Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Gelekte e-mailadressen .
Geplaatst op 13 september 2017 om 13:59 door Marco

Naar aanleiding van het artikel over gelekte e-mailadressen , heb ik ook die van mij , via de site Have I Been Pwnd , gecontroleerd . Deze geeft je de keus om of je hele e-mailadres in te vullen , of alleen je gebruikersnaam . Nu is het vreemde dat bij het hele adres ik te zien krijg dat ik ge-pwnd ben en bij alleen de gebruikersnaam niets van dien aard . Wie kan mij vertellen wat ik geloven moet .

11 reacties
Zegert zegt:

Een e-mail adres is vaak een alias van het officiële adres=gebruikersnaam.
Als het e-mail adres gelekt is betekent dit dat de gebruikersnaam blijkbaar niet gelekt is.
Het kan dus voorkomen dat het ene wel een match geeft en het andere niet.

13 september 2017 om 15:01.
fred612 zegt:

Mij lijkt meer, dat het mailadres dat is gebruikt van berichten of cc daar staat ook geen gebruikersnaam.

14 september 2017 om 10:00.
Marco zegt:

Heren bedankt voor jullie reactie . Ik vraag mij nu af of ik mijn bij het e-mailadres behorende wachtwoord moet veranderen of niet ?
Mvg.Marco

14 september 2017 om 14:51.
DirkB zegt:

Wachtwoord veranderen is normaliter niet nodig. Vanuit de waarschuwing op Srweb begreep ik dat de boodschap van de betr. website hier echter evt wel op kan duiden.
Het mailadres is (waarschijnlijk) niet gehackt maar ergens opgepikt, of doorverkocht. Dat is bij vele mailadressen het geval en kan hooguit leiden tot ongevraagde mail (en een evt hackpoging). Daar verandert een gewijzigd wachtwoord niets aan.
Junkmail wordt grotendeels (bij mij helemaal) afgevangen door de provider.
Voor mijzelf: ik heb één van mijn gmailadressen gecontroleerd en het stond erin, maar ik heb daar nooit narigheid mee gehad. Daarom heb ik niet de moeite genomen om mijn andere 6 mailadressen te controleren.

14 september 2017 om 17:17.
Marco zegt:

Dirk bedankt . Ik gebruik 3 adressen t.w. upcmail , live.nl , en gmail.com . , waarvan alleen upcmail ge-pwnd zou zijn . Dit is wel het adres waar ik veel onbetrouwbare mails op krijg . Deze mails houden je echter wel scherp , om met J.C. te spreken ieder nadeel heeft zijn voordeel
Marco.

15 september 2017 om 11:11.
DirkB zegt:

Graag gedaan Marco.
Bij UPC zou je eens kunnen kijken of daar via webmail een filter is aan te zetten, hoewel die niet zo spannend lijkt te zijn, zie de website.

15 september 2017 om 15:27.
Marco zegt:

Dirk ik had deze voorziening al getroffen Een groot gedeelte komt dan ook in de spam map terecht en ik heb ook behoorlijk wat definitief geblokkeerd . Wat ik niet wist is dat mijn Spam na 30 dagen automatisch wordt verwijderd . Mijn eerste handeling die ik dan ook deed als ik mijn post ging bekijken was de spam map leegmaken . Ik laat het nu gewoon op zijn beloop .
Marco.

15 september 2017 om 17:51.
Cees-1946 zegt:

Vanuit Senior-web, kreeg ik advies om Bcc te gebruiken. Dit is inderdaad veiliger. Hoe anders denkende aan mijn mail adres komen is voor mij niet bekend. Het is soms vervelend om serieuze e/mail te onderscheiden met de nep/mails. Bv van bepaalde instellingen komt nooit niks binnen. Dan ineens wel. Blijft toch zo nu en dan heel vervelend.

16 september 2017 om 08:33.
Marco zegt:

Het is inderdaad heel vervelend , ik denk dat het een kwestie is van ermee te leren leven .
Marco

17 september 2017 om 17:59.
Cees-1946 zegt:

Macro, @ Zoals het nu verloopt met de computer aangaande E/mail ontvangst, zijn er geen problemen. Er gaat dagelijks een hoop rommel in de prullenbak. Soms vervelend wanneer achteraf blijkt dat het iets serieus was. Ik heb ook een postadres. Het zijn keuzes die je maakt. Inmiddels 2 keer een serieus probleem gehad. Daardoor is e.e.a. verloren geraakt.!! Zo nu en dan krijg ik een waarschuwing te zien, dat een site niet veilig is met het advies om terug te gaan naar het start menu. Dit is dan ook de beveiliging van mijn Pc.

17 september 2017 om 18:27.
Marco zegt:

Ik heb nog niet meegemaakt dat er serieuze berichten zijn verloren gegaan , die zouden dan van de geblokkeerde afzenders moeten zijn , wat veelal advertenties en aanbiedingen betreffen . Ik heb niet het idee dat ik daar iets aan mis .
Marco

18 september 2017 om 00:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club