Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
oude mails bewaren in Thunderbird
Geplaatst op 28 november 2019 om 13:00 door OKwin

Beste mail-expert.
Ik ben een zeer tevreden WindowsLivemail gebruiker, maar omdat dit prachtige programma ooit uit de lucht gaat loopt Thunderbird alvast mee. Helaas leest Thunderbird alleen de mails die nog op de server staan en vergeet blijkbaar oudere mails. Vanwege mijn hobbies/vrijwilligerswerk moet ik ALLE mails bewaren. Mijn vraag: hoe schakel ik in Thunderbird het automatisch opslaan (archiveren?) aan?
Ik zie niet een knop in het menu.

alvast dank.

13 reacties
Groetend zegt:

Als het mailadres in zowel WLM als Thunderbird als IMAP is geïnstalleerd, dan wordt alles zowel in WLM/Thunderbird opgeslagen als in de cloud (bij de mailprovider). Omgekeerd: wat bij de één wordt weggehaald of in mappen wordt gezet, wordt ook bij de ander weggehaald of in mappen gezet. Als in bijv. WLM het gehele mailadres wordt verwijderd, dan blijft dit wel in Thunderbird en in de cloud staan bij IMAP.
Dus de eerste vraag is: is het ingesteld als IMAP? (Bij gmail en hotmail/live/outlook is dat normaliter al zo).

Verder is het logisch dat Thunderbird alleen ziet wat er op de server staat. Lees ik dat er in WLM meer staat dan er op de server staat, bijv. als archiefmap opgeslagen? Daar kan Thunderbird uiteraard niets mee omdat de opslag lokaal (op de computer) is in een map die aan WLM is verbonden. Daarom kan het beter in de cloud staan, anders moet je de inhoud van opslagmappen gaan exporteren en importeren. Dat is niet handig, ook omdat er dan geen backup is.

28 november 2019 om 13:29.
OKwin zegt:

Dag Dirk Boom, dank voor de reactie.
Van oudsher (10 jaar) staat WLM ingesteld als POP3, en dat de mails 3 weken op de server blijven. Dan kan ik met al mijn computers de mails lezen, die vervolgens eeuwig in WLM blijven staan. Dus ook als ik onderweg ben kan ik dan met de laptop altijd terugkijken naar een bepaalde mail uit, zeg, 2014.
Ik wil het graag zo houden, want het is onbegonnen werk om (een selectie van) al die mails in bijvoorbeeld Worddocumenten te pasten en te bewaren.

28 november 2019 om 13:52.
fred612 zegt:

Via instellingen kun je instellen hoelang mails bij de server blijven staan, een soort tijdelijke imap als je pop3 gebruikt.
Via webmail kun je alle mails lezen en opslaan in mappen of archief mappen en via webmail overal lezen in pop 3 net als in imap.
De mails worden met pop3 gezipt opgeslagen op je pc en zijn als groep te verplaatsen of anders opteslaan ivm pccrash verschil met imap die staan in cloud.

28 november 2019 om 15:18.
Groetend zegt:

@OKwin Dan gaat Thunderbird ze dus niet zien tenzij er geëxporteerd en geïmporteerd wordt.
POP3 is niet geschikt voor gebruik op meerdere PC's (incl. smartphone/tablet) en in meerdere apps tegelijk, vandaar dat de norm tegenwoordig IMAP is.
Ook bij IMAP kun je mails onderweg zien, eventueel als er geen internet is maar dat lijkt mij een uitzonderlijke situatie bij de huidige mogelijkheden.
Het is mogelijk om over te gaan van POP3 naar IMAP, dit is beschreven.

Zelf sla ik de mails die ik wil bewaren op in mailmappen, ik maak dan mappen onder de inbox en zo krijg ik orde en houd ik het overzichtelijk op elke computer en in elke mailapp incl. smartphone/tablet. Gmail en Outlook/hotmail/live kunnen zeer zeer vele mails bewaren. Bij providers verschilt dat.
Het omzetten naar Worddocumenten zou ik ook niet doen en dat is bij IMAP ook nergens voor nodig.
'Voor eeuwig in WLM' ...... dan hoop ik dat zowel WLM als de computer eeuwig meegaan.

28 november 2019 om 17:50.
OKwin zegt:

POP3 gebruik ik al jaren op meerdere pc's. Dat kan omdat WLM de mogelijkheid biedt om ze een instelbare tijd op de server te houden. In een maand tijd heb ik met alle computers weleens de mail gelezen.
fred612; waar staat die map waar mijn mails in zitten?
Dirk boom: als ik moet overschakelen naar Thunderbird, hoe kan ik ervoor zorgen dat alle mails die door Thunderbird zijn uitgelezen, worden bewaard?

mvg.

28 november 2019 om 20:13.
Groetend zegt:

In Thunderbird ben ik niet zo thuis, dit weet een ander misschien nog wel voor POP3.

28 november 2019 om 21:57.
Zegert zegt:
Ook in Thunderbird is in te stellen dat berichten op de server blijven staan voor een bepaalde periode of tot ze verwijderd worden.
Het probleem is in uw geval de mappen met 'geschiedenis' - die staan als Lokale map in Windows Live Mail.
Voor zover ik weet heeft Thunderbird geen mogelijkheid meer om zoiets te importeren uit een andere email applicatie.
Misschien via Mailstore? Wellicht weet iemand anders hier iets over.
29 november 2019 om 10:02.
fred612 zegt:

OKwin ik ga zoeken wat het pad precies is. Ik heb ze opgeslagen nadat ik in jan 2018 heel thunderbird ben kwijt geraakt door microsoft boys met systeem herstel.
MS boys steunen alleen ms programma's

Volgens mij kun je oude mails het makkelijkst naar jezelf sturen en dan opslaan in thunderbird archief wat je met webmail kunt inzien
Ik ken wlm niet dus snap dat probleem niet? Ik kan oude van alle email progamma's inzien op mijn pc of via webmail?

29 november 2019 om 10:56.
fred612 zegt:

bij mijn pc is het path C:\Users\Gebruiker.HP\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\lbzi4z7p.default\Mail\pop.ziggo.nl\Archives.mozmsgs

Hier staan berichten die te selecteren zijn en te verplaatsen en te lezen soms na conversie
Succes

29 november 2019 om 12:05.
OKwin zegt:

Dag fred612. Dank voor de info.
Je schreef: "Volgens mij kun je oude mails het makkelijkst naar jezelf sturen en dan opslaan in thunderbird archief wat je met webmail kunt inzien ".

Maar … waar zit dat archief? Zie mijn allereerste vraag, helemaal bovenaan, met de screencopy erbij.

mvg

8 december 2019 om 12:02.
fred612 zegt:

OK je start scherm is een deel van th start. je moet in de bovenste blauwe balk menubalk r aanklikken en dan alle accounts met beeld in vormgeving mappenvenster openen.
Ik denk dat het makkelijker is een cursus th te volgen of een th bekende erbij te halen.
Het plaatje is erg afwijkend en onvolledig vergeleken met mijn beeld

9 december 2019 om 16:36.
Italklaas zegt:

Het grootste gedeelte wat ik hier lees gaat boven mijn pet... zie mijn vraag van 9 dec. ... maar als ik nu eens naast Outlook wat ik momenteel gebruik, ook Thunderbird (tijdelijk) installeer op mijn pc, zou het dan mogelijk zijn om mijn verloren mails terug te vinden... of heb ik er echt niks van begrepen?

9 december 2019 om 18:38.
Groetend zegt:

Dat gaat geen verschil maken.

9 december 2019 om 18:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club