Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Outlook.com op Windows 10 en Android zonder Office
Geplaatst op 22 juli 2019 om 12:22 door Willeke

Ik heb altijd alleen een Android smartphone gehad met Outlook en OneDrive met Hotmail emailadres.
Ik heb sinds kort een HP laptop met Windows 10.
Ik heb gelukkig mijn hotmail op Outlook.com nog ook op Windows 10.
Office denkt ook dat ik een abonnement heb of proefabonnement. Ik heb daarom steeds problemen met aanmelden bij Outlook.com omdat ik ook nog mijn app gebruikt en ook OneDrive. Microsoft account en Outlook en OneDrive meld ik mij aan met hetzelfde Hotmailadres. Ik heb Microsoft gebeld maar zeggen dat bij hun geen Office zien staan op mijn account? Dus ze kunnen dat niet begrijpen en verder helpen? Iemand hetzelfde probleem of weet hoe ik dat kan oplossen? Ik wil absoluut geen Office omdat ik dat niet nodig vind ik gebruik nooit exel enz. Ik ben een beginnende PC en Windows gebruiker.

6 reacties
DirkB zegt:

Het gebruiken van het mailadres op smartphone en in Windows 10 kun je loszien van elkaar. Je kunt het op alle apparaten door elkaar gebruiken maar de te gebruiken app verschilt.
Op Windows 10 kun je het mailadres bij Outlook.com via de webbrowser benaderen of o.a. via de Mailapp van Windows 10. Die zit er gratis bij, het is niet noodzakelijk om Office te gebruiken (als het hier nu inzit, kun je het eruit halen).
Apart daarvan heb je o.a. Onedrive. Dit benader je via het Microsoft Account.

22 juli 2019 om 14:58.
Zegert zegt:

Ik vermoed dat, omdat het een nieuwe PC is, dat er een proef/probeer versie van Office 365 op staat.
Ik weet echter niet of meldingen daarover uit te schakelen zijn.
Mogelijk kan iemand anders hier iets zinnigs over melden.

22 juli 2019 om 16:06.
Niekie zegt:

Jazeker zijn dat soort zeer hinderlijke meldingen uit te schakelen.
Simpelweg de "gratis" opgedrongen App verwijderen via "instellingen" en dan "Apps".
U kunt ook nog in taakbeheer bij het tabblad opstarten kijken en het ook daar uitschakelen, als het mee opstart.
(Dit is een van de redenen, dat ik een nieuwe pc direct bij in ontvangst name gelijk opnieuw installeer, om van dat soort hinderlijke rommel af te zijn. )

Niek

22 juli 2019 om 22:31.
HaWee zegt:

En als er wel nuttige programma's zijn meegeleverd die je wilt houden dan kun je hier een slim programma (stand alone, niet installeren) downloaden die alle meegeleverde spullen laat zien en dan kun je aanvinken wat weg moet en laten staan wat je wilt bewaren en in korte tijd ben je alle ongewenste rommel kwijt.

22 juli 2019 om 22:47.
Willeke zegt:

Mijn laptop is helemaal ingesteld en beveiliging geinstalleerd voor 35 euro. Ik heb meer problemen met outlook op mijn LGQ6 8.1 android smartphone sinds ik Windows 10 heb. ik heb 4 Outlook.com mogelijkheden om mijn emails te bekijken op mijn mobiel. 1 Outlook app 2. Outlook beta op de web 3 zonder beta en 4 dezelfde als op mijn Windows 10 en met dezelfde Hotmail emailadres. Ik heb er screenshots van gemaakt maar mijn emailadres staat er ook op. Ik weet niet of ik ze dan bij kan voegen op dit bericht.

23 juli 2019 om 13:51.
DirkB zegt:

Ik kan mij niet voorstellen dat Windows 10 iets te maken heeft met e-mail op Android. Wel moet op elk apparaat en in elke mailapp het e-mail wachtwoord gelijk zijn.
Voor Android zijn meerdere e-mail apps beschikbaar. Als de Outlook app niet bevalt, probeer dan eens een andere. Misschien is er op de LG smartphone al een goede app meegeleverd, anders zijn er meerdere te vinden in de Playstore.
Ik gebruik zelf naar tevredenheid Aquamail.
Bij opnemen van een mailadres in een app moet meestal een voorkeuze worden gemaakt in wat voor soort e-mailadres het is. Dit i.v.m. de mail instellingen.

23 juli 2019 om 16:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club