Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
E-mails op USB stick zetten.
Geplaatst op 24 december 2019 om 14:28 door Laurens1

Omdat op mijn pc geen Windows 10 op kan is mijn vraag aan u hoe kan ik e-mails op een USB. stick zetten ik gebruik Thunderbird als e-mail programma.

Laurens.

5 reacties
DirkB zegt:

Een bekende app is mailstore, de beschrijving staat bij SeniorWeb, op deze plek.

Als het mailadres/de provider het toelaat, dan raad ik aan om van de POP3 instelling over te stappen naar de IMAP instelling. IMAP kan op elk apparaat, in elke Windowsversie en in elk mailprogramma. De backup voor de mail is dan ook geregeld.

24 december 2019 om 14:48.
Zegert zegt:

Let echter op bij een overstap van POP3 naar IMAP:
Recent was hier een vraagsteller die dat, waarschijnlijk bij Thunderbird, gedaan heeft en de gehele email historie was verdwenen na het verwijderen van het POP3 account.

Mijn ervaring met POP3 naar IMAP in Thunderbird:
Zodra het POP3 account in Thunderbird verwijderd wordt verdwijnen alle berichten die in Postvak IN en Verzonden stonden.
Bij mij bleef de schade beperkt omdat ik dit eerst gedaan heb op een extra PC waarop de email berichten niet van belang waren.
Daar merkte ik wat er gebeurde (deed het ook om te testen) en daardoor heb ik op mijn reguliere Thunderbird installatie eerst de berichten naar een lokale map overgezet en pas daarna het account verwijderd.

24 december 2019 om 15:34.
DirkB zegt:
@Zegert Klopt.
Als alles in mailstore staat kan het goed gaan. Zie ook uitleg Seniorweb.
Ik heb zelf een handmatige methode ontwikkeld waarbij ik eerst de IMAP account open naast de POP3 account en in IMAP eigen mappen maak zoals ik die ook in POP3 heb. Dan laat ik het ophalen van mail bijv. 1x per 3 uur plaatsvinden. Internet moet aanblijven. Ruim binnen die 3 uur verplaats ik alle mails van het POP3 account naar het IMAP account en naar de juiste mappen. Zodra dit klaar is en binnen die 3 uur, verbreek ik de internetverbinding. Daarna verwijder ik de POP3 account. Omdat de internetverbinding is verbroken, haalt het niet nog nét eventjes alle mail op. Vervolgens kan internet weer aan en kun je nog vele jaren met IMAP werken.
Dit vraagt om veel concentratie maar je ziet wel precies wat je doet.
Indien gewenst heb ik de beschrijving nog wel ergens liggen.
24 december 2019 om 16:07.
Zegert zegt:

Dirk,
Dat is inderdaad ook een optie maar voor mezelf zie ik er geen voordeel in om de hele geschiedenis naar IMAP over te zetten.
Bij POP3 hield ik slechts een beperkt aantal berichten op de server.
Maar ik kan me voorstellen dat dit een handige optie is.

24 december 2019 om 21:06.
DirkB zegt:

De hele geschiedenis, dat hoeft inderdaad niet. Het is een mooi schoningsmoment.

24 december 2019 om 21:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club