Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Personen in mail windows 10
Geplaatst op 2 januari 2018 om 14:03 door Engeland

a) Bij de persoon invoeren bij het maken van een nieuwe email zie je de adressen die via Markplaats zijn verlopen. Hoe krijg je dit weg?

Ben benieuwd naar reactie.
Ad

13 reacties
BenW zegt:

Via het adressenboek (Personen) zouden ze met de rechter muisknop verwijderd kunnen worden. Ofwel contact kiezen en dan via rechter muisknop verwijderen aanklikken.

2 januari 2018 om 14:27.
Engeland zegt:

In de lijst Personen zie je het normale emailadres en die kun je inderdaad via rechter
muisknop verwijderen. Echter de via markplaats (zie foto) zie je pas als je de persoon
intik als je nieuwe mail maak
en dan zie je het van markplaats, maar is dan ook niet weg te krijgen.

2 januari 2018 om 18:01.
Groetend zegt:

Dat zijn ooit gebruikte mailadressen, bijv. bij geven van een antwoord, die automatisch opgeslagen worden. Ik heb er nog niet de vinger achter hoe je die verwijdert. Vanuit Personen lukt het niet.

2 januari 2018 om 18:16.
BenW zegt:

We hebben het dus eigenlijk over de geschiedenis van ooit gebruikte e-mailadressen en hoe dit te verwijderen.

2 januari 2018 om 18:59.
BenW zegt:

Het is mogelijk, maar afhankelijk van de maildienst die wordt gebruikt. De vraag is of het verwijderen vanuit Personen of vanuit Mail voor Windows 10 kan. Dit kan niet omdat beide gebruik maken van een bron, de e-maildienst en het daaraan gekoppelde adressenbestand.
Om dus de adressen te verwijderen, moet je dit doen bij deze bron.
Voorbeeld: ik heb een adres jan.pietersen@nogiets.com. Deze kan niet worden verwijderd vanuit Personen en Mail W10. Echter, dit adres is ooit gebruikt in mijn outlook.com mail. Ik ga nu naar de webmail van outlook.com en maak daar een nieuw bericht en vul de eerste letter(s) in van het te verwijderen adres. Deze wordt zichtbaar in de voorgestelde adressen. Beweeg nu met de muis naar het betreffende adres en een kruisje (verwijderen) wordt zichtbaar. Klik op het kruisje en het adres is verwijderd.

2 januari 2018 om 19:17.
Marixius zegt:

In de personen app van Windows 10 kun je het automatisch toevoegen van personen met wie je onlangs hebt gecommuniceerd uitschakelen.

2 januari 2018 om 19:40.
Engeland zegt:

Ben,
Jouw suggestie om het in Outlook te doen gaat niet omdat ik Windows Live Mail
gebruikte.
Marixius,
Jouw advies is fijn. Ga ik doen als ik antwoordadressen heb. (o.a.Markplaats)
Dirk,
Als je er nog achterkomt verneem ik het graag om de oude antwoordadressen te verwijderen.
Heren, ben weer wat wijzer. Hartelijk dank.
Ad

2 januari 2018 om 22:58.
BenW zegt:

Ik neem aan dat je in WLM bent verbonden met een Microsoft account, @live @hotmail @outlook.com o.i.d. Deze werken in webmail allemaal met outlook.com. Inloggen met een dergelijk adres brengt je naar de outlook.com omgeving en daar kun je zoals beschreven de adressen verwijderen.
Voor de duidelijkheid: ik heb het dus niet over (Office) Outlook maar over de webmail outlook.com (hier dus)

2 januari 2018 om 23:05.
Marixius zegt:

@Ben Wuring
Ad heeft het over de Personen en Mail app van Windows10 en niet over Windows Live Mail (waarvan Microsoft gestopt is met het onderhouden van dit product).
Het probleem waar Ad aan refereert betreft de e-mailadressen van personen/instanties waarmee een correspondentie is gevoerd. Deze e-mailadressen worden in de vorm van geschiedenis bewaard en vanuit deze geschiedenis worden door Windows in de Mail app suggesties naar voren gebracht die als hinderlijk worden ervaren. Hopelijk komt Microsoft nog eens met een mogelijkheid om deze geschiedenis te wissen. Het kan soms net zo hinderlijk zijn als automatisch aanvullen in zoekopdrachten.

2 januari 2018 om 23:13.
Engeland zegt:

Het is me in Windows Live Mail gelukt 3 zulke adressen weg te halen zoals
Ben heeft gezegd via hotmail.com.

Echter in Windows 10 mail blijven die mailadressen in geschiedenis bewaard.

2 januari 2018 om 23:35.
Marixius zegt:

In het Microsoft forum vond ik onderstaande suggestie:
Welkom op het Outlook.com forum.

Ik begrijp dat je graag e-mailadresen wilt verwijderen uit de lijst van suggesties die worden weergegeven als je een adres typt.

Het is niet mogelijk om individueel adressen uit deze lijst te verwijderen, maar je kunt het wel zo instellen dat alleen je contactpersonen weergegeven worden. Volg hiervoor de volgende stappen:

Meld je aan in je account op Outlook.com.
Klik op het tandwiel icoontje in de rechter bovenhoek.
Klik op Meer e-mailinstellingen.
Klik in de rechter kolom onder Outlook aanpassen op Geavanceerde privacy-instellingen.
Klik onder Suggesties automatisch aanvullenop de optie Alleen suggesties voor contactpersonen en klik vervolgens op Opslaan.
We hopen je hiermee van dienst te zijn geweest. Mocht je verdere vragen hebben of problemen ondervinden, neem dan gerust opnieuw contact met ons op.

Groeten,

2 januari 2018 om 23:51.
BenW zegt:

@Marixius; ik heb het niet over WLM. Je mist blijkbaar het punt. Personen en Mail W10 werken op basis van een verbonden account, net als alle offline mailcliënts. Met andere woorden, ze synchroniseren hun gegevens met de betreffende mailserver, mails én contacten.
Offline mailcliënts kunnen verder op 2 manieren de contactenlijst aanspreken, het lokale adressenbestand of het aan het account verbonden adressenbestand. Wil je een contact verwijderen, zul je dus het betreffende bestand moeten benaderen en van daaruit verwijderen.
Het voorbeeld die ik gaf, is de werkwijze van alle gerelateerde Microsoft adressen. Voor een ander mailadres kan het anders zijn, maar zal in de basis overeenkomen.
Verder geef je aan dat ingesteld kan worden dan het aanvullen van de contactenlijst kan worden voorkomen. Dat is juist, echter de vraagstelling is het verwijderen van reeds opgenomen adressen. Niet in de contactenlijst, maar van de geschiedenis van conversaties. Een heel andere insteek.

2 januari 2018 om 23:51.
BenW zegt:

@Engeland; klopt dat deze worden bewaard.
Ik heb het net bij mijzelf geprobeerd en ja, de adressen bestonden nog.
Vervolgens heb ik in Mail W10 het account verwijderd en opnieuw toegevoegd. Hierna waren ook in Mail W10 de eerder verwijderde adressen bij outlook.com weg.
Kortom, het kan, maar de werkwijze is tamelijk rigoureus.

3 januari 2018 om 00:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club