tijd.
In dat geval kunnen de mails, opslagmappen, en contactpersonen (indien nodig) worden geëxporteerd en in een ander mailprogramma worden geïmporteerd.
Wat is het beoogde nieuwe mailprogramma?

21 april 2017 om 17:23.
Niekie zegt:

Ik hoorde van de week via "inside informatie" dan Caiway dit najaar ook Imap gaat aanbieden. :-)
En dat zou tijd worden ook.

Niek

21 april 2017 om 17:45.
Ton43 zegt:

Momenteel heb ik Windows mail en Outlook.com in gebruik genomen, adressen en accounts werken. Alleen opslagmappen van WLM exporteren is niet gelukt. Ik ben van mening dat beide programma's niet kunnen tippen aan WLM, begrijp ook niet waarom dit niet meer ondersteund wordt.

22 april 2017 om 16:09.
DirkB zegt:

Ton43, het is zoals het is.
Als Caiway overgaat naar IMAP dan is het probleem gemakkelijk op te lossen. Ik zou dat rustig afwachten en eventueel WLM nog even blijven gebruiken.

22 april 2017 om 17:10.
Ton43 zegt:

Heren, dank voor de adviezen, ik hou inderdaad WLM nog maar een poosje draaiende.

24 april 2017 om 14:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club