Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Spam.
Geplaatst op 18 november 2019 om 23:40 door Jelle-46

Ik heb lang getwijfeld om deze vraag te stellen.
Wat is het probleem ik krijg een aantal mail's in mijn spambox en die zet ik dan als geen ongewenste mail over naar mijn postvak.
Ik krijg een mail van Burgernet binnen in mijn spambox daar staat bij voeg dit e-mail adres toe aan u adres boek, maar dat heb ik bij mij weten nog nooit gedaan.
Hoe los ik dit probleem op.

14 reacties
Groetend zegt:

Waarschijnlijk doet het e-mailprogramma dit. Welke app wordt gebruikt?

Zo'n app/programma 'weet' niet precies wat echt is en wat nep dus bij het bepalen daarvan zit er een foutkans in. Als een afzender-mailadres bekend is d.w.z. opgenomen in de contacten, dan 'denkt' de app dat het wel zal kloppen.

18 november 2019 om 23:49.
Cees-1946 zegt:

In mijn spam/map komen meestal mails binnen die niet in het adressen bestand staan.. De normale rommel zoals van de bank credit card en vul maar in. Al wat in spam map komt zie ik als onbetrouwbaar. Weg er mee. Burgernet-? geen idee wat het inhoud. Zo iets is verkeerd verbonden. Het is oppassen. Momenteel is provider Kpn actief voor mij.. Verbindings problemen opgelost.! Komt een mail binnen namens Kpn, U heeft een beloning verdiend.??? Kpn stuurt dergelijke mails niet. Pas op voor dergelijke berichten. Als je dit gaat openen krijg je een computer probleem.

19 november 2019 om 07:54.
Trebla zegt:

Burgernet is een veiligheidssamenwerkingsverband tussen bewoners, gemeente en politie waardoor al heel wat rumoer is voorkomen, vermiste personen zijn teruggevonden en door tips weetplantages zijn opgerold.
Ik ben er al jarenlang lid van via een app. www.burgernet.nl/

19 november 2019 om 11:40.
Jelle-46 zegt:

Dirk ik werk met Windows Life Mail ik heb drie mail adressen en die komen samen in Windows Life Mail.
Dat is het probleem hoe krijg ik die adressen in mijn contacten ik heb bij mijn weten nog nooit een mail adres opgeslagen in mijn contacten.
Cees waar ik het over heb zijn betrouwbare Mail's waar ik het niet vertrouw worden gelijk verwijderd maar daar heb ik niet zoveel last van.

19 november 2019 om 11:51.
Jelle-46 zegt:

Trebla ik ben daar ook lid van maar ieder bericht wat ik krijg komt in mijn spam.

19 november 2019 om 11:54.
Trebla zegt:

Wellicht helpt het als je je mailprogramma helemaal opnieuw download en installeert. Ik heb ook zo iets meegemaakt en kreeg die tip van een IT-er. Gewoon over het bestaande programma heen. Maar je moet je SPAM altijd nakijken want soms zit er een berichtje in waar je al jaren kontakt mee hebt. Laatst zat daar ook de nieuwsbrief Tips & Trucs van SW in.

19 november 2019 om 11:59.
Groetend zegt:

@Jelle Met Windows Live Mail werk ik al jaren niet meer, hier kan ik weinig over zeggen. Er zijn wel anderen die er nog mee werken, even afwachten maar.
@Trebla Verwijderen/opnieuw installeren van WLM (als je het nog kunt vinden ...) of van een andere mailapp heeft m.i. geen zin als het gaat om spam.

19 november 2019 om 12:21.
Cees-1946 zegt:

Trebla @ dank U voor de informatie.!.

19 november 2019 om 12:31.
Trebla zegt:

Geen dank, graag gedaan. Nog wel een opmerking; WLM gaat er op termijn uit en krijgt geen (veiligheids) updates meer. Dat is de reden dat ik ben overgegaan naar gmail en mail en gebruik mail het meest.
WINDOWS LIVE MAIL WORDT NIET MEER ONDERSTEUND
Vanaf 10 januari 2017 stopt de ondersteuning van Windows Live Mail en is deze niet meer te downloaden vanaf de website van Microsoft.

19 november 2019 om 13:29.
Cees-1946 zegt:

Trebla,@ In mijn beide computers heb ik Windows-10.. Vervelend is wel, dat ik meerdere mail adressen heb. Dit is soms heel verwarrend.. 3 bij kpn.nl en meest gebruikelijk @-Gmail.com. Dit had te maken met verbindingsproblemen.. Wel is voor ons duidelijk geworden,, dat de stelregel van Kpn wij helpen U graag volledig tot uiting is gekomen Met dank aan Kpn.

19 november 2019 om 15:28.
Niekie zegt:

Nu willen we nog weten hoe KPN het heeft opgelost?
Dat is ook gemakkelijker voor andere lezers.

Niek

19 november 2019 om 16:01.
Cees-1946 zegt:

Oke Niek, Een monteur is gekomen. vervanging Experiabox. Telefoon stekker. Tv ontvanger en een paar dagen later de tv verbindingskabel.. Kosten 0,0 . Het 3 in een pakket is onveranderd gebleven. incl de maandelijkse abbonements-kosten.. Hopelijk blijven nu de storingen weg. Doordat het al wat jaartjes is meegegaan, was vervanging noodzakelijk.

19 november 2019 om 17:29.
Niekie zegt:

Oke bedankt.
Maar ik denk niet dat deze andere hardware het spamprobleem oplost.
Maar goed we wachten het af.

Niek

19 november 2019 om 18:53.
Jelle-46 zegt:

Sorry volgens mij heb ik een foute melding gemaakt.
Ik zeg dat ik met Windows Live Mail werkt maar als de berichten lees klopt het volgens mij niet.
Het mail programma waar ik mee werkt zit bij Windows 10 daar komen ook drie andere mail programma's terecht.
Als het niet lukt laat het dan maar ik kan er mee leven iedereen bedankt voor U reactie.

20 november 2019 om 14:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club