Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Mail van Windows 10
Geplaatst op 8 juli 2019 om 00:55 door MinyS

Als je een label hebt gemaakt. Kan de binnenkomende mail dan ook direct naar de label gestuurd worden? Dat kon bij Windows live mail wel daar stelde je het in via berichtregel.
 

6 reacties
DirkB zegt:

Aangezien 'labels' wordt genoemd, denk ik dat het gmail betreft.
In Mail voor W 10 zijn geen berichtregels te maken maar dat kan wel in Google zelf (= via de webbrowser). Het komt dan in Mail binnen zoals het in Google is ingesteld. Zie deze uitleg.

8 juli 2019 om 07:33.
MinyS zegt:

Ik bedoel in de mail van Windows 10 of het dan mappen of labels zijn dat maakt niet uit. Ik was al aan het zoeken geweest maar kon het niet vinden. Het is er dus nog niet. Bedankt in ieder geval voor het antwoord en mee denken.

8 juli 2019 om 07:43.
BenW zegt:

Het programma Mail voor W10 volgt de instellingen van het betreffende mailaccount. Specifieke instellingen, zoals het gebruik van extra mappen (labels) anders dan de standaard mappen, dient plaats te vinden bij de bron, d.w.z. het online mailaccount.

Voorbeeld: stel je hebt een Ziggo mailaccount. Om extra mappen aan te maken ga je naar de webmail van Ziggo (https://mail.ziggo.nl/appsuite/ui). Na ingelogd te zijn maak je een extra map aan door op de 3 streepjes naast Inbox te klikken en kies je voor Nieuwe map toevoegen. Hetzelfde geldt voor het aanmaken van berichtregels. Ga via Instellingen naar E-mail, Filter regels en stel de gewenste criteria in.

Nadat dit is gebeurd wordt e.e.a. netjes doorgevoerd in Mail W10, zijn de mappen zichtbaar en worden de Filter regels toegepast. Voor andere mailaccounts dan Ziggo geldt hetzelfde principe, hoewel de manier hoe e.e.a. wordt ingesteld natuurlijk kan verschillen.

Tenslotte, essentieel is dat het in Mail W10 opgenomen mailaccount van het IMAP type is!

8 juli 2019 om 08:38.
DirkB zegt:
In Mail voor W10 kunnen probleemloos mappen/labels worden gemaakt.
Berichtregels echter niet.
(W10 Pro)
9 juli 2019 om 06:38.
BenW zegt:

Ja, klopt, mits IMAP. Berichtregels maak je bij de bron.
Ergo, als je dan toch iets dergelijks wilt, doe dan bij de bron alle gewenste handelingen.

9 juli 2019 om 09:27.
MinyS zegt:

Dank je wel het word mij al duidelijker

10 juli 2019 om 07:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club