Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Voorkeur font (letter) vastzetten in Mail
Geplaatst op 14 november 2018 om 14:23 door Trebla

Ik werk sinds kort (ook) met Mail en krijg, als ik dat opstart, standaard de Calibri te zien. Verander ik dat, dan gaat dat goed, maar als ik een bericht beantwoord of zelf een opstel staat de calibri weer voor.
Is het mogelijk bij Mail om een bepaalde letter vast te zetten die je wil gebruiken? Normaliter doe je dat bij Opmaak maar daar zie ik die mogelijkheid niet.

4 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
14 november 2018 om 14:32.
BenW zegt:

Het standaard instellen van het lettertype in Mail kan (nog) niet.
Op zich is Mail een prima mailprogramma, maar juist dit soort dingetjes maakt dat het zich (nog) niet kan meten met de 'grote jongens'. Het heeft absoluut potentie, maar Microsoft zal er toch echt nog wat functionaliteiten aan toe moeten voegen om het echt goed bruikbaar te laten zijn.

Dat opmaaktoestanden extern kunnen worden gedaan is uiteraard duidelijk, maar dit zou niet nodig moeten zijn en bovendien zeer omslachtig. Nogmaals, dit kan en moet beter om Mail de plaats te laten krijgen welke Microsoft voor ogen staat.

14 november 2018 om 16:19.
Trebla zegt:

OK Ben, bedankt, verder zoeken overbodig dus

14 november 2018 om 17:33.
BenW zegt:

Inderdaad. Het is of Mail gebruiken zoals het is, en dat is voor gangbaar gebruik goed genoeg, of een ander mailprogramma gebruiken. Waar nodig kan natuurlijk altijd nog extern opmaak worden gebruikt, maar persoonlijk vind ik dat onwenselijke kunstgrepen. Een goed mailprogramma heeft simpelweg die voorzieningen aan boord.

14 november 2018 om 17:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club