Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Irritante reclamemails.
Geplaatst op 6 september 2017 om 17:06 door Daatje

Hallo beste mensen,
Sinds ongeveer een maand krijg ik irritant veel reclamemails. Ik steeds maar blokkeren wat totaal niet hielp. (13 keer per nacht AH op visite bijvoorbeeld.......)
Toen ben ik ze maar gewoon gaan wegknippen. Onbevredigend maar je moet toch wat.
Ik ben mijn beveiliging hoger gaan zetten, hielp niet. Paar dagen geleden nog hoger gezet op: Alleen mail ontvangen van veilige afzenders....... En dat werkt!
Nu komt er geen reclame in mijn Postvak-in maar alleen in Ongewenste e-mail, zo'n 40 stuks per dag. (Niets in mijn Spam map.....) Dat is dus wel rustiger mail-lezen maar het deugt toch niet??????????????
Hoe kan ik deze reclames stoppen? Werk met W 10,- WLM 12,- kpn-planet.
Groet, DIND@.

17 reacties
Groetend zegt:

KPN meldt op deze plek dat het filter op dit moment niet zo goed werkt. Op dezelfde plek is te vinden hoe het filter is aan te zetten: klik daar op de regel 'Dit is hoe je het E-mail SpamFilter kunt aan- of uitzetten', dan klapt de beschrijving open.
Als dit lukt, dan worden veel berichten al bij KPN afgevangen en komen ze niet in het mailprogramma terecht dat op de computer staat.

6 september 2017 om 19:39.
RoyBosman zegt:

dank je dirk, die moest ik net hebben!

6 september 2017 om 20:35.
Daatje zegt:

Dirk ik heb het v-tje dat voor spamfilter stond nog maar een keer aangeklikt........ Stond denk ik al aan, maar goed......
En het is goed te weten dat de KPN "schuld" erkent ! Jij bedankt. Als het wel of niet helpt laat ik nog weten !!! Groet, DIND@.

6 september 2017 om 21:08.
Freedom zegt:

Ja die 40 stuks herken ik omdat ik ook KPN heb, het is en blijft irritant.
Ik heb het zo opgelost; ik stuur alle mails die bij mijn provider KPN binnenkomen door naar mijn G-mail die een beter filter heeft en komen de reclame en spam mails direct in mijn map "spam" in mijn Gmail.
Dagelijks (kan natuurlijk ook ééns per week/maand) maak ik die map in twee klikken leeg zodat ze op mijn IPad, Windows Desktop en laptop , op alle drie apparaten gelijktijdig in één keer verwijderd worden.
Het is zo geruststellend en hoef je niet zo bang te zijn dat je een foute mail in je "Postvak IN" opent.

6 september 2017 om 21:16.
Groetend zegt:

Ik ontvang nagenoeg geen spam in de 7 mailadressen (xs4all, gmail, live.nl) die ik gebruik (3 daarvan al ca 15 jaar). Het enige dat aanstaat is een filter bij xs4all (zoiets als kpn ook heeft), in mijn mailprogramma's heb ik niets geregeld. Er kwam wel veel meer spam toen het filter bij xs4all nog niet aanstond (allerlei 'aanbiedingen' met 'voordelen').
Nieuwsbrieven noem ik geen spam, die heb ik immers zelf gekozen (en bijna alle afgemeld, ik zie hun nieuws liever op Facebook of Twitter - hoef ik het niet te wissen).
Bij internetbestellingen (dat doe ik vaak) en bij de aanmaak van accounts (ik heb er tientallen) let ik erop dat er geen vinkje aanstaat dat men mij mail mag sturen. Verder komt er wel eens een schermpje op in een webpagina, dit raak ik niet aan (behalve dat ik het wegklik als daar een mogelijkheid voor is).
Het kan aan mij liggen maar het lijkt erop dat de hoeveelheid spam beheersbaar is te krijgen.
Vanuit de Clubs heb ik begrepen dat niet elke mailprovider een goed spamfilter heeft maar desondanks weet ik eigenlijk niet hoe het komt dat sommigen die waarschijnlijk op internet minder actief zijn dan ik, tóch zoveel spam ontvangen.

6 september 2017 om 22:25.
Daatje zegt:

Nee Dirk, dat snap ik ook niet maar helaas het ís zo. Zo ongeveer een maand geleden is dat bij mij begonnen. Nu in drie en een halve dag 110 ongewenste mailtjes.............
Ik heb je mijn oplossing aangegeven , alleen mail van veilige afzenders in Postvak-in en dat is gelukt maar bevredigt mij niet!
Ik denk dat ik op de oplossing van de KPN moet wachten.......
Voor mij mag dus dit onderwerp wel afgesloten worden.
Hartelijke groet, DIND@

7 september 2017 om 11:34.
Freedom zegt:

Ik wacht al anderhalf jaar op een oplossing van de KPN, maar er veranderd echt niets en blijf er mee zitten!
Zie mijn oplossing.

7 september 2017 om 12:24.
RuudM zegt:

Wat vreemd allemaal....
De enige spam/phishing die ik krijg ( af en toe, niet eens wekelijks ) is via gmail.
Dat zijn dan de bekende, van CJIB bijvoorbeeld of aanbieding lening.
Via provider nooit ( maar heb dan ook een goede, Tele2 !......)
Wel Adblock natuurlijk. En als AV : Avast Free....
Ruud

7 september 2017 om 12:40.
Freedom zegt:

Tja Ruud, het "probleem" ligt alléééééén bij de KPN !

