Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Gmail.
Geplaatst op 31 maart 2019 om 12:00 door Jelle-46
Volgens mij heb ik van Gmail een rotzooitje gemaakt en daar wil ik van af.
Ik wil met een schone lei beginnen kan ik de App van Google verwijderen en opnieuw een account aanmaken ik gebruik Gmail niet zo veel maar wel Google assistent en Google Home App.
Hoe kan ik op veilige manier opnieuw beginnen.
8 reacties
Willem-B zegt:

Op welk systeem of systemen heb je de GMail App geinstalleerd?

31 maart 2019 om 12:54.
Jelle-46 zegt:

Op mijn laptop staat Windows 10 en Android op mijn telefoon, ik heb Google assistent en Google Home App op mijn telefoon staan.
Op mijn telefoon word steeds gevraagd Meld je aan bij ……@gmail.com maar dat adres is veranderd en dat andere adres wil ik gebruiken.

31 maart 2019 om 13:09.
HaWee zegt:

en wat versta je onder "een rotzooitje gemaakt" , van de instellingen, van de mailinhoud , van ... ?
Als je een ander account maakt is dat niet meer gekoppeld met de info van de assistant of de Home app dus ik weet niet of je dat wel wilt.
gmail is compleet draaiend op de google servers, alles wat je veranderd wordt daar veranderd dus een nieuwe installatie van een lokaal programma veranderd daar niets aan, die ziet weer alles zoals het op de server staat. Bij de meeste Android apparaten zijn een aantal google apps gewoon ingebouwd in het systeem en kun je ze niet verwijderen en herinstalleren.

31 maart 2019 om 13:15.
HaWee zegt:

Ik was mijn verhaal nog aan het typen toen jij je antwoord schreef dus dat had ik niet gezien.
Het lijkt me dat je gewoon in de instellingen oid moet instellen dat je het nieuwe adres wilt gebruiken.

31 maart 2019 om 13:18.
Jelle-46 zegt:

Heren bedankt voor jullie reactie ik vindt het moeilijk om uit te leggen maar ga het toch proberen en hoop dat jullie geduld hebben met mij.
(Als je een ander account maakt is dat niet meer gekoppeld met de info van de assistent of de Home app dus ik weet niet of je dat wel wilt.) Gekopieerd van Henk en dit is wat ik wil.

31 maart 2019 om 13:39.
Willem-B zegt:

Misschien dat je met deze uitleg jouw situatie kunt oplossen: https://www.androidplanet.nl/tips/gmail-account-opnieuw-instellen/
 

31 maart 2019 om 14:28.
DirkB zegt:

Het gmailadres is waarschijnlijk ook je Google/Android account en die is je identiteit voor de smartphone. O.a. is het eigendom van gedownloade/gekochte Android apps aan de Google account gekoppeld. Het is niet zo praktisch om je identiteit te veranderen maar het kan wel, door terug te gaan naar de fabrieksinstellingen en met een ander Google account opnieuw te beginnen. Evt backup begint dan ook opnieuw, de oude is weg.
PS het is niet noodzakelijk om met de Google account ook te gaan e-mailen. Mag wel, moet niet, je kunt voor e-mailen ook een ander mailadres gebruiken.

31 maart 2019 om 16:00.
Jelle-46 zegt:

Heren het groeit mij een beetje boven mijn hoofd.
Ik denk dat ik het hier bij laat alles werkt nog goed.
Ik ga het eens goed bekijken of ik het goed kan beschrijven van wat ik bedoel.
Daarna kom ik er nog op terug.
Heren bedankt.

31 maart 2019 om 19:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club