Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Overschakelen van Live Mail naar Thunderbird
Geplaatst op 28 juli 2019 om 12:45 door John777

Mijn vrouw gebruikt nog steeds Live Mail. Ze wil nu Thunderbird gaan gebruiken. In live Mail staan onder ´bewaarmappen´ diverse submappen. De inhoud daarvan moet uiteraard bewaard worden. Als ik in Thunderbird bewaarmappen ga maken, kan de inhoud van LiveMail dan worden over gezet? Ik kan niet vinden waar de LiveMail bewaarmappen zijn opgeslagen op de PC.

5 reacties
RoyBosman zegt:

Ik gebruik zelf meestal Mailstore (www.seniorweb.nl/artikel/e-mail-archiveren-met-mailstore) voor het archiveren.

28 juli 2019 om 13:11.
Groetend zegt:

Mailstore is een bekende opslagmethode die niet afhankelijk is van de gebruikte e-mailtoepassing of het e-mailadres. Nadeel is dat de opslag op de computer plaatsvindt. Er moeten dus backups worden gemaakt.
De andere wijze van bewaren is IMAP gebruiken. Bewaar dan e-mails in submappen die automatisch worden gesynchroniseerd met de cloud (de mailprovider). Bij gmail of outlook.com is voldoende opslagruimte beschikbaar. Hiermee is er geen noodzaak om een backup te maken en is de opslag onafhankelijk van de computer. Bovendien is er toegang vanaf elk apparaat (m.n. ook smartphone en tablet).

28 juli 2019 om 14:20.
avatar
Ex-lid zegt:

Iedereen hier heeft gelijk. Wat me echter verbaast bij vele SW-leden is het gebruik van email als data-base / archief. Eigenlijk is dit sterk af te raden en het advies is dan ook om belangrijke emails (al-of-niet met bijlagen) op een andere manier te bewaren en veilig te stellen.

Voor eenvoudig thuisgebruik is de methode van @RoyBosman de meest waarschijnlijke, omdar daar weinig verschil is met een POP3 account. Er moeten dan wel regelmatig backup’s van de PC waar de Mailstore bestanden zijn opgeslagen worden gemaakt.

28 juli 2019 om 15:59.
HaWee zegt:

maar om terug te komen op de vraag:
hier staat een handleiding van Thunderbird hoe zaken van livemail te importeren in Thunderbird.

28 juli 2019 om 16:09.
John777 zegt:

Hartelijk dank mensen. Ik ga aan de slag en hoop dat ik er wel uit kan komen zo!

John

28 juli 2019 om 17:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club