Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Irritant "achter"-blijven van getypte tekst.
Geplaatst op 2 augustus 2017 om 12:57 door cnhvandijck
Eigenlijk schaam ik mij een beetje om in deze rubriek alweer een vraag te stellen , zo kort na mijn vorige welke een hoos aan discussie opleverde. Hoop dat dát nu niet nodig is....
Mijn vraag:
Als ik in Outlook.live.com een e-mail-tekst zit te typen , dan constateer ik iedere keer weer dat na een paar woorden het tekstbericht "gestopt" blijkt en de cursor niet eens meer in het typveld staat.
Moet de tekst , waar het gestopt werd , weer oppakken ; verder typen en dan weer constateren dat het even later wéér afgebroken is.
Waar kan dit aan liggen ?
m.vr.gr.
9 reacties
Groetend zegt:

Vragen stellen is altijd goed.
Ik denk aan storingen in de internetverbinding (ergens tussen het intoetsen en de website), of aan storingen binnen de website.
Wat ook wel eens gebeurt, is dat iemand die zit in te tikken, per abuis het touchpad onder het toetsenbord aanraakt.

2 augustus 2017 om 13:58.
cnhvandijck zegt:
Ik zou het zeer met je eens zijn geweest Dirk als het "zo nu en dan " voorkwam , maar dit is al máááánden , wat zeg ik.... zolang ik mij kan heugen !! , structureel. Bovendien heb ik het niet als ik het zelfde bericht of dezelfde tekst typ in mijn andere mail programma Windows Live mail.
Nee, het lijkt erop alsof typen van tekst in Outlook .live.com gewoon trager is , maar kán dat wel ?
m.vr.gr.
2 augustus 2017 om 15:27.
Groetend zegt:

Intikken in WLM gebeurt lokaal op de computer, direct in WLM (ook als het IMAP is). Datzelfde geldt bij andere toepassingen zoals de Mailapp van Windows 10 en Thunderbird. Deze toepassingen sturen op de achtergrond de ingetikte berichten naar internet, dit merk je niet.
Intikken in Outlook.live.com gaat niet lokaal op de computer, maar elke toetsenbordaanslag gaat over internet naar een website, in dit geval outlook.live.com, en pas daar wordt de toetsenbordaanslag verwerkt. Vandaar dat er vertraging kan ontstaan als de internetverbinding niet snel of stabiel genoeg is of als outlook.live.com niet snel of stabiel is. Hetzelfde geldt als Gmail via de webbrowser wordt gebruikt.
Dat is de reden dat het typen in outlook.live.com trager kan zijn.
Als de vertraging structureel is, dan denk ik het eerst aan een niet snelle of niet stabiele internetverbinding.

2 augustus 2017 om 15:51.
cnhvandijck zegt:

Okay Dirk. De uitleg is zeer aannemelijk en het kan best zijn dat het aan de snelheid van het internet ligt. Ondanks "beloften" van KPN ( want daar heb ik de internetverbinding van ) dat zij een "supersnel"internet hebben....
Wat reclame al niet kan doen toch ??
m.vr.gr.

2 augustus 2017 om 17:23.
Niekie zegt:

Probeer eens gewoon naar de mail te gaan via www.outlook.com kijken of dat iets beter gaat.

Niek

2 augustus 2017 om 17:27.
Trebla zegt:

Dit verschijnsel heb ik ooit ook eens gehad en dacht dat de PC moest worden schoongemaakt. Helaas geen sukses.
Soms moest ik behoorlijk lang wachten totdat de getypte tekst eindelijk verscheen. Achteraf bleek bij mij de oorzaak heel eenvoudig te zijn, er stonden enorm veel berichten op de harde schijf. Dus maar eens een paar 100 berichten verwijdert, gedefragmenteerd en de oude snelheid was weer terug.
Gewoon een tijdje geen schoon schip gemaakt v.w.b. mijn mailprogramma, vergeten zeg maar, en duurde het ook even voordat alles was verwijdert.
Hopelijk is dat bij jouw ook de oorzaak.

3 augustus 2017 om 16:33.
TheoJ zegt:

Trebla, Ik denk niet de berichten op de harde schijf invloed hebben op het typen. Ze staan er gewoon te staan. Heb zelf een paar honderd berichten in MS-Outlook staan en het typen heeft geen enkele vertraging. Heb zelf een Ziggo-account en gebruik af en toe de mail via de webbrowser. Ook hierbij geen enkele vertraging bij het intypen van tekst. Het is volgens mij een trage internetverbinding. Heb je al eens een speedtest gedaan?

11 augustus 2017 om 11:24.
Trebla zegt:

Mijn trage verbinding is opgelost was, vanwege een inpandige verbouwing en bij toeval een stalen balk precies ter hoogte van de verbinding. Het wifipunt is aangepast, verplaatst en de verbinding weer 100% Speedtest is prima.

12 augustus 2017 om 13:09.
cnhvandijck zegt:

Hallo beste mensen.
Ik wil bij deze mijn oorspronkelijke vraag afsluiten.
Alle adviezen ten spijt is er nauwelijks tot niets verbeterd.
Ik denk dat ik voortaan gewoon in Word mijn e-mail-tekst maak ( dat gaat zonder haperingen) en die dan ná selecteren overzet naar outlook.
In ieder geval dank aan allen die meegedacht hebben.
Fijn weekend.

12 augustus 2017 om 13:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club