Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Gmail
Geplaatst op 10 december 2018 om 18:04 door Marco

Ik gebruik gmail op mijn laptop (windows7) , tablet(android) en smartphone (android) . Als ik binnengekomen berichten opsla in mappen (windows ) of labels (android) , dan verdwijnen die als ik de binnengekomen berichten verwijder. Hoe los ik dat op , wie het weet mag het zeggen .

6 reacties
BenW zegt:

Dat is het kenmerk van de accountinstelling IMAP. Verwijder je berichten op het ene apparaat, dan wordt dit gesynchroniseerd met alle apparaten die zijn gekoppeld aan dat account.
Het werkt dus zo:
Je verwijdert een bericht op bijvoorbeeld de laptop. Deze verwijdering wordt gesynchroniseerd met de mailserver van Gmail en wordt daar ook verwijderd. Andere apparaten die ook verbonden zijn met de mailserver van Gmail (allemaal met hetzelfde Gmail account) synchroniseren op hun beurt weer met de mailserver. Daar is het bericht verwijderd en dus is het ook niet meer zichtbaar (lees: verwijderd) op de verbonden apparaten.

10 december 2018 om 18:40.
RoyBosman zegt:

Gmail werkt zo:
- een bericht bestaat maar 1 keer. U plakt er 'post it geeltjes' op, uw labels dus. Bij het betreffende label, krijg je alle mailtjes te zien met dat post itje.

Als u nu uit uw postvak in het bericht weggooit, gooit u het ene exemplaar weg, met alle post itjes die erop zaten. En daarna gaat het synchroniseren zoals Ben hier al schreef.

Er zijn eigenlijk 2 opties:
1 het mailtje verplaatsen naar het label dat u erop wilt plakken (mailtje openen, en in de bovenbalk staat het icoontje van een map met een pijl (zie bijlage)
2 het post-it 'postvak' weghalen, da komt bijna op hetzelfde als 1 neer, maar er is een grotere kans dat je iets kwijtraakt, dus hou het voorlopig maar bij 1.

10 december 2018 om 20:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Als de IMAP- methodiek niet bevalt, zou je organisatorisch nog twee dingen kunnen overwegen:

1. Converteer een belangrijke email naar een pdf en sla deze centraal op (denk aan cloud-opslag, maar denk ook weer aan veiligheid);

2. Stuur een belagrijke mail door naar een tweede emailadres(uiteraard van jezelf) en sla die belangrijke email op in een map belangrijke email. Desnoods via een macro.

10 december 2018 om 20:41.
r0n zegt:

Je kunt ook overgaan op de POP-methodiek.
Dan is elk apparaat autonoom, elk apparaat krijg alle email.
Nadeel: ieder apparaat moet de mail ook zelf opslaan, dit staat dus los van de server.

11 december 2018 om 10:36.
DirkB zegt:

Ik begrijp de vraag niet helemaal. Als je een bericht vanuit de inbox naar een map verplaatst, dan verdwijnt het uit de inbox.
Wel blijft het bericht staan bij 'alle berichten' maar die hoef je niet te gebruiken.
IMAP is ervoor ontworpen dat je op elk apparaat hetzelfde ziet en kunt doen. Het belast de apparaten niet/nauwelijks.

11 december 2018 om 10:47.
Marco zegt:

Heren , bedankt voor uw reacties . Ik had al zo'n vermoeden dat het met de synchronisatie te maken had . Nogmaals hartelijk dank en alvast prettige kerstdagen en een gezond 2019 gewenst .

11 december 2018 om 12:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club