Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Nieuw mailprogramma
Geplaatst op 6 mei 2017 om 12:05 door Trebla

Op termijn moet ik een nieuwe desktop, laptop of anderszins aanschaffen omdat mijn huidige desktop binnenkort 7 jaar jong is.
Sedeert kort ben ik ook overgestapt van WLM2012 naar gmail omdat WLM niet meer werd ondersteund door veiligheidsupdates.
Ik was verslingerd aan WLM maar ben niet zo een hele enthousiaste gebruiker van gmail dat heel anders werkt dan WLM.
Bij de aanschaf van een andere PC, laptop of tablet wil ik dan ook overstappen naar een ander mailprogramma. Verder lees ik op de website van SW dat Hotmail.com, Live.com en Live.nl zijn 'verbannen' naar Outlook.com. Ook heb ik korte tijd Thunderbird gebruikt maar had ik nogal wat problemen mee, het bleef vaak 'haken', zat gewoon vast en ineens kon ik er de dan weer wel mee werken als de kursor weer aan het knipperen was en heb het van de PC afgehaald.
Goede raad is duur en wat zijn de ervaringen met de diverse programma's die de SW leden gebruiken. Voor alsnog gaat mijn voorkeur nu uit naar Outlook.

Goede raad is nu duur

15 reacties
HenkW zegt:

Sommige leden en ook SchoonePC vindt Em mailclient ( www.emclient.com ) een goed alternatief voor WLM. Is voor twee accounts gratis, voor meer accounts moet je gaan betalen. Gebruik zelf Thunderbird en het werkt perfect.

6 mei 2017 om 12:34.
r0n zegt:

ik gebruik Thunderbird sinds ongeveer 2003, nooit problemen mee gehad (tot nu toe).

6 mei 2017 om 13:09.
Niekie zegt:

Em-client lijkt ook het meeste op WLM.
En je kunt de layout op diverse manieren aanpassen.

Niek

6 mei 2017 om 13:49.
DirkB zegt:

En natuurlijk heeft Windows zijn eigen gratis mailprogramma dat gemakkelijk is in te stellen en ook gemakkelijk is in het gebruik. Maar het is niet gelijk aan WLM.
En: Hotmail enz zijn niet verbannen naar outlook.com. Weliswaar werkt het daar goed maar ik gebruik de mailapp voor alle soorten e-mailadressen, en alles werkt goed. De verbinding met de contacten is ook probleemloos, het sluit op elkaar aan.

6 mei 2017 om 18:05.
Zegert zegt:

Smaken verschillen en dat blijkt ook hier weer:
Dirk vindt het gratis mailprogramma van Windows 10 (neem ik aan) makkelijk in te stellen.
Wat het instellen betreft kan ik het met Dirk eens zijn alleen zie ik als PCHulp via Internet nogal wat problemen met dit mailprogramma. Dit blijken vaak mensen te zijn die van WLM komen en ik adviseer (via PCHulp via Internet) ook bij hoge uitzondering om die Mail app te gebruiken.
Ik heb het vermoeden dat de meeste 'verrassingen' zich voor doen bij POP3 accounts: mail van de server verwijdert = mail verdwijnt uit de Mail app. Dit is er één van.
Na de Creator's update is dit 'probleem' waarschijnlijk weg - is althans zo op de mobiele versie.

6 mei 2017 om 18:56.
Cees-1946 zegt:

Sinds ik in mijn desktop met Windows-10 aan het werk ben, is G/mail voor mij favoriet.
Thunderbird heb ik er bij. Persoonlijk vind ik G/mail gebruiksvriendelijker.
Verandering met een mail, of bestuur/programma is een gewenning. Betekend oefenen om het te leren kennen .Met de aanschaf van een nieuwe laptop of desktop bespreek dit dan in de winkel en kies een mail/programma, wat voor U gemakkelijk te gebruiken is.!!

