Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Wijzigen Hotmailadres
Geplaatst op 8 juli 2019 om 14:08 door Joke48

Hallo allen,
Ik heb een Hotmail adres en had eerder al door info van Seniorweb begrepen dat Hotmail op den duur niet meer ondersteund zal worden. Kan ik: naam01@hotmail.com eenvoudig veranderen in: naam01@outlook.com? Of ben ik genoodzaakt om voor @outlook.com iets anders te zetten!

Vr.Gr. Joke

8 reacties
DirkB zegt:

Ik heb niet bij Seniorweb gelezen dat hotmail als e-mailadres verdwijnt en op internet vind ik hier ook niets over. Wel gebeurt het inloggen tegenwoordig via de website Outlook.com of zoals altijd via een e-mailprogramma.
Of bij Outlook.com een e-mailadres vrij is met dezelfde voornaam als die van het hotmail e-mailadres, is een kwestie van uitproberen. Bij aanmaken van een nieuw e-mailadres bij Outlook.com geeft de website een melding als de zelf gekozen voornaam vrij is. Dan lukt het maken van een nieuw e-mailadres.
Als de voornaam niet vrij is dan meldt Outlook.com dat het al bestaat en lukt het maken van het e-mailadres niet totdat een nog vrije voornaam wordt gekozen.
Je verandert niet van voornaam01@hotmail.com naar voornaam01@outlook.com maakt maakt een nieuw mailadres aan. Daarna kun je het oude laten vervallen. Je bent dan wel de e-mails kwijt (daar zijn misschien wel oplossingen voor).

8 juli 2019 om 15:00.
RoyBosman zegt:

er worden inderdaad geen nieuwe hotmailadressen meer uitgegeven. Net als Dirk Boom schrijft is het allemaal Outlook.com, en of je daar een mailadres met je eigen naam kunt maken is inderdaad proberen. Maar ik heb nergens vernomen dat Hotmail stopt.

8 juli 2019 om 15:33.
Zegert zegt:
Om voorbereid te zijn, voor zover nodig, is het mogelijk om binnen het @hotmail.com account een alias aan te maken met @outlook.com.
Ook daar is een check of het adres al in gebruik is.

Voordeel van een alias:
Alle berichten blijven onder hetzelfde account en er is niet direct een noodzaak iedereen te informeren - dat kan in etappes, zeker zolang @hotmail.com bestaat.

Hoe:
Ga naar www.outlook.com
log in met het @hotmail.com adres en wachtwoord
Klik rechtsboven op het rondje met de eerste letter van de gebruiksnaam
Kies Mijn account
Kies bovenaan 'Je gegevens'
Kies 'Hoe u zich aanmeldt bij Microsoft beheren'
Daarna vraagt het systeem nog een keer het wachtwoord
Kies onder Accountaliassen voor 'E-mailadres toevoegen'
Dan is er de mogelijkheid een nieuw @outlook.com adres aan te maken.
8 juli 2019 om 15:51.
Joke48 zegt:

Bedankt voor de reacties en uitleg. Ik ga er mee aan de slag.

Vr.Gr. Joke

8 juli 2019 om 15:57.
Willem-B zegt:

Op https://plazilla.com/page/4295104621/hotmail-stopt-ermee-wat-kan-ik-verwachten staat verdere uitleg. Je Hotmail mailadres kun je overigens gewoon behouden als je dat wilt. Alleen de achterliggende techniek verandert.

8 juli 2019 om 16:44.
RoyBosman zegt:

Let wel dat dit bericht van december (jaar onbekend is). Inhoudelijk klopt het wel, afgezien van die angstaanjagende titel. Alleen de achterliggende techniek veranderd. Een alias aanmaken zoals Zegert al schrijft, lijkt me het minst ingrijpend.

8 juli 2019 om 17:02.
Willem-B zegt:

@ Roy, het artikel is gedateerd 9-12-2018. Nog niet heel oud dus. De inhoud is inderdaad nog steeds actueel.

8 juli 2019 om 17:39.
DirkB zegt:

Aangezien er geen berichten zijn dat hotmail als mailadres verdwijnt, is er dus geen noodzaak om iets te doen.
In ieder geval is daar geen haast bij.
De berichten over 'andere achterliggende techniek' kloppen, hierdoor was destijds een aanpassing nodig om hotmail werkend te houden als je nog steeds WLM gebruikte.

8 juli 2019 om 18:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club