Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Contacten ongewenst in meerdere gmail accounts
Geplaatst op 31 januari 2019 om 16:26 door DirkB

Ik gebruik meerdere gmail accounts. Sommige zijn privé, andere zijn zakelijk.
Als ik nu (ook op een andere computer) via de webbrowser wil mailen vanuit een zakelijk gmail account (die door meerdere personen wordt gebruikt), dan komen bij intikken van namen ook mijn privé-mailadressen tevoorschijn. Die mailadressen staan niet in de contactenlijst bij het zakelijk account, ze staan bij mijn privé gmail account. Toch komen ze bij intikken van namen tevoorschijn en dat is zeer ongewenst.
Er is op de achtergrond kennelijk sprake van een koppeling van de contactpersonen. Weet iemand hoe dit zit en hoe ik er vanaf kom?
De gmail accounts zijn waarschijnlijk met elkaar verbonden maar het is niet de bedoeling dat ook de contactpersonen met elkaar zijn verbonden. Dus ik wil van de verbinding afkomen.

6 reacties
MaritaA zegt:

Altijd zorgen in deze situaties, dat je uitgelogd ben bij je eigen account en inloggen op het bewuste account.

Dit kan n.l ook problememn geven als er Google Drive's hangen aan verschillende gmail accounts, komt ook inhoud in verschillende dirives, altijd in die waar het juist niet in moet.

Uitloggen is het toverwoord.

31 januari 2019 om 17:14.
fred612 zegt:

Dirk bij W10 mail staat mail adressen koppelen zodat alle berichten in één plaatje te zien zijn , misschien koppelt dat ook adreslijsten?

31 januari 2019 om 17:25.
DirkB zegt:

MaritaA Het probleem deed zich voor op een computer niet bij mij thuis en waar niet ergens anders was ingelogd en deze computer heeft geen lokale contactpersonen. Ik denk dat er via Google (cloud) een verbinding ligt tussen de contactpersonen van meerdere google accounts maar hoe, of met een omweg via een mailprogramma. Misschien via gekoppelde gmailaccounts maar hoe zie je dat?
Fred612, ik begrijp wat je zegt maar dat is het niet.

31 januari 2019 om 20:16.
DirkB zegt:
Ik ben nog eens gaan kijken bij de zakelijke account. Daar staan de juiste contacten in de lijst.
Maar als je in de linkerkolom naar onderen bladert, dan staat daar 'andere contacten'.
In die 'andere contacten' stond mijn gehele privébestand. Ik heb vervolgens alle 'andere contacten' geselecteerd (vinkje in het bovenste hokje) en verwijderd, waarna er 6 overbleven (hoe kan dat?) die niet van mij zijn.
Probleem opgelost maar ik heb geen idee hoe en wanneer dit is gebeurd.
Ik werd hier wel nerveus van.
31 januari 2019 om 23:09.
MaritaA zegt:

Ik begrijp het Dirk, niet toevallig ooit dit zakelijke account geopend ( mee gemaild) op je eigen PC?
Ingelogd via het web?
Of andersom je eigen privémail geopend op die ander pc?
Dat zou het kunnen verklaren.

Ik gebruik zelf mijn privé gmail in het mailprogramma en heb er nog twee ivm verenigingswerk, die benader ik alleen via het web. Want anders gaat alles door elkaar lopen. (o.a. Google drive,s)

31 januari 2019 om 23:16.
DirkB zegt:

Dank voor je reactie.
Alle gmailaccounts (2 privé en 7 voor vrijw.werk - niet van een bedrijf, alle door mij aangemaakt) staan op elke eigen computer/smartphone in mailapps. In zo'n app (behalve Outlook uit Office) kan ik de contactpersonen door elkaar gebruiken. Op mijn laptops kan ik via de webbrowser meerdere accounts benaderen omdat ik soms verzendgroepen gebruik of GoogleDrive nodig heb (inderdaad: altijd even opletten bij welke je bent ingelogd).
Ik mail ermee vanaf elk apparaat zo het uitkomt. Gaat altijd goed.
Op de 2 zakelijke laptops die niet bij mij thuis staan heb ik voor zover ik weet nooit met mijn eigen gmail ingelogd.
Er is ook een uitstervend privé contactenbestand in Outlook.com (werkte niet goed met Android).
Vreemd dat e.e.a. stond bij 'andere contacten'. Er is een keer iets verkeerd gegaan of ik heb een fout gemaakt, hopelijk is dat eenmalig.

31 januari 2019 om 23:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club