Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Het Mail-Programma verwijderen in Windows 10
Geplaatst op 29 november 2017 om 10:39 door Tosca-40

Nu ik het e-mailprogramma Thunderbird gebruik, wil ik zo graag de Mail en Agenda App/mailprogramma verwijderen in windows 10.
Dit om niet in beide mailprogramma 's alle binnenkomende en uitgaande mais te moeten verwijderen.
Alvast dank voor jullie denkwerk !

6 reacties
BenW zegt:

In beginsel kunnen het Mail en Agenda programma worden verwijderd, maar dit gaat alleen via een omslachtige manier. Maar, er is een andere en veel eenvoudiger methode waardoor u geen last meer heeft van dit probleem.
Open daarvoor het programma Mail, klik op het 'tandwieltje' (Instellingen) en kies 'Accounts beheren'. Selecteer de/het betreffende account(s) en klik in het dan verschijnende venster op 'Verwijder dit account van dit apparaat'.

29 november 2017 om 10:57.
DirkB zegt:

Ik zou mail en agenda niet verwijderen, het is geïntegreerd in windows 10. Zo ook 'personen'. Wel is de tegel van het startscherm en/of van de taakbalk los te koppelen.
De mailaccount kan er wel uitgehaald worden maar als de instelling IMAP is, dan wordt mail automatisch ook in de Mailapp verwijderd als het in Thunderbird wordt verwijderd, dus niets doen is het gemakkelijkst.

29 november 2017 om 11:41.
BenW zegt:

@Dirk; de opmerking t.a.v. IMAP is deels juist. Je kunt probleemloos het account verwijderen. Dat heeft niets met IMAP te maken. Het zou duidelijk worden wanneer je in Mail berichten zou verwijderen. Dat wordt gesynchroniseerd en dus worden deze berichten ook verwijderd in Thunderbird c.q. omgekeerd.
Wanneer daarentegen de instelling POP3 is, is het een ander verhaal. Echter, stel dat dit zo is, dan is ingesteld dat er een kopie op de server bewaard wordt. Anders zouden niet beide programma's dezelfde berichten kunnen ophalen.
Het lijkt erop dat dit de huidige instelling is.
Dat enkele apps zijn geïntegreerd in Windows 10 is op zich juist, maar dat wil niet zeggen dat deze niet verwijderd zouden kunnen worden. Verwijderen van deze apps is feitelijk onnodig en kan in het slechtste geval een verstoring in het systeem veroorzaken.

29 november 2017 om 11:59.
Tosca-40 zegt:

Beste Ben en Dirk,
Bedankt voor jullie snelle reactie. Ik heb helaas nog even geen tijd om het op mijn gemak uit te proberen. U hoort z.s.m. Het resultaat van me.
groet, Tosca-40

29 november 2017 om 21:43.
Tosca-40 zegt:

Beste Ben en Dirk,
Vandaag de tijd genomen om te proberen. Ik heb IMAP voor binnenkomende post. Ik ben naar het Mail-programma gegaan, vervolgens naar Accounts.
daar naar “ selecteer een account om te bewerken “ daar mijn e-mailaccount aangeklikt ,welke ik het meest gebruik, en daar kon ik verwijderen aanklikken.
nu krijg ik dus hetgeen ik graag wil: Alleen in Thunderbird mijn binnenkomende
e-mails
Mijn dank aan jullie voor het advies.
groet, Tosca40

2 december 2017 om 17:56.
DirkB zegt:

Goed gedaan, mooi dat het is gelukt.

2 december 2017 om 22:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club