Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Trash
Geplaatst op 23 augustus 2017 om 18:08 door Marco

Een paar maanden geleden ben ik overgestapt van POP3 naar Imap . Sindsdien staat er tussen mijn mappen één genaamd Trash . Van tijd tot tijd verschijnen daarin berichten . Ik weet dat trash vuil betekent , kijk ik naar die berichten dan valt dat nog wel mee . Nu is mijn vraag wat zijn dat voor berichten en waar komen zij vandaan . De bewuste map is niet door mij aangemaakt . Bij voorbaat mijn dank .
Grt. Marco .

8 reacties
Reind zegt:

Hierin komen de door u verwijderde e-mails terecht. Trash (Engels) is hetzelfde als de Prullenbak of Verwijderde items, naam is afhankelijk van welk e-mailprogramma u gebruikt.

23 augustus 2017 om 18:14.
Marco zegt:

Reind bedankt het is mij duidelijk . Leuk dat ik op mijn leeftijd nog steeds bij leer.

23 augustus 2017 om 18:25.
Reind zegt:

Graag gedaan

Reind

23 augustus 2017 om 18:27.
Groetend zegt:

De verklaring voor het verschijnen van de map die niet zelf is aangemaakt: Imap synchroniseert de mappen + inhoud op de computer met die bij de provider en andersom. Als er bij die provider een map 'trash' is, dan komt die map dus op de computer terecht. Dit kan ook gebeuren tussen bijv. een tablet en een computer.
Het betreft altijd voorgedefinieerde mappen, helaas is dat niet 100% gestandaardiseerd, ik denk dat de taal hierbij een rol speelt.
Het is niet fraai maar na de eerste keer is dit stabiel.

23 augustus 2017 om 19:28.
Reind zegt:

@Dirk Boom, toch nog even een uitleg betreffende de opmerking "naam is afhankelijk van welk e-mailprogramma u gebruikt" die ik maakte.
Voorbeeld:
De standaard servermap bij Ziggo (imap instelling) is "Trash" de map voor Verwijderde items / Prullenbak.
In Outlook (Office 2016) wordt deze map "Trash" weergegeven en gebruikt, maar zowel in de Windows 10 Mail App en de eM Client zie ik dus "Prullenbak" en in Thunderbird weer de map "Deleted". In deze 3 mailprogramma's is de standaard servermap "Trash" dus ook niet zichtbaar.
Hieruit blijkt dus dat het inderdaad niet geheel gestandariseerd is.

23 augustus 2017 om 19:57.
Groetend zegt:

Ik laat het gevolg daarvan even zien via een schermfoto van mijn smartphone (buiten beeld zijn postvak UIT en Postvak IN + submappen behalve 1 submap).
Ik zit er niet mee, ik weet waar ik moet kijken.

23 augustus 2017 om 20:24.
fred612 zegt:

Het begrip ''standaard'' map is voor mij meer vast niet instelbaren mappen zoaals prullebak W10. Alle anderen zijn variabele persoonlijke instellingen;; 5x bijna hetzelfde zou ik 4x verbergen.

24 augustus 2017 om 09:54.
Marco zegt:

Heren , nogmaals bedankt het is mij volledig duidelijk .
Tot het volgende probleem , groeten Marco .

24 augustus 2017 om 10:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club