Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mailstore foutje
Geplaatst op 11 maart 2018 om 11:41 door Wim Beuk

Bij het (voor het eerst op deze laptop) gebruiken van mailstore krijg ik onderstaande fout. Het betreft Windows mail.
Het schermpje komt te voorschijn als ik het archieveren start door te klikken op het nieuwe profiel.
Opnieuw installeren van mailstore heeft niet geholpen.
Weet iemand een oplossing?

3 reacties
Groetend zegt:

Ik heb Mailstore even geïnstalleerd en krijg dezelfde fout als ik van Windows Mail een backup wil maken. Het lukt wél om met Mailstore een backup van Outlook te maken.
Mailstore kan kennelijk niet omgaan met Windows Mail. De fabrikant moet dus aan het werk gaan, maar .... is het eigenlijk wel nodig om te archiveren?
Want: lees even dit bericht bij Seniorweb.
Daar staat dat voor mail van gmail en outlook.com geen backup nodig is omdat alle mail al on line wordt opgeslagen. Wat er niet staat: mail elke andere provider, bijv. xs4all, wordt ook on line opgeslagen als het IMAP is (en dat is het standaard in Mail).
Ik bewaar mails zelf als volgt:
- submappen maken onder de inbox, per onderwerp
- mail die ik wil bewaren verplaats ik naar de submap en daar blijft het staan.
Ik doe nog iets extra's: ik bewaar belangrijke mails niet bij mijn provider xs4all, maar stuur ze door naar mijn mailadres bij outlook.com (naar gmail kan ook), en zet het daar in submappen. Zo bewaar ik mijn historie provideronafhankelijk. Bij outlook.com en gmail is er altijd voldoende ruimte.

11 maart 2018 om 13:13.
Wim Beuk zegt:

Bedankt Dirk voor je goede uiteenzetting,
waar ik aan twijfelde is dat "Mail" standaard in imap opslaat, omdat bij het lid waar ik was er een wat ander mailoverzicht staat als bij kpnplanet via webmail.
Dat was de reden dat ik mailstore wilde gebruiken.

11 maart 2018 om 13:33.
Groetend zegt:

De weergave in Mail hoort bij IMAP gelijk te zijn aan de weergave die is te zien via webmail.
In Mail moet je moeite doen om als POP3 op te slaan, dus als je een nieuw mailadres toevoegt en niet voor handmatig installeren kiest, dan is het IMAP. Kpnmail ondersteunt dat.
Ik heb wel eens gezien dat sommige mappen in Outlook (uit Office) verschilden van webmail. De oorzaak was dat er nog lokaal opgeslagen mappen waren uit de tijd dat het mailadres nog als POP3 stond ingesteld.
Ik heb zelf in outlook.com zeer veel submappen, meer dan het maximum dat Microsoft noemt. Dat werkt goed maar ik zie in Mail dat soms een mapnaam afwijkt van de mapnaam in webmail. De inhoud is echter wel gelijk.

11 maart 2018 om 18:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club