Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Wachtwoord wijzigen.
Geplaatst op 14 maart 2019 om 11:59 door HenkW

Ik heb KPN mail en daarvan wil ik het ww wijzigen en dat is geen probleem maar nu heb ik als mailprogramma Thunderbird op 3 aparte pc's staan. Nu is mijn vraag: moet ik op iedere pc dat KPN account eerst verwijderen en daarna weer installeren of krijg ik een aparte melding dat ik het nieuwe ww in moet vullen? Wie weet het antwoord hierop?

3 reacties
Willem-B zegt:

Uit een vorige Topiq weet ik dat je KeepassXC gebruikt. Als je daarin ook het wachtwoord van je mailaccount hebt opgeslagen dan is mijn advies om dat eerst aan te passen. Daar heb je gemak van omdat je het nieuwe wachtwoord dan makkelijk kunt kopïeren.
Maak in KeepassXC een kopie aan van het KPN mail item, dit is handig omdat je bij het wijzigen van het wachtwoord bij KPN zowel het oude als het nieuwe wachtwoord een keer moet invullen.

Nu het antwoord op je vragen:
- Wijzig eerst het wachtwoord bij KPN online in de Webmail omgeving
- Je hoeft het KPN mailaccount in Thunderbird niet eerst te verwijderen maar je kunt het wachtwoord wijzigen in het nieuwe wachtwoord.
- In jouw geval moet je bij iedere geïnstalleerd exemplaar van Thunderbird het wachtwoord wijzigen. KPN heeft daar een mooi artikel over:
KPN e-mail: Controleren of wijzigen in Thunderbirdl

14 maart 2019 om 12:39.
HenkW zegt:

@WG-Beekhuis, bedankt voor de snelle reactie en uitgebreide uitleg. In het verleden haalde ik het account weg omdat ik toch IMAP heb maar ik nu op 1 pc TB geopend en dan komt er automatisch een schermpje naar voren om het nieuwe ww in te vullen. Dat verhaal van KPN kende ik nog niet en ja je hebt gelijk dat je het oude en nieuwe even moet kopiëren maar dat zet ik even bij de notities. Al weer wat geleerd.Wat een gemak toch zo'n wachtwoord manager. Ik heb al enige personen een WW manager aanbevolen . Thx.
Opgelost

14 maart 2019 om 13:15.
Willem-B zegt:

Bedankt voor de terugkoppeling.

14 maart 2019 om 13:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club