Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
e mail contacten
Geplaatst op 15 december 2019 om 15:42 door Harie

Hoe kan ik de email contacten importeren naar mijn samsung Galaxy J3

11 reacties
DirkB zegt:

Koppel de contacten aan gmail, dan worden ze via de cloud (google) automatisch tussen de apparaten gesynchroniseerd.
Het gmailadres waaraan de contacten worden gekoppeld, moet op elk te synchroniseren apparaat aanwezig zijn, dan werkt het.
Er hoeft niet te worden geëxporteerd en geïmporteerd.

15 december 2019 om 16:41.
Harie zegt:

Graag uitleg hoe ik dat moet doen.

15 december 2019 om 16:54.
DirkB zegt:

Dit vraagt om wat geduld maar als het eenmaal in orde is, hoef je er niet naar om te kijken, ook niet als je apparaat defect gaat of als je iets nieuws koopt, mits je het betr. gmailadres niet wegdoet.
De eerste vraag terug is: waar staan de contacten nu en hoe bekijk je ze?

15 december 2019 om 17:31.
Harie zegt:

Ik heb een nieuw mail adres aangemaakt op de computer en de csv bestanden hierin geimporteerd. Daarna heb ik op de samsung het nieuwe adres aangemaakt. Komen die csv bestanden nu automatisch op de samsung.

15 december 2019 om 17:45.
DirkB zegt:

Heb je de contacten op de computer geïmporteerd in Google oftewel gekoppeld aan een gmailadres?
Zo ja, installeer dan hetzelfde gmailadres op de Samsung. De contacten komen vanzelf binnen.

15 december 2019 om 20:10.
Harie zegt:

Waarom worden de email adressen niet gesynchroniseerd tussen de computer en Samsung Galaxy J3. Ik heb 2 email providers @planet.nl en @gmail.com Op de computer en Samsung staat voor beide IMAP

16 december 2019 om 11:06.
HaWee zegt:

ligt er aan hoe je werkt op de computer.
als je een mailprogramma gebruikt maak je de adressenlijst aan in het mailprogramma dus alleen op de computer, als je webmail gebruikt (in de browser) dan worden de adressen op de server gezet. IMAP gaat over de mail zelf , niet over contacten.

16 december 2019 om 11:20.
Harie zegt:

Mailprogramma met adressenlijst kun je die naar het webmail copieren?

16 december 2019 om 13:09.
DirkB zegt:

@HaWee dat klopt niet helemaal.
Mailcontacten zijn te koppelen aan gmail en daarvoor hoef je niet via webmail te werken. Voor kpn geldt wel een ander verhaal.
Bij gmail worden de contacten en de agenda via het gmailadres gesynchroniseerd met de cloud (= op google). Dat werkt prima via bijv. de Mailapp van Windows 10. Er bestaat echter mailprogramma's die de synchronisatie helaas niet kunnen doen. Die slaan nog ouderwets lokaal op, wat een restant POP3 is en vervelend als je meerdere apparaten gebruikt.
Op smartphone of tablet vindt de synchronisatie van contacten en agenda ook plaats m.b.v. het gmailadres dat je via een app gebruikt. Je hoeft daartoe echt niet via webmail te werken.

Windows 10 bevat de app Personen (ook te kiezen in Mail voor W10). In deze app kun je de koppeling met gmail aanbrengen (meerdere gmailadressen mogelijk). Als die koppeling er eenmaal is, wordt er door Windows 10 gesynchroniseerd met de cloud.
Inbrengen van het gmailadres in een mailapp op tablet/smartphone is dat voldoende om de synchronisatie ook daar tot stand te brengen. Misschien moet je er nog wel even ergens een vinkje voor aanzetten in een app voor contacten maar het gmailadres is a.h.w. het transportmiddel.
Dit geldt dus niet voor KPN maar je kunt de KPN mailadressen natuurlijk wel koppelen aan gmail. Dit vraagt wel even om export en import van de gegevens maar dan heb je ook wat.

16 december 2019 om 14:16.
HaWee zegt:

@Dirk: je hebt natuurlijk gelijk maar zoals je zelf al zegt, niet alle mailprogramma's doen dat vandaar dat ik liever aangaf op welke manier het zeker werkt.
Alle adressen die webmail kent op de computer kent webmail ook op de tablet maar diverse programma's of apps gaan er verschillend mee om en wie wat doet weet ik van de meeste niet.

16 december 2019 om 14:46.
DirkB zegt:

@HaWee klopt, daarom gebruik ik in Windows de standaard meegeleverde apps, die integreren het beste en geven de minste problemen.

16 december 2019 om 15:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club