Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mailproblemen Outlook.com
Geplaatst op 1 oktober 2018 om 19:09 door Damsterdiep

Door problemen met de computer moest Windows 10 opnieuw worden geïnstalleerd. Met als gevolg, dat ook diverse programma's weer op de PC moesten worden gezet, waaronder het door mij gebruikte Outlook.com.
De installatie leek op zich geen probleem, maar ik ontvang geen mail en kan deze ook niet verzenden. Heb ik dan toch iets niet goed gedaan? Ik zie graag reacties tegemoet, bij voorbaat dank
S.A. Heidstra

5 reacties
DirkB zegt:

Gaat het over Outlook.com dat via de webbrowser wordt gebruikt? Of wordt het progr. Outlook uit Office bedoeld?

1 oktober 2018 om 19:15.
Damsterdiep zegt:

Via de webbrowser

1 oktober 2018 om 20:08.
RoyBosman zegt:

Bij de browser zoek je de pagina www.outlook.com op, je hoeft niets te downloaden of in te stellen. Het werkt (= wachtwoord is juist) of het werkt niet (wachtwoord is onjuist).
U schreef dat u Windows 10 opnieuw heeft geinstalleerd, wilt u een nagaan of de toetsenbordinstellingen goed staan? https://www.seniorweb.nl/tip/tip-toetsenbordinstelling-wijzigen-windows-10

1 oktober 2018 om 20:23.
BenW zegt:

Dit klinkt als een spraakverwarring.
Damsterdiep zegt: "De installatie leek op zich geen probleem, maar ik ontvang geen mail en kan deze ook niet verzenden." Typisch, want bij het gebruik van het online outlook.com is geen installatie benodigd. Dit werkt rechtstreeks in de browser door te verbinden met https://outlook.live.com/owa/ en daar aan te melden met het juiste oulook.com adres en wachtwoord. (zie afbeelding)
Anders wordt het wanneer dit outlook.com adres gebruikt wordt in het offline e-mailprogramma Outlook van Microsoft Office. (zie de navolgende afbeelding hoe dit er uitziet). Dat dit verwart wordt is niet vreemd en komt vaker voor.

1 oktober 2018 om 20:55.
BenW zegt:

En een afbeelding van Office Outlook. In mijn geval Outlook 2016 met minimale aanpassing

1 oktober 2018 om 20:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club