7 september 2017 om 12:45.
Cees-1946 zegt:

Vervelende situatie voor U.. Ik heb ook KPN als provider. Wij helpen U graag, is de uitspraak als je gaat opbellen. Voor mij is dit dan ook duidelijk. Via hun webmail kun je ook E/mail blokkeren. Als dit voor U niet wil lukken-? Zet dan het mail adres op papier en met het gratis telefoon.nr. geef je de mail aan hun door en dan kunnen hun deze voor U blokkeren. Mogelijk is ook, om de mail te openen en dan onderin deze mail afmelden. Dit kan vervelend worden als er onaangename situaties uit voort kunnen komen.

8 september 2017 om 09:31.
RoyBosman zegt:

Op de afmeld-link klikken is eigenlijk nooit aan te raden (of u moet zeker weten dat het een bonafide bedrijf is, bijv. voor een nieuwsbrief waar u zich voor aangemeld heeft, kunt u zich natuurlijk wel afmelden)

Als u op een spam bericht op de afmeld-link drukt, stuurt u de criminelen een bevestiging dat uw mailadres een bestaand adres is, en stijgt de 'handelwaarde' van uw mailadres enorm. Waar u dan zeker van kunt zijn, is dat er een stortvloed aan spam blijft komen.

8 september 2017 om 10:56.
Trebla zegt:

Een ding begrijp ik van Dirk niet, namelijk dat hij op Facebook zit en Twitter terwijl er o.a. door FOX-it, maar ook door SW zelf alsmede door Incentro, en van de betere IT bedrijven in Nederland, bij voortduring wordt gewaarschuwd hoe link dat kan zijn.
Maar men schijnt niet meer zonder de social media te kunnen, of zie ik dat nu helemaal verkeerd??????
Als ik in een artikel lees hoe men op de SM met jouw gegevens, je surfgedrag en alles wat je doet, omgaat dan schrik ik toch behoorlijk. Het zijn allemaal zogenaamde 'open sources' en een ideaal werkgebied voor hackers en meer van dat soort lieden zoals internet beveiligingsexpert Broere, hoofddocent ICT beveiliging, dat onlangs met wat voorbeelden illustreerde.
Mijn kleinkinderen willen heel graag dat Opa ook op de SM gaat maar voorlopig nog even niet of is het angsthazerij mijnerzijds???

8 september 2017 om 11:12.
Cees-1946 zegt:

Hr. Trebla @ vanuit onverwachte hoek heb ik via e/mail pc/problemen gekregen. Dit heeft niks te maken met Facebook. of Twitter. Vanzelfsprekend, is het oppassen waar je in Facebook op reageert. Opvallend is wel, wanneer je iets opzoekt (google) bv over een printer, dat je in Facebook deze gegevens terug ziet. Wel is het van groot belang, dat je de veiligheid in het computer gebeuren in de gaten houdt. Ook in Facebook kun je zelf bepalen, of de gegevens wel of niet openbaar zullen zijn. Degene die zich op een negatieve manier via de sociale media opstelt zal daardoor in problemen kunnen komen. In veel situaties telt dat ondervinding de beste leermeester is.

8 september 2017 om 11:44.
Groetend zegt:

@Trebla Sociale media is eig. niet de discussie maar 2 miljard mensen gebruiken Facebook. Ik heb nooit problemen gehad. Je moet het dan wel goed instellen en weten wie je vrienden zijn. Dat geldt ook voor Twitter. Verder is er wel een verschil tussen reclame via Fb of bijv. webbrowsers (en google) en wat er via e-mail komt.
Reclame via e-mail ontstaat vaak omdat er ooit ergens iets is aangevinkt.
Spam via e-mail is geen reclame maar misbruik maken van een mailadres dat 'ergens' is opgepikt.

8 september 2017 om 13:12.
Trebla zegt:

Eenhoorn, al vanaf het prille begin heb ik een groot voorbehoud gemaakt voor het gebruik van Google als zoekmachine. Ik gebruik, en al vele jaren, BING tot volle tevredenheid. Ben een fan van de elke dag nieuwe foto op BING. Als alternatief gebruik ik ook nog wel eens 'mamma' of 'duckduckgo' met vaak verrassende resultaten maar nooit Google.
En Dirk, denkelijk ligt het dan aan de juiste instelling(en) maar ben er nog steeds huiverig voor. Spam krijg ik overigens nauwelijks al heb ik wel een periode gehad dat ik de ene na de ander bankbrief kreeg waarop ik mijn gegevens moest invullen. Uiteraard nooit gedaan, meteen op delete gedrukt.

8 september 2017 om 14:07.
Cees-1946 zegt:

@, Hr. Trebla, Het is duidelijk, dat ieder computer gebruiker zo zijn eigen voorkeur heeft. Via mijn systeembeheerder ben ik ook anders met de computer omgegaan. Met S/w leer je er ook een hoop bij.

8 september 2017 om 14:41.
Trebla zegt:

Klopt, ik ben een hele hoop te weten gekomen via SW en krijg nog steeds leuke tips die ik vaak ook meteen gebruik of uit probeer.

8 september 2017 om 14:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club