Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Webmail en mailprogramma
Geplaatst op 10 mei 2018 om 21:40 door Groetend

Mailadressen bij @Gmail.com en @outlook.com (of bijv. @live.nl) worden wel eens webmail genoemd en via de webbrowser gebruikt. Echter het begrip webmail is niet uniek voor @gmail en @outlook.
De hoofdeigenschap van @Gmail en @Outlook is, dat het provideronafhankelijk is.
Betr webmail, dat via de webbrowser gaat: ALLE soorten mailadres kunnen via webmail worden gebruikt, dus gmail, outlook, xs4all, kpn, ziggo, enz. Je logt dan rechtstreeks in bij de provider. Maar bij meerdere mailadressen is het onhandig om bij meerdere providers te moeten inloggen dus daar is iets op gevonden: het mailprogramma, en de service van @gmail en @outlook dat je meerdere mailadressen in @gmail en @outlook kunt onderbrengen (en via webmail kunt gebruiken).
Betr mailprogramma (Mail Windows 10, WLM, Thunderbird, ….): ALLE soorten mailadres kunnen in een mailprogramma worden ondergebracht. Het programma logt dan voor je in bij de provider, en in het programma kun je meerdere mailadressen onderbrengen (dat is gemak).

Webmail was vroeger nodig bij mailen via meerdere apparaten of in internet café's (wat was dat ook alweer?), tegenwoordig hebben we IMAP en is het internetcafé vervangen door smartphone/tablet.
Op smartphone tablet wordt normaliter geen webmail gebruikt. Je brengt alle mailadressen in een app onder (dus een mailprogramma). Maar webmail kan wél, net als op een laptop, echter waarom zou je snelkoppelingen op het scherm maken als je een app hebt die meer doet dan dat?

2 reacties
Cees-1946 zegt:

Langzaamaan begrijp ik beter, dat je niet alles ineens kunt weten, wanneer je een computer koopt. Door ondervinding wijzer geworden. Verandering van provider @tele2.nl naar @kpnmail.nl heeft mij veel moeite gekost. Dan werd ik lang geleden opmerkzaam gemaakt, dat @gmail.com verder geen probleem op zal leveren. Een naam kaartje met adres telefoonnr E/mail is waardeloos met vermelding van provider.

11 mei 2018 om 08:05.
advp zegt:

mooi en fijne informatie Dirk
advp

11 mei 2018 om 12:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club