Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
N.a.v. Enter nr 81 blz 7 Outlook geen hoofdletter aan het begin van een zin
Geplaatst op 7 september 2018 om 17:43 door henk0605

Dit artikel gaat over Office Outlook. Ik gebruik, naast de standaard Mail app in W10, de losse app Outlook.com. Is het in die mailprogramma's ook mogelijk om die hoofdletter te onderdrukken?
Groet,
Henk
De vraag is afgehandeld.

3 reacties
BenW zegt:

Het komt mij voor dat er verwarring zou kunnen ontstaan als gevolg van de topics hieromtrent en het artikel in Enter. Mogelijk dat het zinvol is om het verschil tussen het gebruik van de Enter en de Shift+Enter nog eens uit te leggen.

Met het gebruik van de Enter-toets wordt een nieuwe zin gemaakt op een nieuwe regel én, zeker in tekstverwerkers, een nieuwe alinea. Het is gebruikelijk dat in het Nederlands een nieuwe zin met een hoofdletter begint. Met het gebruik van de Enter gebeurt dit automatisch.

Shift+Enter daarentegen forceert een nieuwe regel, maar blijft binnen de zin en de alinea en er wordt niet automatisch een hoofdletter gegenereerd.

De spraakverwarring zit dus m.i. in het gebruik van de termen zin en regel.
Een zin begin je normaliter met een hoofdletter. Wanneer je een zin bewust op een volgende regel wilt laten doorlopen, gebruik je Shift+Enter. Wil je daarentegen een nieuwe zin beginnen op een nieuwe regel, dan gebruik je Enter.

7 september 2018 om 20:37.
henk0605 zegt:

Ben, bedankt voor de toelichting. Het is me helemaal duidelijk.
Groet,
Henk

7 september 2018 om 21:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club