Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Welk Mail programma heeft de voorkeur van de adviseurs ?
Geplaatst op 20 november 2019 om 09:32 door Herman1943

Goedendag,
Sinds mijn (tot nu toe) succesvol verrichtte W10 herinstallatie enkele weken terug, heb ik geen Windows Live Mail meer ,om reden, dat ik geen installatie gegevens meer bezit om deze opnieuw te downloaden. Vanaf mijn webmail Tele2.nl provider gaat de mail nu naar de 2 accounts welke ik in Mail van W10 geopend heb. Mail in Edge van W10 is gewennen . WLM blokkeerde bij mij veel spam niet meer, hoogst zeker, wegens de ontbrekende updates van Microsoft. Gmail gebruik ik ook, maar is toch omslachtiger dan WLM. Nu lees ik, dat EM Client op WLM lijkt en een Free version heeft met als beperking, 2 accounts, hetgeen voor mij genoeg is . Welke Mail dienst heeft nu de voorkeur?
Met dank en groet.
Herman

4 reacties
DirkB zegt:

Mail voor Windows 10 is een eenvoudig en goed programma dat goed integreert met andere mogelijkheden van Windows 10 (contacten, agenda). Een mailaccount is er gemakkelijk in te brengen (ook gmail), de app kiest zelf de instellingen.
Wie terug wil naar het oude vertrouwde beeld van WLM komt al gauw terecht bij Thunderbird. EM Client is in deze clubs ook vaak genoemd.
De voorkeur is een kwestie van smaak.

20 november 2019 om 10:01.
hette zegt:

Jarenlang had ik WLM in gebruik tot volle tevredenheid en ik was daar natuurlijk geheel aan gewend. Anderhalf jaar geleden moest ik een nieuwe pc kopen en bij die gelegenheid vond ik dat WLM zijn dienst had gedaan. Toen moest er een keuze worden gemaakt. In principe had de mail voor W 10 mijn voorkeur maar het bedrijf dat de nieuwe pc leverde en alles ook van de oude pc overzette had de ervaring, dat veel (bejaarde) gebruikers van WLM het liefst overstapten op EM Client. Ik heb toen na het bekijken van W10 Mail gekozen voor EM Client en ben daar heel tevreden mee. Waarmee ik echter niet wil zeggen, dat dit de enig goede keuze zal zijn, ieder heeft zijn eigen idee en voorkeur.
Ik wens Herman succes.
Groet van Hette.
 

20 november 2019 om 12:04.
fred612 zegt:

Ik werk met alle 6 accounts en 10 adressen alleen in thunderbird. Dat kun je heel uitgebreid instellen en heel eenvoudig en werkt goed.

20 november 2019 om 12:08.
Herman1943 zegt:

Beste Dirk ,Hette en Fred 612,
Dank voor uw adviezen ik ga aan de slag . Het onderwerp is hiermede gesloten.
Groeten uit Venlo.
Herman

20 november 2019 om 16:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club