Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
Account voor e-mail
Geplaatst op 28 februari 2018 om 09:49 door Ex-lid

Ik hebnog steeds voor mijn laptop outlook 2003 ( Kpn en windows 7)
en zou misschien beter er aan doen een nieuwere versie van Outlook
te gaan installeren? Maar hoe gaat het dan met mijn mailbox? Wordt die automatisch overgezet?
Graag hulp.

5 reacties
RuudM zegt:

Webmail ( dat is dus bij de provider) blijft bestaan.
Voor het nieuwe Office programma, moet het Outlook deel, opnieuw ingesteld worden, dat gaat niet automatisch.
Dus: account aanmaken, emailadres, wachtwoord.
Ruud

28 februari 2018 om 11:10.
John-Heynen zegt:

De opslag van de gegevensbank blijft op dezelfde plaats staan mits deze in het verleden niet verplaatst is om een of andere reden.
Het advies is dan ook om een nieuwere versie van Office te installeren, omdat 2003 niet meer bijgewerkt worden met betrekking tot de veiligheid. Op zich functioneert alles nog prima meer in dit wereldje is 15 jaar stokoud.
Ik heb goede ervaring met http://www.softwarebilliger.de/ daar is de versie 2013 en 2016 aanzienlijk goedkoper als in de winkel. Let wel op dat je voor de meertalige versie kiest.

28 februari 2018 om 11:13.
DirkB zegt:

In plaats van Outlook zijn in Windows 7 ook de gratis programma's Thunderbird of EmClient te gebruiken.
Echter Outlook 2003 is wellicht onderdeel van Office, en dat zal ook wel uit 2003 zijn. Veel te oud dus en ik zou een compleet nieuw Office (doe dan versie 2016 of 365) installeren.
Ook mogelijk is: Voor mail een ander programma nemen zoals genoemd, en i.p.v. Office het gratis Libre Office downloaden.
Ik weet niet zeker of een nieuwe Outlookversie de gegevensbestanden (= mailadressen/mails en contactpersonen) van de oude Outlookversie vindt. De locatie daarvan is namelijk in het verleden wel eens gewijzigd.
Als een ander programma dan Outlook wordt gebruikt, dan moet zeker het mailadres incl. de mails overgezet worden, alsmede de contacten! Hier bestaan hulpprogramma's voor.
Stel het mailadres wel in als IMAP (als het geen gmail of hotmail is, dan is het in Outlook 2003 nog POP3 en dat is onhandig). IMAP maakt je onafhankelijk van het gebruikte mailprogramma en regelt meteen de backup.

28 februari 2018 om 11:46.
Freedom zegt:

Kijk ook op de site van Software stunter
Office 2016 incl. Outlook tijdelijk voor € 33,99 in het Nederlands ( géén abonnement)
Een aanrader!

28 februari 2018 om 12:13.
Cees-1946 zegt:
Met het overgaan naar Windows-10 heb ik nu 2 mail programma's Thunder/bird en G/mai.com. Beide zijn kosteloos ingesteld.G/mail.com ervaar ik als vervelend om de mail uit te printen. Voor mail opslag en uitprinten is TB. heel gemakkelijk. G-mail.com is voor het verzenden van e/mail en doorsturen weer wat makkelijker dan TB. Dit is dan wel mijn ondervinding. Het vernieuwde office , daar moet nu voor betaald worden. Libre Office is dan ook een uitstekende vervanging.!
1 maart 2018 om 07:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club