Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Thunderbird lokale mappen
Geplaatst op 21 april 2017 om 17:02 door Cohe

Ik gebruik Thunderbird als emailprogramma. Als ik nu de accountinstellingen wil wijzigen van IMAP naar POP3 dan moet ik het bestaande IMAP-account eerst verwijderen en daarna een nieuw POP3 account aanmaken. Mijn vraag is nu: Wat gebeurt er met mijn LOKALE MAPPEN met INHOUD ??? Blijven die staan of verdwijnen die ook.

5 reacties
Groetend zegt:

Het is nogal ongebruikelijk om van IMAP naar POP3 te gaan maar het mag natuurlijk.
Het is niet nodig om eerst de IMAP-account te verwijderen en dan de POP-versie te maken, de volgorde kan ook andersom, en het kan naast elkaar bestaan.
Op de vraag van de mappen kan ik niet met zekerheid antwoord geven, maar bij de overgang POP -> IMAP moeten, in WLM althans, de mappen opnieuw gemaakt worden. Dat geldt vermoedelijk ook voor Thunderbird en waarschijnlijk ook voor de overgang IMAP -> POP, maar ik weet het niet zeker.
Omdat POP/IMAP naast elkaar kunnen bestaan, is het uit te proberen.

21 april 2017 om 17:10.
Cohe zegt:

Bedankt voor jouw uitleg. Ik heb inmiddels 2 versies aangemaakt IMAP en POP en dat werkt.

21 april 2017 om 17:44.
fred612 zegt:

De vraag in de inleiding is een andere dan het antwoord Cohe Ik zou nl ook graag weten wat er gebeurd met de inhoud van de mappen in thunderbird als je het account verwijdert? Ik wil mijn ww veranderen en dat zou alleen maar willen door acc verwijderen en nieuw maken?

22 april 2017 om 11:13.
Cohe zegt:

Ik heb naast mijn IMAP account ook een POP account aangemaakt. De lokale mappen bleven allemaal onaangeroerd. Daarna heb ik mijn IMAP-account verwijderd.
De vraag van mij was of de lokale mappen met inhoud behouden zouden blijven. Het antwoord is : Ja.

22 april 2017 om 11:46.
Groetend zegt:

Goed om te weten Cohe, dank voor de uitleg.
De vraag van Fred betr. het wachtwoord is een andere. Veranderen doe je via webmail en daarna in Thunderbird (die vraagt er dan vanzelf wel om).

22 april 2017 om 17:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club