Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
E-mail in concepten
Geplaatst op 13 maart 2019 om 11:12 door Klaartje

Goede morgen
Werk met Windows 10

Er staan meerdere mails in concepten die belangrijk zijn en wil bewaren in een aparte map die ik heb aangemaakt. Hoe kan ik die verplaatsen?
En waarom komen die mails in "concepten" terecht en ook in "verzonden"? Ik begrijp die map "concepten" niet goed. Kan ik eventueel die mails in "concepten"verwijderen?

6 reacties
BenW zegt:

Goedemorgen,
Ten eerste is het van belang dat u het gebruik van Concepten begrijpt. Wanneer je een mail opstelt en je hebt deze nog niet verzonden, staat het in concept. In de map Concepten dus, gereed om te worden verzonden. Ook gebruik je dit als het mailbericht nog verder afgemaakt moet worden voordat het moet worden verzonden.

Nu kan het zijn dat u meerdere malen een reactie op een ontvangen bericht schrijft c.q. meerdere malen een nieuw mailbericht maakt, maar nog niet heeft verzonden. In beide gevallen zijn deze dus nog niet verzonden en staan in 'concept' gereed om te worden verzonden.

Stel nu dat u evengoed toch een reactie heeft gegeven op een ontvangen bericht en verzonden c.q. het nieuwe bericht heeft gemaakt en verzonden, dan staan deze in de map Verzonden. De voorgaande pogingen om te reageren c.q het nieuwe mailbericht op te stellen staan nog steeds in Concepten.

Als het bericht in Verzonden in feite de juiste reactie c.q. mailbericht bevat, dan kunnen de overeenkomstige concept-ontwerpen in Concepten worden verwijderd. Zo niet, dan is het zaak om de inhoud van de concept-ontwerpen te beoordelen of ze al dan niet nog moeten worden bijgewerkt en/of feitelijk nog moeten worden verzonden. Is dat niet het geval, dan kunnen ze worden verwijderd.

Kortom, een nieuw bericht of een reactie op een bericht die nog niet is verzonden, wordt automatisch in de map Concepten geplaatst. Wanneer (op een later tijdstip) het bericht in de map Concepten alsnog wordt verzonden, wordt deze automatisch in de map Verzonden geplaatst en uit Concepten verwijderd.

13 maart 2019 om 11:49.
Klaartje zegt:

Dag Ruud,
Dank voor je uitgebreide en duidelijke uitleg. Ik meende dat het ook zo gaat zoals jij beschrijft. Daarom ben ik ook wat verbaasd dat die mails, die ik verzend, in concepten terecht komen áls ik ze verzend. Mogelijk dat ik mij weleens vergis en bij het verzenden op het kruisje klik.
Maar, hoe kan ik die mails uit concepten halen om ze op te slaan in een persoonlijke map?

13 maart 2019 om 19:50.
BenW zegt:

Wat u beschrijft is een vreemd gedrag van de mail. In elk geval iets, als het daadwerkelijk zo is zoals u zegt, niet uit zichzelf ontstaat. Daarom wil ik u vragen er nog eens goed naar te kijken en het gedrag te volgen.

Dit kunt u doen door te experimenteren. Stuur daarvoor een aantal mails naar uw eigen mailadres. Dus Van: 'uw mailadres' Naar: 'uw mailadres'. Proefondervindelijk gaat u nu vaststellen hoe het zich gedraagt in de volgende situaties:
* Stel een mail op en verstuur het direct. Het verstuurde bericht moet staan in Verzonden.
* Stel een mail op en verstuur het nog niet. Het 'conceptmailtje' staat in Concepten.
* Bewerk het 'conceptmailtje' in Concepten en verstuur deze. Het moet nu staan in Verzonden en niet meer in Concepten.
* Reageer op een aan uzelf verzonden mailtje en verstuur deze direct. De 'mailtrail', het origineel + de reactie staan in Verzonden.
* Reageer op een aan uzelf verzonden mailtje en verstuur deze nog niet. De 'conceptreactie' staat in Concepten (met het originele bericht). Het originele bericht staat nog steeds in Verzonden.
* Bewerk en verzend de conceptreactie. Deze 'mailtrail', het origineel + reactie staan in Verzonden en de conceptreactie staat niet meer in Concepten.

Wanneer u afwijkingen in dit gedrag constateert, hoor ik het graag en graag met een gedetailleerde beschrijving van de afwijking. U kunt hiervoor eventueel bovenstaande situaties kopiëren en waar nodig de afwijking bij aangeven.

PS: ik heet Ben ;-) en ik ga na deze testen in op het organiseren van de mail.

13 maart 2019 om 20:49.
Klaartje zegt:

BenW:))
Mijn excuus dat ik je Ruud noemde. Was niet de bedoeling.
Weer een hele duidelijke uitleg! Ga hier morgen mee aan de slag.
Hartelijk dank en nog prettige avond.

13 maart 2019 om 20:59.
Klaartje zegt:

Goede morgen BenW,

Vanmorgen aan de slag geweest om te testen of het e.e.a. goed werkt zoals jij mij hebt uitgelegd. Volgens mij functioneert alles wel goed. Ik begreep (als digibeet), het nodige niet.
Fijn dat je alles zo duidelijk hebt uitgelegd, en dank hier voor. Ik zal je uitleg opslaan. Lijkt mij wel handig.
Een fijne dag!

14 maart 2019 om 10:47.
BenW zegt:

Bedankt en graag gedaan!
Ook fijne dag.

14 maart 2019 om 10:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club