Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
E-mailtje twee keer ontvangen
Geplaatst op 25 mei 2018 om 17:36 door John777

Mijn vrouw werkt met het emailprogramma Windows Live Mail. Regelmatig worden diverse email twee keer ontvangen. Soms twee keer tegelijk ( met dezelfde tijd) en soms ook volgt dezelfde email ook nog eens een dag later. En het zijn emails van diverse afzenders. Is daar wat aan te doen? In het programma WLM staat maar één emailadres (pop)

12 reacties
DirkB zegt:

Zit het mailadres ook op een ander apparaat?

25 mei 2018 om 18:20.
John777 zegt:

nee, helemaal niet, Dirk. Alleen op deze PC

25 mei 2018 om 19:32.
DirkB zegt:

Op internet is daar weinig over te vinden, ik heb er geen goed antwoord op. Er zijn wel suggesties of er wellicht een alias is, dan wel dat de mail tevens via 'snelle weergave' is te zien (dus het staat niet dubbel in WLM naar is wel op twee manieren te zien).
WLM wordt wel een beetje gedateerd, wie weet gaat daar iets mis mee.
 

25 mei 2018 om 20:04.
Niekie zegt:

John. Ik ken meer mensen die dit hebben bij provider Caiway/Caiw danwel kabelfoon. Ik zou het probleem bij de helpdesk van Caiway neerleggen.

Niek

25 mei 2018 om 22:21.
John777 zegt:

Ja Niek, dat ga ik doen. Het komt af en toe voor en nu herinner ik me dat ik het ook eens op mijn eigen PC heb gehad. En ik heb zelf ook een kabelfoon adres. Je hoort t.z.t. het antwoord.
Ik werk nog steeds met Microsoft outlook 2007, kan er nog niet aan wennen om een ander email-programma te gebruiken.

25 mei 2018 om 23:02.
Niekie zegt:

Het kwam bij mensen die ik ken, ook voor bij andere e-mail cliënts. Ik denk echt dat het op 1 of andere manier aan caiway ligt.

Niek

25 mei 2018 om 23:59.
John777 zegt:

Het antwoord van Caiway:
"We zijn bekend met dit probleem en dit komt voort uit het apparaat dat gebruikt wordt meestal een .iPhone. Wat u hier tegen kan doen is de mail instellen op 1 apparaat en de optie selecteren mail verwijderen van server binnen x aantal dagen."
Mijn vrouw heeft alleen maar een PC waarop de emails ontvangen worden met WLM.
Na deze melding ontving ze:
"U zou het moeten instellen dat het na X aantal dagen verwijderd wordt dan blijft het op de laptop staan maar wordt het verwijderd bij Caiway. U systeem wist dus geen mails van de laptop/pc"
Ten eerste begrijp ik dit antwoord niet en ten tweede is er op de PC niets veranderd. Nu heeft mijn vrouw al een paar dagen geen dubbele mails meer ontvangen, zonder iets te doen. Dan ligt het toch niet aan ons, denk ik.
 

2 juni 2018 om 09:27.
Niekie zegt:

Typisch Caiway die voort blijft rommelen met het pop protocol, inplaats van het veel veiligere en betere Imap protocol.
Ik begrijp dat er maar op 1 pc mail van caiway uitgelezen wordt en verder op geen enkel ander apparaat? Is dit juist?.
Wat het dan weer te maken heeft met het wissen van mails op de server van caiway na een x aantal dagen is mij niet duidelijk.
De meeste e-mail clients hebben dat op 7 dagen bewaren staan, waarna ze bij caiway op de server weg gemikt worden.

Niek

2 juni 2018 om 16:19.
John777 zegt:

Er is maar 1 apparaat (de PC) waarop de email uitgelezen wordt. Heb ik nogmaals aan Caiway gemeld. Ik ontving nu net het volgende advies van ze, dus dat ga ik nu weer proberen.
'U zou op uw webmail kunnen kijken of daar ook dubbele emails tussen staan. Als dit niet het geval is dan wordt het toch veroorzaakt door het emailprogramma dat het dubbel binnen haalt.
Het kan dan helpen om de email helemaal opnieuw in te stellen op het apparaat.'

John

 

2 juni 2018 om 16:30.
Niekie zegt:

Die laatste ben ik wel met ze eens.
Voor Webmail bij caiway, moet je heel veel geduld hebben, want dat is erg traag.
Overigens kan je in WLM bij account gegevens op het laatste tabblad van de eigenschappen de bewaar periode van de e-mail invullen.

Niek

2 juni 2018 om 16:34.
Wil Gipman zegt:

Wat betreft 2 dezelfde E-Mail berichten ontvangen, die krijg ik regelmatig. Neem contact op met de verzender en vraag of die dat wil controleren.

19 juni 2018 om 19:52.
John777 zegt:

Nu twee weken geen last meer gehad van dubbele email. Nu ineens weer een paar dubbele emails ontvangen. Ik moet het maar accepteren, denk ik.

20 juni 2018 om 08:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club