Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
E-Mailprogramma afbeeldingen in tekst
Geplaatst op 7 december 2018 om 10:56 door Maxime
Op mijn oude pc met Windows 7 heb ik nog Windows Live Mail (WLM). Het prettige aan dit verouderde WLM is, dat je afbeeldingen ook IN de tekst kan plaatsen (links, gecentreerd of rechts), dus niet alleen boven en onder de tekst. Alleen is WLM niet meer veilig.

Dus mijn vraag is: welk ander e-mailprogramma kan ook afbeeldingen IN de tekst plaatsen? Dit betreft mijn nieuwe laptop met Windows 10 (ik heb Ziggo als mailprovider).
17 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Kijk eens naar Mozilla Thunderbird.

7 december 2018 om 11:10.
BenW zegt:

Mijn advies, koop Microsoft Office Professional Plus 2016 voor een aantrekkelijke prijs (< € 50,-). Daarmee heeft u meteen ook het beste kantoorpakket (Word, Excel, Powerpoint, Publisher) en uiteraard mailprogramma (Outlook) in huis. Outlook kan alles wat WLM ook kon en meer!
Hier kunt u het bijvoorbeeld kopen voor € 36,99. Voor een overzicht van prijzen en versies zie hier.
NB: de hogere prijs van de 2019 versie weegt niet op tegen de zeer beperkte extra mogelijkheden. Ook de 365 versie lijkt mij voor u niet interessant en te duur.

7 december 2018 om 12:26.
Maxime zegt:
Nou, zooooo professioneel (en relatief duur) hoeft het voor mij ook weer niet, beste BenWuring. Het gaat mij er enkel om dat ik afbeeldingen ook IN de mailtekst kan plaatsen. Dat was en is mijn enige kernvraag.
En of Mozilla Thunderbird dat kan weet ik niet, dat programma heb ik immers niet.
7 december 2018 om 14:06.
avatar
Ex-lid zegt:

In Thunderbird kan dat.

7 december 2018 om 14:24.
avatar
Ex-lid zegt:

Trouwens, in het meegeleverde e-mailprogramma "Mail" van Windows 10 gaat het ook.

7 december 2018 om 16:22.
BenW zegt:

Natuurlijk is het mogelijk om bij de diverse programma's afbeeldingen in de regel te plaatsen. Wat echter niet mogelijk is, is de omloop van de afbeelding in te stellen. Dit kan wel bij Outlook, en eerder ook bij WLM. Zie afbeelding voor een illustratie.

7 december 2018 om 19:05.
LouiseH zegt:

Gebruik al jaren Thunderbird en mis die optie ontzettend, hoop bij iedere update dat het wordt toegevoegd.
Tekstomloop, daar gaat het om, zoals Ben al zegt.

7 december 2018 om 21:55.
avatar
Ex-lid zegt:

Hier zijn de mogelijkheden in Thunderbird.

7 december 2018 om 22:16.
BenW zegt:

@kareltje; inderdaad, Thunderbird kent de mogelijkheid ook. Nou vind ik persoonlijk Thunderbird foeilelijk en omslachtig, maar het doet wat het moet doen, en het is gratis.

7 december 2018 om 23:24.
LouiseH zegt:

In de Help staat hier niets over en bovenstaande optie heb ik niet eerder gezien, dus nu wel uitgeprobeerd.
Ben (op mijn iMac) flink aan het knoeien geweest om alles om z'n plek te krijgen.
Denk om die reden niet dat ik deze methode ga gebruiken.
In Apple Mail lukt het me ook niet, ik neem het maar zoals het is.
 

8 december 2018 om 00:34.
Maxime zegt:

Dank voor het meedenken, maar helaas hier ook wat tegenstrijdige informatie over dit item.
Pounamu zegt hier dat het in Thunderbird juist niet kan. Tja, wie moet ik nou geloven...?
Of praten we langs elkaar heen?
Inherent aan een afbeelding IN de tekst plaatsen is, dat er dan altijd tekstomloop is.
Inderdaad kan je in WLM bij de optie Marge nog een extra keuze maken, bijv. de afstand tussen de afbeelding en tekst (rondom) bepalen. Maar deze laatste optie acht ik minder belangrijk voor louter e-mailberichten.

