Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Welk e-mailprogramma
Geplaatst op 4 april 2019 om 09:20 door BenW

In een eerder topic is gediscussieerd over e-mailprogramma's. We zijn nu bijna een jaar verder sinds dit topic werd gelanceerd en de inzichten t.a.v. de diverse mailprogramma's zijn mogelijk iets gewijzigd. Tenminste, wat mij betreft.

De reden dat ik er weer over begin was het zoeken naar een adequaat mailprogramma onder Linux (aan het stoeien geweest met KDE Neon). KMail, Geary, Evolution, Thunderbird, Sylpheed, allemaal voldeden ze niet aan mijn wensen. Totdat ik (weer) Mailspring tegenkwam. Zelfs zodanig onder de indruk dat ik mijn favoriete mailprogramma onder Windows, Mailbird, vervangen heb door Mailspring. Snel, (Semi) Open Source, accuraat, minimaal 4 accounts gratis en een groot aantal mogelijkheden om het naar eigen smaak in te richten. Probeer het eens uit zou ik zeggen.

7 reacties
Sjra-J zegt:

Goede morgen,
Ik ga het deze week nog uit proberen.
Bedankt alvast.
Gr. sjra

4 april 2019 om 09:36.
HenkW zegt:

@BenW, zit bij mij in Sofware centre als snap versie. Is hij in het Nederlands en zit er een agenda in zoals Lightning in TB die ik gekoppeld heb aan Google provider in zowel W10 als Linux.

4 april 2019 om 09:38.
BenW zegt:

@HenkW; Nee, vooralsnog zit er geen agendafunctionaliteit in. Daar zou men, naar ze zeggen, wel mee bezig zijn. In die zin is het dus geen PIM (Personal Information Manager), maar wat het moet doen, doet het uitstekend en overzichtelijk.
O ja, het is ook in het Nederlands.

4 april 2019 om 10:05.
HenkW zegt:

@BenW, Thx. Zal het gaan proberen.

4 april 2019 om 10:21.
BenW zegt:

Mijn mening toch enigszins herzien. Mailbird blijft mijn favoriete mailprogramma met Mailspring op de 2e plaats. Waarom?
Ten eerste omdat Mailbird alle zaken die ik nodig heb heeft geïntegreerd. Meerdere accounts met gecombineerde Inbox, volledige koppeling met Google Agenda en Contacten, WhatsApp en Evernote. Ook het accountbeheer lijkt iets 'volwassener'. Daar tegenover staat dat de interface van Mailspring iets frisser oogt en ogenschijnlijk een tikkeltje sneller werkt.

4 april 2019 om 11:36.
HenkW zegt:

@BenW, kan Mailbird niet voor Linux toepassen dus blijf ik nog maar bij TB. Zal wel op testpc Mailspring proberen.

4 april 2019 om 12:14.
BenW zegt:

@HenkW; klopt helaas t.a.v. Mailbird, maar Mailspring kan wel onder Linux. Werkt prima. Mocht je overigens Mailbird in Linux laten werken, dan zou je het met Crossover kunnen proberen.

4 april 2019 om 12:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club