7 mei 2017 om 08:33.
Trebla zegt:

Mijn dank voor de reakties, van Emclient had ik nog nooit gehoord.

Ik vergat er nog bij te vermelden dat ik over het algemeen ook veel gebruik maak van de mogelijkheden die een mailprogramma biedt zoals het per alinea in een ander kleurtje zetten, dat leest makkelijker, standaard zwart en blauw, ook nog wel eens van lettertype wissel of de achtergrond een ander kleurtje geef. Dat zijn dan de extra's die ik pleeg te gebruiken.
Ook het woorden tellen en het aantal KB kunnen nagaan, de grootte dus van een bericht, als je met illustraties gaat werken en aan de limiet moet denken zoals bij de mailgroepen van SW dat het geval is. Dan is 500KB gauw gevuld.

7 mei 2017 om 13:35.
Oaktree zegt:

Ik ben bij de omschakeling van WLM eerst Outlook gaan gebruiken. Maar beviel niet echt (misschien persoonlijk) Nu werk ik tot volle tevredenheid met Thunderbird. Nieuw bericht op allerlei manieren op te maken bijv. lettertype, kleur etc.

8 mei 2017 om 13:51.
Trebla zegt:

Dank voor je bijdrage Oaktree

8 mei 2017 om 14:55.
fred612 zegt:

trebla je kunt het natuurlijk ook andersom doen door met een programma met uitgebreide mogelijkheden als word of paint of open office een document te MAKEN , het opteslaan en kopiëren en versturen met een eenvoudig mail programma als gmail of w10mail.
Het mail programma met veel mogelijkheden is. niet gratis, office outlook en dan thunderbird.
Ik gebruik dat al jaren zonder haperingen en is op allerlei manieren intestellen voor layout en beeld

10 mei 2017 om 09:49.
Oaktree zegt:

Even een korte reactie op fred612:
Hij/zij geeft aan dat een mailprogramma met veel mogelijkheden niet gratis is en somt vervolgens office outlook en thunderbird op. Als bedoelt wordt dat voor thunderbird betaald moet worden is dit niet juist.

10 mei 2017 om 10:52.
fred612 zegt:

Dat was bekend omdat thunderbird al gebruikt was.
Wil je een uitgebreid opmaak programma of een verzend programma dat was de strekking eigenlijk. Verzenden kun je de eenvoudige start pagina maar daar kun je ook uitgebreide layout documenten en foto's in kopiëren en verzenden of als uitgebreide bijlage meesturen

10 mei 2017 om 11:11.
HenkW zegt:

Er is nog een gratis e-mail programma die geadviseerd wordt door SchoonePC namelijk EssentialPIM (download: www.essentialpim.com/pc-version) Als vervanger voor WLM. Misschien voldoet deze beter?

10 mei 2017 om 11:55.
RuudM zegt:
En in feite hoef je dat WLM helemaal niet af te schaffen, problemen voor niets....
Het zogenaamde risico bestaat alleen in de eventuele bijlagen die de niet oplettende gebruiker opent.
Maar dat geldt evenzo bij welk ander email programma !!
Zelf gebruik ik (nog steeds) met W 8.1 de 2009 versie van WLM ! En al jaren geen enkel probleem. (attent zijn op onbetrouwbare e-mails, dat wel..)
Het "risico" is nog door niemand hier aangetoond met harde feiten, alleen suggesties, "het zou kunnen"
Maar goed, het is ieders keus ! Vrijheid, blijheid! (ook voor de stokpaardjes...)
Ruud
10 mei 2017 om 12:10.
r0n zegt:

RuudM, wat jij zegt is eigenlijk dat het grootste risico tussen het toetsenbord en de rugleuning zit.
Helaas heeft niet iedereen ervaring genoeg, om de risico's goed in te schatten.
Maar alles wat je kunt voorkomen is natuurlijk meegenomen.

10 mei 2017 om 14:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club