Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Link verplaatsen vanuit Zoekmachine naar een willekeurig email account ?
Geplaatst op 4 augustus 2017 om 17:05 door Herman1943

Goedendag. Ik heb nog steeds Windows Live Mail als Vast email account op mijn pc.
Om welke reden weet ik niet, maar mijn smtp functioneert niet, indien ik bijlagen wil versturen of wil 'doorsturen' naar sommige ,niet alle ,ontvangers, soms krijg ik dan bericht van het, Mailaccount (de ontvanger) kan niet ontvangen of er komt helemaal niets en vermeende ontvanger geeft mij door,er is Niets binnengekomen.
MIjn probleem.Ik weet nog niet hoe ik een gekozen link via de zoekmachine,bijvoorbeeld Chrome, direct ,in mijn gmail account plak(of verzet)?
Normaal ,selekteer ik de link;klik,tot de link blauw is,druk ctrl toets en C,open WLM;plaats cursor in het betreffende veld en druk toets V,en voila, de link is overgezet! Vraag, hoe doe ik dit nu naar mijn Gmail account ZONDER WLM te verwijderen?
Dank voor de eventuele oplossing!
Groet. herman
 

16 reacties
Reind zegt:

Herman, het kopiëren en plakken van een internetlink in een nieuw e-mailbericht gaat precies op de zelfde wijze als in WLM, maakt dus niet uit welk mailprogramma je gebruikt.

4 augustus 2017 om 18:42.
Herman1943 zegt:

Beste Reind,
Dank voor uw advies welk perfect werkt! Thema gesloten.
Met vriendelijke groet. Herman

5 augustus 2017 om 04:29.
Trebla zegt:

Ik dacht dat het te maken had met het feit dat WLM niet meer wordt ondersteund met veiligheids updates?
Volgens een van de laatste nieuwsbrieven van Schoonepc zitten er inmiddels een aantal lekken of fouten in die niet meer worden gerepareerd.
Dé reden dat ik ben overgestapt naar een ander programma. Maar ook SW heeft er voor gewaarschuwd.

6 augustus 2017 om 22:36.
RuudM zegt:
Met die "lekken' valt het wel mee ! Er zijn al jaren geen veiligheids updates verschenen op het mail deel van Windows Essentials. (wel op de andere delen)
Zelf gebruik ik op p.c. met W 8.1 WLM nog steeds die prettige versie 2009, nooit een probleem.
Het risico zit NIET in het programma maar in wat er mee binnenkomt, als bijlage.
Hetzelfde geldt voor de versie 2012, die ik op mijn laptop heb, het risico zit bij de gebruiker !
Maar het is ieders keus. En als je er veilig door voelt.....
Ruud
6 augustus 2017 om 23:08.
Herman1943 zegt:
Goedendag beste adviseurs.
Voor mij is dit thema WLM gesloten. Het was fijn ermee te werken maar ik moet er toch vanaf. Waarom? Omdat het systeem WLM af en toe hapert met het doorsturen van bijlage's in mijn geval. Geadresseerden krijgen de bijlage's ,dmv,WLM knop doorsturen niet binnen, wel met Gmail!!! Dus moet ik WLM toch vervangen, jammer;want zoals RuudM opmerkt ,WLM is (was) een prettige versie.

Dank en groet. Herman
7 augustus 2017 om 15:34.
DirkB zegt:

WLM stelt een maximum aan de grootte van de bijlage, andere mailprogramma's doen dat ook, en het kan verschillen per mailprogramma.
Gmail wordt kennelijk niet gebruikt in een mailprogramma maar via de webbrowser, en dan gelden weer andere grenzen. En soms (zoals in de vraag al staat) ligt de grens bij de provider van de ontvanger.
Als het om grote bestanden gaat, dan is het beter om te werken via wetransfer.

7 augustus 2017 om 18:41.
Trebla zegt:

WLM was zéér prettig om mee te werken maar hoor nu ook van anderen dat ze problemen gaan krijgen zoals mijn schoonzoon

7 augustus 2017 om 23:19.
DirkB zegt:

Prima en verstandig, er zijn goede alternatieven.
Een eenvoudig alternatief is de standaard Mailapp van Windows 10.
Als de mail nog niet als IMAP was ingesteld, let dan op het overzetten van bestaande mails en eigengemaakte mappen. Ook het overzetten van contacten is een actie, als deze niet in Personen zitten (= in outlook.com of in google).

7 augustus 2017 om 23:45.
RuudM zegt:

aan vraag aan Trebla:
welke problemen ondervindt men toch met WLM ? Ben zeer benieuwd, van horen zeggen is niet zo concreet.
Blijkbaar heb ik bijzondere versies, zowel die van 2009 !!! als van 2012 werken feilloos, mits goed ingesteld en gebruikt.
Versturen van bijlagen (binnen de maximale grootte) en invoegen van afbeeldingen geen enkel probleem.
2009 met W 8.1, 2012 met W10.
Ik laat me niet verjagen van een goed werkend programma naar Mail waar hier meer problemen over gemeld worden!
Ruud

8 augustus 2017 om 12:02.
Herman1943 zegt:

