Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Hoelang gaat gratis mailadres mee bij geen gebruik
Geplaatst op 1 april 2019 om 09:09 door Maxime

Ik heb twee vraagjes graag:

1. Als je ergens een gratis e-mailadres aanmaakt, bijv. bij mail.com, en later gebruik je het amper of niet meer, na hoeveel tijd vervalt zo'n e-mailadres dan?
2. Wat is eigenlijk het verschil tussen een mailtje en een appje sturen? Het gaat toch in beide gevallen om het versturen van een berichtje.
Eigenlijk is 'appje' afgeleid van applicatie en die kan je volgens mij als zodanig niet versturen.

Alvast bedankt voor de hulp.

7 reacties
BenW zegt:

Hangt er vanaf waar het tijdelijke mailadres is aangemaakt. De gebruiksduur verschilt per aanbieder. Zie als voorbeeld van dergelijke mailadressen ('wegwerp e-mail') hier.

U concludeert terecht dat 'appje' is afgeleid van een applicatie, namelijk van WhatsApp. Door de bekendheid en het vele gebruik van deze applicatie is in de volksmond het woord 'appen' ontstaan, waarmee wordt bedoelt dat er middels deze (en vergelijkbare apps) informatie (berichten) worden uitgewisseld. Het versturen van een berichtje wordt daardoor een 'appje' genoemd.
Mailen verwijst vanzelfsprekend naar het uitwisselen van berichten via e-mail.

1 april 2019 om 09:28.
DirkB zegt:

Een deelantwoord op vraag 1 staat bij google, zie deze website.
Ik heb even verder gekeken en het lijkt erop dat een gmailadres niet zomaar verwijderd wordt. Wel kun je zelf instellen dat je gmailadres na een bepaalde periode van inactiviteit automatisch wordt verwijderd.
Een mailtje is e-mail volgens aloud recept.
Met een appje wordt een whatsappbericht bedoeld. Whatsapp is ontwikkeld voor gebruik op de smartphone en is gekoppeld aan een 06-nummer.
Beide dienen inderdaad voor het uitwisselen van berichten, maar de oorsprong en de techniek is anders.
E-mailen kan via elk apparaat dat een internetverbinding heeft, whatsappen kan alleen via een smartphone of een daaraan gekoppeld apparaat. Voor whatsapp moet de ontvanger ook whatsapp gebruiken en je kunt geen whatsapp naar een e-mailadres sturen of een e-mail naar whatsapp.

1 april 2019 om 09:35.
Maxime zegt:

Bedankt BenW en Dirk Boom.

Ja, ik vermoedde al dat appen gerelateerd is aan WhatsApp. Maar ik behoor nog tot de zeldzame mensen die geen smartphone of WhatsApp heb (wel een simpel mobieltje): ik voel de behoefte er niet toe dan wel ontgaat mij het extra voordeel ervan.
Ik heb ook geen zin om 24 uur per dag online en standby te zijn, vind ik nogal vermoeiend en ook zonde van mijn tijd. Dus ik hou 't liever bij e-mail of even mobiel bellen.

1 april 2019 om 10:21.
DirkB zegt:

Geen smartphone of tablet, dat gaat natuurlijk ook prima. Het argument daarvoor is vaak de nabijheid van de apparatuur om bijv. even gemakkelijk iets op te zoeken en de hanteerbaarheid (compact en licht). Het argument bij Whatsapp komt vaak van de (klein)kinderen af, een whatsappgroep om berichten uit te wisselen wordt vaak erg op prijs gesteld. Het is niet in plaats van bellen maar aanvullend.
De e-mail wordt door jonge mensen nogal eens spaarzaam gelezen, whatsapp daarentegen bekijkt men wel.
Evengoed, het is geen must.
Ik ben zelf een frequent gebruiker van de nieuwe verworvenheden, heb er veel plezier van.

1 april 2019 om 15:37.
Maxime zegt:

Mooi Dirk, ikzelf heb wel extra een mini-laptopje, dat neem ik op vakantie of bij grotere dagwandelingen dan wel meestal mee. Maar ja, midden in de vrije natuur, in het bos, heb je meestal geen (goede) wifi-of gsm-ontvangst, zeker niet in het dunner bevolkte buitenland. Misschien is een GPS-toestel dan handiger in dat geval.

Het kan best handig zijn voor sommigen zo'n smartphone, zeker, maar je kan er ook verslaafd aan raken (zie de jongeren!), dat het je leven te veel gaat beheersen en ook je gezondheid schaadt. Je echte sociale contacten, live dus, lijden er ook vaak onder.
Dan lees ik liever een goed boek.... van papier. Of bel ik liever iemand rechtstreeks op.

Maar bedankt weer voor je meedenken en opmerkingen, wat ik zeker waardeer.

1 april 2019 om 16:50.
DirkB zegt:

Maxime, een GPS-toestel wordt gebruikt om te weten waar je bent, bijv. als hulpmiddel bij het wandelen. Het is dan geen smartphone maar een gespecialiseerd apparaat, dat geen data verbruikt (het heeft geen mobiele verbinding maar gebruikt satellieten). Je kunt er bijvoorbeeld (wandel)routes opzetten of er routes mee opnemen. Een smartphone heeft ook de GPS-functie maar soms is een gespecialiseerd apparaatje handiger (ik heb er geen).
Een mini laptop is lekker compact, een tablet is echter lichter van gewicht. Ze hebben altijd wifi nodig en in sommige modellen kan ook een telefoonkaartje in. En als er een SD-kaartje ( = zeer compact opslaggeheugen) in kan, heeft een tablet behoorlijk wat opslagruimte. Ze worden vaak aangeschaft in plaats van een laptop, vooral als er alleen wordt gemaild en op internet wordt gekeken.
Ik probeer je niet om te praten hoor, het is meer dat ik weergeef wat er is en hoe het wordt gebruikt.

1 april 2019 om 17:29.
MaritaA zegt:

Op 1 April 10.21 gaf Maxime aan bedankt. Het is haar duidelijk, vraag beantwoord.
Daarna begint het een discussie te worden over apparaten en meningen daarover.
Niets meer van doen met de originele vraag.
Vanaf hier wordt de discussie gesloten.
Verdere berichten worden verwijderd.

1 april 2019 om 18:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club