Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
bijzondere email
Geplaatst op 23 november 2019 om 16:47 door Klaartje

Maar weer eens een vraagje.

Sinds kort krijg ik hele vervelende seks mailtjes binnen. Ben daar niet bepaald van gediend omdat de tekst zó afschuwelijk is.
Weet iemand hoe dat kan. Ik heb daar nooit omgevraagd, en ben naar mijn mening goed beveiligd.
Is er een mogelijkheid dit te voorkomen?
Dank voor de hulp.

14 reacties
LouiseH zegt:

Gebruik je toevallig een gmail account? Zo ja, dan kun je ze naar de spam box verhuizen (online bij gmail.com op jouw account pagina)
Zo niet, neem dan contact op met je mail provider, die kan je vast helpen.

23 november 2019 om 17:43.
Groetend zegt:

Dat is vervelend, ik heb dat ook wel gehad.
Niet op reageren, het houdt vanzelf op.
Dit is niet te beveiligen, het is ook niet onveilig zolang je er niets mee doet behalve wat HermaH zegt.

23 november 2019 om 18:31.
Klaartje zegt:

Dank voor jullie reacties. Ik was totaal verbaasd toen ik die mailtjes ontving, en hoop dat dit niet meer gebeurd. Voor de zekerheid neem ik wel even contact op met mijn provider.
Nogmaals...…………...hartelijk dank.

23 november 2019 om 20:27.
Willem-B zegt:

Controleer je e-mailadres bij https://haveibeenpwned.com.
Als jouw mailadres ooit is gestolen uit een database dan krijg je daar direct een overzicht van. Als je mailadres nooit is betrokken bij een databreach, dan krijg je daarvan ook bevestiging.
Als je mailadres betrokken is bij een databreach dan is het noodzakelijk om je wachtwoorden z.s.m. te vernieuwen.
Voor een Gmailaccount kun je de beveiliging aanscherpen met een zogenaamd Two Factor Authentication (2FA) waardoor het moeilijker wordt voor hackers om misbruikt te maken van jouw inloggegevens.

23 november 2019 om 22:00.
Trebla zegt:

Heel vervelend maar, zoals Dirk al zegt, het houdt vanzelf op. Ik heb me er niet aan gestoord. Ik heb in het begin ook van alles geprobeerd om het te stoppen mar zonder resultaat. Bij mij kwamen ze rechts beneden binnen in een zwart vakje.

24 november 2019 om 10:50.
HenkW zegt:

@Klaartje, doe maar wat Willem-B zegt en daaruit zal blijken dat je mailadres gehackt is , misschien wel en paar jaar geleden. dat was bij mij ook zo. Onderzocht en ik kwam uit bij deze . Later bleek dat ook te kloppen want die site bleek een jaar eerder gehackt te zijn.

24 november 2019 om 11:02.
Klaartje zegt:

Wat Willem-B mij aanraad om mijn e-mailadres te controleren, dat is wat lastig omdat ik de Engelse tekst niet voldoende begrijp. Is er ook een Nederlands programma waar ik kan controleren of ik gehackt ben? Ik heb al heel lang het vermoede dat ik gehackt ben.
Als ik een voor mij onbekende website bezoek, en ik daar moet inloggen, komt automatisch mij email gegevens te voorschijn. Heeft dat er ook mee te maken?

24 november 2019 om 11:17.
HaWee zegt:

dat je je email (of naam oid) ziet als er op een onbekende (of bekende) site een inlogveld is betekend dat je browser ooit een keer je email of naam heeft opgeslagen en nu "helpt" hij je als je moet/mag inloggen. Dus dat heeft niets met gehackt zijn te maken.
Ook die gekke en ongewenste emails wijzen niet op gehackt zijn ,(althans niet van jouw computer of email) iedereen kan die krijgen.
Soms is het dat je email adres is buitgemaakt door een hack van een bedrijf of site of zo. Als bv de klantenlijst van een webshop of zo is gehackt krijgen de hackers heel veel emailadressen (en misschien gewone adressen etc) te pakken. Dat betekend dat ze weten dat jouw email een bestaand adres is en dus ben je een doelwit om te bestoken. Als je maar voor je mail een ander wachtwoord gebruikt als voor je inloggen met datzelfde mailadres bij die webshop is er weinig aan de hand. Dus voor elke inlogsite een ander wachtwoord gebruiken.

Voor de ongewenste mail zelf is er alleen wat al eerder is gezegd, als ongewenst/spam markeren en laten weggooien.

24 november 2019 om 11:54.
HenkW zegt:

@Klaartje, misschien kun je Niekie of Roy Bosman van club veiligheid een persoonlijke mail sturen. Zij willen jou mailadres wel controleren (neem ik aan).?

24 november 2019 om 11:54.
Willem-B zegt:

Klaartje, er is ook een nederlandse site waar je je emailadres kunt controleren: https://www.politie.nl/themas/controleer-of-mijn-inloggegevens-zijn-gestolen.html

Als dat zo is dan kan ik je ook weer verder helpen, stuur dan maar een privé mail.

24 november 2019 om 17:41.
HenkW zegt:

Sorry Willem-B, ik kon jou niet noemen omdat het mailadres niet niet zichtbaar was op SW.

24 november 2019 om 19:10.
Klaartje zegt:

Alle reageerders hartelijk dank. In het bijzonder Henk Wielink die mij e.e.a. duidelijk heeft uitgelegd. Kan Willem B niet bereiken, maar dat hoeft ook niet.
Krijg tot nu toe geen seksfilmpjes meer:)). Ik laat het hier maar bij.
Fijne avond.

24 november 2019 om 20:41.
Willem-B zegt:

Afsluiten maar, ik dacht dat ik via mail bereikbaar was dor een klik op de afbeelding.
Mijn mailadres kan ik hier niet publiceren..

24 november 2019 om 22:10.
HelmaB zegt:

Dan sluit ik deze vraag.

24 november 2019 om 22:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club