8 december 2018 om 07:37.
LouiseH zegt:

Je hoeft mij niet te geloven Adriaan, ik heb gewoon gedaan wat Kareltje laat zien.
Als je een afbeelding invoegt en hem daarna dubbelklikt komt het scherm dat Kareltje laat zien. Dat klopt dus.
Heb je dat advies al opgevolgd?

8 december 2018 om 08:11.
BenW zegt:

Thunderbird kan dit inderdaad. Op zich is het een prima mailprogramma als je naar functionaliteit kijkt. Het helemaal op maat instellen is lastiger en de presentatie (hoe het er uit ziet) is gedateerd / ouderwets.

Dan nog een kanttekening m.b.t. WLM. Ja, het wordt niet meer onderhouden en zou daardoor niet meer veilig zijn. Dit is echter betrekkelijk en het risico zal bij normaal gebruik vooralsnog te verwaarlozen zijn. Eventuele bedreigingen worden in eerste fase afgevangen door de Firewall / Virusscanner van Windows (Defender) en het spamfilter van de mailprovider.
Dus, het kan geen kwaad om WLM nog een poosje te gebruiken, maar 'verken' intussen de alternatieven, Thunderbird, eMClient, Mailbird, enz. Deze mailprogramma's kunnen naast elkaar bestaan.

8 december 2018 om 08:44.
Maxime zegt:
Aan BenWuring: dat gedateerd/ouderwets eruitzien van Thunderbird is deels ook een kwestie van smaak, denk ik. LibreOffice vinden sommigen ook gedateerd eruitzien, maar die pastelkleurige iele Word lay-out kan mij ook niet erg bekoren. Dan ga je degelijkheid ineens weer beter waarderen, dan steeds maar hip willen zijn...
Inderdaad worden bedreigingen algauw wat opgeklopt, ook inzake WLM, maar bij normaal, voorzichtig gebruik valt dat wel mee.
8 december 2018 om 09:37.
BenW zegt:

Zeker waar dat smaak, voorkeur, gewend zijn aan e.d. valide argumenten zijn. Echter, ten aanzien van de vraagstelling, afbeeldingen met omloopmogelijkheden in mailberichten kunnen plaatsen, zijn er niet bijster veel keuzes. In feite beperkt het zich tot WLM, Outlook en Thunderbird. Het kan zijn dat er andere mailprogramma's bestaan die ook deze mogelijkheid bieden, maar de mij bekende, waaronder Mail W10, eMClient, Mailbird en nog een aantal exoten, kennen deze mogelijkheid niet.

Uiteindelijk gaat het dus dan primair om veiligheid, flexibiliteit en gebruiksgemak. Omdat ik zelf meerdere mailaccounts gebruik, is mijn standaard mailprogramma Mailbird Pro. Deze heeft echter helaas ook niet de omloopfunctie aan boord. Als ik perse een dergelijke mail met die mogelijkheid wil opmaken, wijk ik uit naar Outlook 2016. Dit mailprogramma kan min of meer worden beschouwd als de standaard, maar is voor de particuliere gebruiker mogelijk te uitgebreid. Toch ligt deze v.w.b. presentatie en mogelijkheden nog het dichtst bij WLM.

8 december 2018 om 10:07.
Maxime zegt:
Bedankt BenWuring. Ik zal anders enige 'tests' van e-mailproviders/-programma's door computerbladen, de Consumentenbond Digitaal e.a. er eens op na slaan. Vooral de Duitse sites zijn in dezen vaak 'gründlich'.

Terzijde: hoe komt het dat je bij WLM bij een nieuwe mail typen in het vak Onderwerp: bijv. geen euroteken kan typen met ALT+0128 maar bijv. weer wel de Duitse ringel-s (ß)?
Trouwens in het START-zoekvak linksonder (Windows7) kan je helemaal geen vreemde tekens typen. Dat is best lastig als je een bestand of document wilt zoeken dat deze tekens wel heeft (è, ë, é, ç, ß, € enz.)
8 december 2018 om 10:29.
MaritaA zegt:

@Adriaan1954
Inmiddels gaat het hier niet meer over de vraag: afbeelding in mail invoegen.
Die lijkt mij voldoende beantwoord.
Svp een nieuw onderwerp maken voor je bericht 8 december 2018 10.29
Één onderwerp per bericht/vraag!

met dank
MaritaA (beheerder)

Verdere berichten die niets meer met het onderwerp te maken hebben worden verwijderd.

8 december 2018 om 10:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club