Goedendag.De discussie omtrent WLM gaat verder ,mooi, want ik vind gelijk RuudM ,dat WLM ,in feite een ongecompliceerd Mail programma is . Mijn probleem was ,dat indien ik vanuit de verkenner een bijlage wil(de) versturen,Microsoft mij vraagt met een Microsoft zulks te doen. Ja ,ik heb ook een Microsoft account ,dus deed ik dit ,soms, niet altijd, werd dan de bijlage verstuurd maar nu blijft deze in WLM Postvak Uit 'hangen'? Echt een hoop gedoe, welk ik vroeger niet had! Ook is me gebeurd met WLM , dat, nadat ik een Microsoft account had ingevoerd en mijn Bijlage succesvol was verstuurd ,dit was ruim een jaar geleden, na het opnieuw opstarten van de Desktop PC WIO zich opende met dit ingevoegde Microsoft account en ik mij iedere keer via een wachtwoord moest aanmelden . Jonge Jonge wat een gedoe.en enkel omdat ik een bijlage met WLM met dit Microsoft account verzonden had.! Dus begrijpelijk, dat ik geen bijlages meer met WLM verstuur ,toch? Kijk beste mensen, velen van ons senioren zijn zoals ik ,niet 'allround' met de PC ,ja wij willen graag leren en dit kan ook ,vooral dank zij ,het voortreffelijke Senior Web adviseurs Club systeem. Mij is sinds ik in 2005 bij Senior web me aanmeldde, enorm veel me door de adviseurs bijgebracht, en pardon, ook door de reakties van anderen,dus 'gewone' leden van de club. Resultaat van een en ander,voor gewone in en uitgaande mail gebruik ik nog WLM, wil ik een bijlage uit de verkenner versturen dan GMAIL ,echt klak en weg,geen gedoe zoals bij WLM en Microsoft. Dank en groet.Herman

9 augustus 2017 om 04:22.
Herman1943 zegt:

Goedendag, Correctie ! Ik vergisste mij met een bijlage uit de verkenner direct overzetten naar Gmail.ik bedoelde Skype., jezus, wat dom van mij.!
Mooi zou zijn, indien Gmail of welk ander mailaccount direkt bereikbaar zou zijn vanuit de Verkenner.
Misschien dat iemand weet of dit kan ? Ik bedoel , na rechts klik op een document verschijnt het menu Openen met de optie kopiëren naar, het nieuwe menu heeft standaard opties ,vraag, kan men dit menu aanpassen ,met bijvoorbeeld een gmail account?

Groet. Herman

9 augustus 2017 om 04:59.
DirkB zegt:

Ik zet even een paar dingen op een rijtje:
1. WLM werkt waarschijnlijk wel goed maar Microsoft ondersteunt het niet meer, er komen geen updates meer voor, ook geen veiligheidsupdates. Voortzetten van het gebruik kan, maar er zit een risico aan.
2. Als een mail in de uitbox van WLM blijft hangen, dan is waarschijnlijk de bijlage te groot.
3. De vraag om de PC te voorzien van een Microsoft Account, staat los van het gebruiken van WLM. De vraag vanuit de PC om een Micr Account te gebruiken zal een andere reden hebben gehad, ik weet zo niet meteen welke. Een Micr Account is niet verplicht maar heeft voordelen. Als hierbij het gebruiken van een wachtwoord als lastig wordt ervaren, dan is het te vervangen door een 4-cijferige pincode.
4. Ik zie een herstel van een vergissing, en dat bij overzetten van bestanden het gebruiken van Skype wordt bedoeld, echter ik denk dat dit niet klopt (Skype is een bel-programma).
5. Betr. de laatste vraag, of menu's die na een muisklik tevoorschijn komen zijn aan te passen, is het antwoord: Nee (menu's zijn standaard ingebouwd en niet aanpasbaar).

Het dwaalt af van de oorspronkelijke vraag die op 5 aug werd gesloten; mag ik zo brutaal zijn om te vragen welke vraag er nu nog is?

9 augustus 2017 om 08:19.
RuudM zegt:
De oorspronkelijke vraag: een aanklikbare link vanuit de zoekmachine naar willekeurig email account (programma zal bedoeld worden)
Dat lukt niet rechtstreeks denk ik, nooit geprobeerd.
Als ik een link (naar een website) wil meesturen in emailbericht kopieer ik het webadres vanaf de geopende website (adresbalk) en plak dat in WLM, bij Gmail is dat iets anders, gebruik het daarvoor bedoelde icoon, geen enkel probleem !
Ruud
9 augustus 2017 om 09:34.
RuudM zegt:
Zo gaat het bij Gmail:
De door te geven website is geopend, kopieer het adres met rechtsklik in adresbalk.
In gmail via Opstellen Nieuw bericht venster openen, icoon aanklikken en link plakken in de daarvoor bedoelde ruimte, OK aanklikken (plaatje 1)
Dan is dit het resultaat en kan de email verder worden afgemaakt (plaatje 2)
Duidelijker kan ik het niet weergeven!
Ruud
9 augustus 2017 om 09:51.
Herman1943 zegt:

Beste Ruud M en Dirk Boom,

Geachte RuudM, ik ga Uw advies uitproberen en meldt mij over enkele dagen.
Geachte Dirk Boom,ja Skype is een bel programma ;maar ook een doorgeef programma van bestanden welke in de Verkenner van Microsoft aanwezig zijn!
Probeert u maar eens uit indien U Skype gebruikt. Persoonlijk gebruik ik Skype dagelijks ,veel van mijn kennissen zijn globaal verspreidt, dus is Skype, van welk ik ook een betaal bel service gebruik een fijne ondersteuning.
Mijn oorspronkelijke vraag is beantwoord , bij deze mijn dank aan allen verblijf ik tot binnenkort nadat ik het advies van RuudM heb uitgeprobeerd.
Tot dan met groet.

Herman
 

9 augustus 2017 om 16:14.
Herman1943 zegt:

Geachte RuudM . Uw advies met verplaatsen van een willekeurige link in de zoekmachine naar een Gmail account werkt perfect!!!
Thema link verplaatsen naar een mailaccount gesloten.
Dank en groet.
Herman


 

10 augustus 2017 om 14:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club